ΑΕΚ

Ντανίλο στο Sport24.gr: "Ο Μοράις αφήνει ελευθερία στους παίκτες του"

Ντανίλο στο Sport24.gr: "Ο Μοράις αφήνει ελευθερία στους παίκτες του"

Ο 26χρονος Βέλγος μέσος της Αντάλιασπορ, Ντανίλο Σόουζα Κάμπος, μιλά στο Sport24.gr για τον πρώην προπονητή του και νυν της ΑΕΚ, Ζοζέ Μοράις.

Ο 52χρονος Πορτογάλος προπονητής, Ζοζέ Μοράις, είναι εδώ και λίγες ώρες ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. Το Sport24.gr απευθύνθηκε σε έναν άνθρωπο που τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στην Αττάλεια, στη γειτονική Τουρκία.

Ο 26χρονος Βέλγος μέσος της Αντάλιασπορ, Ντανίλο Σόουζα Κάμπος, και γιος του παλαιού Βραζιλιάνου άσου του Άγιαξ, Βαμπέρτο, πλέκει μέσα από το Sport24.gr το εγκώμιο του νέου τεχνικού της Ένωσης.

"Ο Μοράις είναι φανταστικός άνθρωπος, έχει πραγματικά πολύ καλή καρδιά. Άνδρας αληθινός και πολύ τίμιος ως προς τη συμπεριφορά του".

Ποιο είναι, όμως, το ποδοσφαιρικό στιλ του Ζοζέ Μοράις. Ο Ντανίλο Σόουζα Κάμπος υποστηρίζει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός αφήνει ελευθερία στους ποδοσφαιριστές του, ότι όποιος προπονείται καλά θα παίζει καθώς κι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία.

Ντανίλο στο Sport24.gr: "Ο Μοράις αφήνει ελευθερία στους παίκτες του"

"Δεν μπορώ να πω ότι έχει κάποιο σταθερό σύστημα. Αυτό εξαρτάται από την ομάδα και το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Του αρέσει να έχει ποιότητα το παιχνίδι της ομάδας του. Θέλει η μπάλα να κυλά. Αφήνει μια σχετική ελευθερία στους ποδοσφαιριστές του.

Παίζει πάντα για να κερδίσει, γι' αυτό και χρησιμοποιεί αυτούς που θεωρεί ως καλύτερους. Όποιος προπονείται καλά, θα παίζει. Δεν κοιτάει ηλικίες".

Τόσα χρόνια στο πλευρό του Μουρίνιο, ως βοηθός του. Μπορεί, ωστόσο, να αποδώσει το ίδιο καλά κι από το πόστο του πρώτου προπονητή; Ο 26χρονος Βέλγος μέσος της Αντάλιασπορ δεν έχει κανένα ενδοιασμό:

"Έχει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Ήταν βοηθός του Μουρίνιο πολλά χρόνια. Δούλεψε στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, γι' αυτό και δεν θα έχει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ μόνο να κερδίσει έχει από τον Μοράις".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ