ΑΕΚ

Νίκησε η Σουηδία, "κέρδισε" η ΑΕΚ

Sweden's Jakob Johansson, left, challenges for the ball with France's Paul Pogba during the World Cup Group A qualifying soccer match between France and Sweden at the Stade de France stadium in Saint-Denis, outside Paris, on Friday Nov. 11, 2016. (AP Photo/Michel Euler)
Sweden's Jakob Johansson, left, challenges for the ball with France's Paul Pogba during the World Cup Group A qualifying soccer match between France and Sweden at the Stade de France stadium in Saint-Denis, outside Paris, on Friday Nov. 11, 2016. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η εξαιρετική εμφάνιση του Γιάκομπ Γιόχανσον στη νίκη της εθνικής Σουηδίας επί της αντίστοιχης της Γαλλίας (2-1) έφερε χαμόγελα στην ΑΕΚ για περισσότερους από έναν λόγους. (videos)

Το βράδυ της Παρασκευής (9/6) για την ΑΕΚ ήταν εξαιρετικό. Όλοι οι παίκτες που είχε, σ' όλες τις εθνικές ομάδες, ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα των παιχνιδιών τους.

Αν είχε βάλει και το γκολ ο Πέτρος Μάνταλος στη Ζένιτσα, η βραδιά θα ήταν σχεδόν ( διότι υπήρξε και ο τραυματισμός Μπακασέτα) ιδανική. Ωστόσο όλοι στην ΑΕΚ, έστω και εκ του μακρόθεν, έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του αρχηγού, που ήταν "σκασμένος". Από συμπαίκτες, μέχρι τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Πάντως στην ΑΕΚ είχαν χθες το ένα μάτι στη Βοσνία για Μάνταλο, Μπακασέτα και Βράνιες και το άλλο στη Σουηδία για τον Γιόχανσον. Και απ' όσα έγιναν στο ματς με την Γαλλία, δυο βγήκαν κερδισμένοι. Οι… Σουηδοί που νίκησαν στο φινάλε και η… ΑΕΚ. Βλέπετε, ο Γιόχανσον έκανε (μια ακόμα) εξαιρετική εμφάνιση με την φανέλα της εθνικής, ως βασικός αμυντικός μέσος. Και μάλιστα μ’ έναν αντίπαλο δημοφιλή όπως είναι η Γαλλία και με μια παρέλαση από scouts ομάδων και μάνατζερ στην εξέδρα.

Δεν αποτελεί δα και κανένα τεράστιο μυστικό, πως στην ΑΕΚ δεν θα έλεγαν "όχι" στο ενδεχόμενο της παραχώρησης του Γιόχανσον. Δεν έχουν βάλει μεν πωλητήριο στον Σουηδό μέσο. Όμως στο ενδεχόμενο μιας ελκυστικής πρότασης, δεν θα έφερναν αντίρρηση. Όπου ελκυστική, βάλτε τον… πήχη στα τρία εκατομμύρια. Αυτή ήταν εξάλλου, η πρώτη… διαρροή από την ΑΕΚ ως προς τις απαιτήσεις της, όταν πριν από δυο εβδομάδες, άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και προοπτική πρότασης που θα άγγιζε τα δυο εκατομμύρια.

Αυτή η ιστορία με τους Κροάτες "πάγωσε". Τουλάχιστον προς το παρόν. Είναι πάντως δεδομένο πως τον Γιόχανσον τον παρακολουθούν "μάτια" scouts ομάδων. Και φυσικά εμφανίσεις σαν την χθεσινή με την εθνική ομάδα της Σουηδίας και απέναντι στην Γαλλία, ανεβάζουν τον μέσο της ΑΕΚ θέσεις, στα μπλοκάκια αυτών των scouts. Κάτι που ενδεχομένως μπορεί να φέρει εξελίξεις.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Πάντως η χθεσινή βραδιά, εκτός από ικανοποίηση για την παρουσία όλων των "κιτρινόμαυρων" διεθνών στις βασικές ενδεκάδες των εθνικών τους ομάδων, είχε και αγωνία για τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Και κάπου στην Ανδαλουσία, ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να "πάγωσε", όταν είδε τον Τάσο Μπακασέτα να προσγειώνεται άτσαλα στο χορτάρι και να βγαίνει από το γήπεδο σχεδόν κουτσαίνοντας.

Το πόδι του μεσοεπιθετικού της ΑΕΚ "γύρισε" στην φάση. Και η επιστροφή της αποστολής της εθνικής στην Αθήνα, θα δώσει και μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς. Αρχικά δεν φαίνεται να είναι μεγάλο (διάστρεμμα), ενώ έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίες της ΑΕΚ απέχει ακόμα περίπου 20 μέρες. Ωστόσο υπάρχει αγωνία στην Ένωση, μέχρι να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για την ζημιά στο πόδι του Μπακασέτα.

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ