ΑΕΚ

Ντιέγκο, Ντιέγκο, είσαι εδώ;

Ντιέγκο, Ντιέγκο, είσαι εδώ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε δίνει "εξετάσεις" και το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα με την περίπτωση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Ο τελευταίος γύρος αξιολόγησης, η επιθυμία και η παράμετρος... συμβόλαιο.

Ήταν πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, όταν για πρώτη φορά είχε πέσει στο τραπέζι του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ, το όνομα του Ντιέγκο Μπουονανότε. Τότε μάλιστα, είχε μπει στην κατηγορία των κινήσεων που θα μπορούσαν να γίνουν τα καλοκαίρι και να συνιστούν υπέρβαση.

Άλλωστε ως τέτοια περίπτωση, κατέφτασε ο Μπουονανότε στην Αθήνα για να υπογράψει στην ΑΕΚ εν χορδαίς και οργάνοις μέσα στον 15αύγουστο. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Μπουονανότε δεν έχει πείσει πως μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη.

Ούτε καν έχει κερδίσει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα. Ενώ ούτε και τα έντεκα γκολ που έχει συνολικά πετύχει σε πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν του έχουν εξασφαλισμένη την θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν. Παρότι ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο.

Ντιέγκο, Ντιέγκο, είσαι εδώ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πογέτ πάντως, δείχνει διατεθειμένος να δώσει στον Μπουονανότε τον αγωνιστικό χρόνο εκείνο, ώστε ο παίκτης να δώσει τις… «εξετάσεις» του και να κριθεί ενόψει του σχεδιασμού που θα γίνει για την επόμενη χρονιά.

Μοιραίος μεν αλλά υποψήφιος ξανά για ενδεκάδα

Η αλήθεια είναι πως ο Μπουονανότε θα μπορούσε να είχε γίνει ο ήρωας των παιχνιδιών με την Καλλονή και τον Παναιτωλικό. Και στα δυο είχε μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει και μάλιστα σε χρονικά σημεία τέτοια, που θα είχε δώσει στην ΑΕΚ τη νίκη. Αντ’ αυτού όμως, ο Μπουονανότε στο Αγρίνιο έστειλε την μπάλα άουτ και στη Μυτιλήνη στο δοκάρι. Ο Πογέτ εκτίμησε πάντως την προσπάθεια του Αργεντινού και την δουλειά που έβγαλε στο γήπεδο. Ειδικά στο ματς με την Καλλονή, που ο Μπουονανότε έπαιξε και βασικός. Γι αυτό και όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, ο τεχνικός της ΑΕΚ σκέφτεται να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τον Αργεντινό και στο σημερινό (10/4) ματς με τον Πανιώνιο. Σ’ έναν πιο δημιουργικό ρόλο, σε σχέση με το ματς με την Καλλονή. Είναι μια σκέψη του Πογέτ, την δοκίμασε στη χθεσινή (9/4) προπόνηση και μένει να φανεί αν θα την υλοποιήσει. Αν πάντως ο Μπουονανότε ξεκινήσει στο παιχνίδι και σήμερα, θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει δυο συνεχόμενα ματς βασικός, μέσα στο 2016. Η προηγούμενη φορά, χάνεται στον περασμένο Νοέμβρη.

Ένας τελευταίος γύρος… αξιολόγησης

Είναι δεδομένο πως αν η σεζόν τελείωνε χθες, το μέλλον του Μπουονανότε στην ΑΕΚ θα ήταν επιεικώς θολό. Ειδικά αν ο Πογέτ συνεχίσει στον πάγκο της Ένωσης. Έτσι κι αλλιώς βέβαια η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη από την προσφορά του παίκτη. Ενώ ο Ουρουγουανός τεχνικός περισσότερες από μια φορές, έχει καταστήσει σαφές δημοσίως, πως αν εκείνος είχε κτίσει το περασμένο καλοκαίρι την ομάδα, δεν θα έφερνε τον Μπουονανότε. Ο Πογέτ έψαξε τον περασμένο Νοέμβρη να «ταιριάξει» κάπου αγωνιστικά τον Αργεντινό, αλλά ανεπιτυχώς. Κυρίως διότι τον θεωρεί πολύ… soft για την φιλοσοφία παιχνιδιού του. Και από εκείνα τα τέσσερα σερί ματς στην ενδεκάδα, ο Μπουονανότε από τότε έχει παίξει βασικός μόνο σε δυο ματς πρωταθλήματος. Το τελευταίο ήταν στη Μυτιλήνη. Ενδεχομένως το δεύτερο να είναι σήμερα. Κάτι που φανερώνει πως ο Πογέτ θέλει να περάσει τον Αργεντινό από έναν τελευταίο γύρο… αξιολόγησης. Εξάλλου είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία αυτά τα ματς πρωταθλήματος, καθώς στα πλέι οφ ο Ουρουγουανός τεχνικός θα πάει πιθανότατα με την γνωστή αγωνιστική συνταγή χωρίς πειράματα. Αγωνιστικής συνταγής της οποίας δεν είναι βασικό υλικό ο Μπουονανότε. Από την άλλη, αν ο Αργεντινός βρει φόρμα και πατήματα έστω και αργά, ίσως να αλλάξει και ο Πογέτ τον τρόπο που τον βλέπει.

Η επιθυμία και η παράμετρος… συμβόλαιο

Ο Μπουονανότε πριν το ματς με την Καλλονή είχε παίξει μόνο σ’ ένα ματς βασικός μέσα στο 2016. Προφανώς και ήταν μια κατάσταση που δεν χαροποιούσε τον Αργεντινό. Αλλά δεν φάνηκε να τον παίρνει και από κάτω. Στις συνεντεύξεις του ακόμα και τώρα, δηλώνει ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Και ακόμα και όταν δεν έπαιζε, δεν είχε παρουσιάσει τάσεις φυγής. Ενώ ακόμα και τον περασμένο Γενάρη, δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται ζεστά στις κρούσεις που υπήρχαν από άλλες ομάδες. Φυσικά είναι άγνωστο πως θα το σκεφτεί μετά το τέλος της σεζόν. Βεβαίως υπάρχει και η παράμετρος που λέγεται συμβόλαιο. Ο Μπουονανότε πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψε διετές. Επομένως έχει έναν χρόνο ακόμα. Αν η ΑΕΚ καταλήξει πως δεν θέλει τον Αργεντινό, θα πρέπει να βρει ομάδα να τον παραχωρήσει. Αν ο Μπουονανότε καταλήξει πως δεν θέλει την ΑΕΚ, θα πρέπει να φέρει πρόταση για να φύγει. Εκτός αν η επιθυμία είναι κοινή, οπότε και η απόφαση για το μέλλον, να προκύψει από κοινού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ