ΑΕΚ

Νέο επεισόδιο στο... ντέρμπι Μελισσανίδη - Κύρκου

Νέο επεισόδιο στο... ντέρμπι Μελισσανίδη - Κύρκου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "εν τοις πράγμασι διοικητής" της "Ένωσης" απολογήθηκε δια των δικηγόρων του και για το αδίκημα της απειλής αξιωματούχου αγώνα, στο ημίχρονο του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση.

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό διεξήχθη πριν από πέντε μήνες αλλά στα πειθαρχικά όργανα δεν έχει λήξει ακόμη!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (8/7) ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δια του δικηγόρου του κ. Ρίζου απολογήθηκε στο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League για την φραστική επίθεση στον παρατηρητή της εν λόγω αναμέτρησης Δημήτρη Κύρκο, στο ημίχρονο του ντέρμπι που είχε διεξαχθεί τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Υπόθεση για την οποία ο "εν τοις πράγμασι διοικητής" της "Ένωσης" έχει απαλλαγεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας για το αδίκημα της "δυσφήμησης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων" (έχει ασκηθεί έφεση από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς).

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στο σκεπτικό της ανέφερε ότι στην εξέταση της υπόθεσης δεν επιβεβαιώθηκε το περιεχόμενο των ισχυρισμών του Δημήτρη Κύρκου, οι οποίοι αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνος από τον διαιτητή του αγώνα Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, όχι όμως γιατί υπέπεσαν στην αντίληψη του τελευταίου ή κάποιου άλλου αξιωματούχου του αγώνα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων, ο Δ. Μελισσανίδης απολογήθηκε και για το αδίκημα της "απειλής αξιωματούχου αγώνα", για την οποία στο άρθρο 28 του πειθαρχικού κώδικα προβλέπεται πρόστιμο 20.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα έως τρία έτη.

Όσον αφορά την ΑΕΚ εφόσον κριθεί υπαίτια κινδυνεύει με α.) διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, β.) αφαίρεση βαθμών και γ.) υποβιβασμό!

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη και ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ Πέτρος Καϊμακάμης προσκόμισαν κατάθεση που είχε δώσει πριν από δύο μήνες ο Δ. Κύρκος στην πειθαρχική της Super League, όπως είχαν πράξει και ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία ο παρατηρητής διαιτησίας από την Ήπειρο τονίζει μεταξύ άλλων ότι… "παρά το γεγονός ότι τα είπα, ποτέ δεν ένιωσα ότι απειλούμαι και δεν πίστεψα ποτέ ότι μπορεί ο κ. Μελισσανίδης να τα κάνει πράξη".

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ