ΑΕΚ

Να περάσει ο επόμενος

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ βάζει στη σειρά τις πρόωρες ανανεώσεις συμβολαίων και ετοιμάζει την επόμενη συμφωνία μετά απ’ αυτή του Μπάρκα.

Η μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ είναι δεδομένη. Άλλωστε το στίγμα το έχει ήδη δώσει ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας για έναν φορ και έναν εξτρέμ, πριν από την αναχώρηση της ομάδας στις 2 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Όμως εκείνο που έχει δείξει προς το παρόν η ΑΕΚ, είναι πως έχει βάλει σε άμεση προτεραιότητα την τακτοποίηση ζητημάτων που αφορούν το πρωταθληματικό ρόστερ. Ήτοι, την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Μάρκο Λιβάγια, που ήδη έγινε. Ήτοι, την δρομολόγηση της απόκτησης του Παναγιώτη Κονέ με ελεύθερη μεταγραφή, για την οποία απομένει μόνο η λύση του συμβολαίου του παίκτη με την Ουντινέζε. Ήτοι, την πρόωρη ανανέωση συμβολαίων που λήγουν το επόμενο καλοκαίρι.

Αυτή η τελευταία διαδικασία, είναι όπως φαίνεται και σε πλήρη εξέλιξη. Η αρχή έγινε την Πέμπτη (7/6) με τον Βασίλη Μπάρκα. Και είναι δεδομένο πως θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Τα συμβόλαια που λήγουν τον επόμενο Ιούνη είναι ακόμα συνολικά οκτώ (Σιμόες, Βράνιες, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας, Λόπες, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς). Ωστόσο μόνο μια… πεντάδα, αναμένεται να περάσει άμεσα το κατώφλι των γραφείων της ΑΕΚ με την προοπτική της υπογραφής νέου συμβολαίου. Το ερώτημα είναι, ποιος απ’ αυτή την πεντάδα, θα είναι πρώτος στη σειρά. Το Sport24 αναλύει:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Είναι από τους… υπαρχηγούς της ΑΕΚ. Λόγω παλαιότητας, λόγω εξαιρετικής σεζόν, λόγω ρόλου πλέον στην ομάδα. Από τους σημαντικούς παίκτες του κορμού που η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει. Και μόνιμα πλέον διεθνής. Ενώ είναι και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να ανανεώσει για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια, το συμβόλαιο του. Η ΑΕΚ σκοπεύει να «τρέξει» την υπόθεση. Άλλωστε η εξαιρετική σεζόν του Μπακάκη, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων και από την Ιταλία και από την Γερμανία και από την Τουρκία.

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ

Όπως και ο Μπακάκης, έτσι και ο Σιμόες θεωρείται από τους υπαρχηγούς της ΑΕΚ. Εξάλλου στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν που έφυγε, εν τη απουσία του Μάνταλου, φορούσε το περιβραχιόνιο. Εξαιρετική σημαντική μονάδα για την ΑΕΚ. Και παίκτης που, αν και ξένος, έχει τεράστιο δέσιμο με την ομάδα και δεν το κρύβει. Ο… φάκελος της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του Πορτογάλου μέσου, δεδομένα θα ανοίξει άμεσα. Άλλωστε και ο Σιμόες είναι στο… ραντάρ ευρωπαϊκών συλλόγων.

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Ο Μπακασέτας ήταν από τους παίκτες κλειδιά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης είναι ένας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερο δέσιμο με την ΑΕΚ. Και τα προσόντα του εκτιμά απεριόριστα, εκτός από την ομάδα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όπερ σημαίνει πως και η υπόθεση της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του Μπακασέτα, θα «πέσει» άμεσα στο τραπέζι.

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Τον περασμένο Γενάρη ο Βράνιες βρέθηκε πολύ κοντά σε μεταγραφή στην Άντερλεχτ. Μέχρι ο Μελισσανίδης να πει «δεν πάει πουθενά». Πριν από λίγες εβδομάδες η ΠΑΕ ξεκαθάριζε πως δεν πρόκειται να μπει κανένα πωλητήριο στον Βόσνιο στόπερ. Ενώ εδώ και λίγες μέρες, οι Βέλγοι προσπαθούν να ρίξουν και πάλι νερό στον μύλο του σεναρίου περί ζωηρού ενδιαφέροντος της Άντερλεχτ. Σε κάθε περίπτωση, ο Βράνιες αποτελεί για την ΑΕΚ πολύτιμο αγωνιστικό και περιουσιακό στοιχείο. Επομένως θα γίνει προσπάθεια να «δεθεί» με νέο συμβόλαιο. Κάτι που είτε θα σημαίνει παραμονή στην ομάδα για πολλά χρόνια, είτε πώληση με καλύτερους για την ΑΕΚ όρους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην «μηχανή» της ομάδας που έφτασε πέρυσι μέχρι την κορυφή του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος ήταν σημαντικό εξάρτημα. Μπορεί να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες να είναι ο επόμενος που θα μπει στη σειρά για πρόωρη ανανέωση. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως στο μυαλό της ΑΕΚ, δεν υπάρχει και η δική του περίπτωση. Εξάλλου ο Λαμπρόπουλος έχει αποδείξει πως κάθε σεζόν, γίνεται ακόμα και πιο πολύτιμος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ