ΑΕΚ

Νάβας: "Θα αντιδρούσα ξανά, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο"

Νάβας: "Θα αντιδρούσα ξανά, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο"

Ο Φερνάντο Νάβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το δέσιμο με τους οπαδούς της ΑΕΚ, τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Μπάγερ Λεβερκούζεν και την περίφημη χειρονομία προς τον διαιτητή.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα aek1924.gr παραχώρησε ο Φερνάντο Νάβας. Από τη Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής, μίλησε για το δέσιμο με τους οπαδούς της ΑΕΚ, τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Μπάγερ Λεβερκούζεν, την περίφημη χειρονομία προς τον διαιτητή αλλά και την "χημεία" με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Φερνάντο τι σου λείπει από Ελλάδα;

"Μου λείπει πολύ η Ελλάδα γιατί πέρασα καλά. Ειδικά μου λείπει ο κόσμος της ΑΕΚ που δέθηκα πολύ μαζί του και πέρασα τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Η Ελλάδα και η ΑΕΚ έχουν μεγάλη ιστορία."

-Ξέρεις ότι η ΑΕΚ φέτος αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και ετοιμάζεται για την αναγέννησή της;

"Ναι το γνωρίζω, το έμαθα από ένα φίλο μου και στεναχωρήθηκα πολύ. Για μένα όμως δεν σημαίνει τίποτα γιατί η ΑΕΚ έχει συνέχεια, έχει χθες σήμερα και αύριο. Οπότε αυτό που μου μένει στο μυαλό είναι ότι είναι η ομάδα που αγάπησα. Είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει."

-Πως εξηγείς το "δέσιμο" με τον κόσμο της ΑΕΚ;

"Ο κόσμος της ΑΕΚ καταλαβαίνει και αυτό είναι η αιτία. Κατάλαβε ότι από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι την λήξη του, από το 1' μέχρι το 90' έδινα τα πάντα για την ομάδα. Μάτωνα και λέρωνα την φανέλα προκειμένου να κερδίσει η ομάδα. Το εκτίμησαν γι αυτό τους λάτρεψα και με λάτρεψαν. Είναι αμοιβαία τα αισθήματα."

-Η σχέση σου με τον Ντέμη Νικολαΐδη;

"Με τον Ντέμη είχα τις καλύτερες σχέσεις τόσο αγωνιστικά όσο και προσωπικά. Στην αρχή δεν γνώριζα κανέναν όταν ήρθα στην ομάδα από την Αργεντινή. Μετά έπαιζα στο κέντρο και ο Ντέμης στην επίθεση. Στις προπονήσεις ήρθαμε πιο κοντά. Μαγεύτηκα από τον τρόπο που κινούνταν με και χωρίς την μπάλα. Μετά κάναμε παρέα, από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει."

-Θυμάσαι το παιχνίδι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν;

"Και βέβαια. Ήταν ίσως το καλύτερό μου παιχνίδι, Και στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα τότε. Κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι στην Γερμανία, και διαχειριστήκαμε ακόμη πιο τέλεια το παιχνίδι στην Αθήνα".

-Σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έκανες μια άσεμνη χειρονομία διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία εναντίον της ΑΕΚ. Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα επαναλάμβανες την κίνησή σου ή θα αντιδρούσες διαφορετικά;

"Σαν ποδοσφαιριστής παθιάζεσαι πιο πολύ, γιατί το ζεις εκείνη την ώρα και οι σφυγμοί σου ανεβαίνουν. Να σου πω την αλήθεια τώρα που το βλέπω μετά από τόσα χρόνια, δεν θα αντιδρούσα με αυτόν τον τρόπο. Θα αντιδρούσα, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Και ο λόγος είναι ένας. Δεν θα ήθελα να κάνω κακό στην ομάδα. Η ομάδα πάνω από όλους και από όλα. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν θα αντιδρούσα έτσι."

-Καλύτερος συμπαίκτης και αντίπαλος;

"Δεν είναι εύκολο αλήθεια. Όσο και να με πιέζεις, και καλά κάνεις, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Είχα με όλους τους ποδοσφαιριστές εξαιρετικές σχέσεις και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν. Από αντιπάλους όλα τα ντέρμπι ήταν ιδιαίτερα. Εμένα τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, προσωπικά, μου έδιναν ένα έξτρα κίνητρο. Σε ατομικό επίπεδο, πιο δύσκολο αντίπαλος ήταν ο Ζιοβάνι."

-Ένα μήνυμα που θα ήθελες να αφήσεις στον κόσμο της ΑΕΚ, που διαβάζει την συνέντευξη σου;

"Να μείνει τρελός όπως τον έχω γνωρίσει δίπλα στην ομάδα. Αυτή η τρέλα χρειάζεται και την γνώρισα μόνο στην ΑΕΚ. Τους αγαπώ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου μαζί τους"

-Έχεις παίξει μαζί με τον Μαραντόνα στην Μπόκα Τζούνιορς. Σαν ποδοσφαιριστή τον ξέρουμε όλοι, ποιος είναι. Τι άνθρωπος είναι;

"Στην πρώτη ομάδα δεν παίξαμε μαζί. Αλλά στις προπονήσεις της πρώτης ομάδα με τους νέους βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι. Εγώ προσωπικά είδα ένα Μαραντόνα όπως τον ήξερα από την τηλεόραση ή από τις περιγραφές. Εκρηκτικός αλλά και ευαίσθητος απέναντι στους νέους. Απέναντί μου τουλάχιστον ήταν πολύ καλός."

-Έχεις ακόμη το εστιατόρια στην Λα Πλάτα, που το έχεις ονομάσει "Κηφισιά";

"Όχι δεν το έχω, έχει κλείσει."

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ