ΑΕΚ

Μπουονανότε: το δίλημμα του Πογέτ

Μπουονανότε: το δίλημμα του Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε αποτελεί (ξανά) το αντικείμενο προβληματισμού του τεχνικού της ΑΕΚ Γκουστάβο Πογέτ. Το Sport24.gr αναλύει.

Αν ο Μπαρμπόζα ήταν κανονικά διαθέσιμος και με δεδομένη την επιστροφή του Βάργκας, ο Γκουστάβο Πογέτ θα μπορούσε να εφαρμόσει (και) στο σημερινό (15.00) ματς με τον Παναιτωλικό, την γνωστή πετυχημένη αγωνιστική συνταγή.

Επίσης αν ο Μπουονανότε δεν είχε σκοράρει την προηγούμενη Δευτέρα (14/3) με τον Πανθρακικό, ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν θα είχε και κανέναν απολύτως ενδοιασμό για τη συνταγή. Όμως με τα «αν» δεν γράφεται η ποδοσφαιρική ιστορία.

Και ο Πογέτ έχει για το σημερινό ματς στο Αγρίνιο, να διαχειριστεί αφενός την απουσία του Μπαρμπόζα, αφετέρου την αγωνιστική φόρμα του Μπουονανότε. Αν μάλιστα η τιμωρία του Πορτογάλου είναι κάτι τετελεσμένο, η απόφαση για τον Αργεντινό, αποτελεί έναν μικρό πονοκέφαλο για τον τεχνικό της ΑΕΚ.

Προφανώς και ο Μπουονανότε μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πανθρακικό, διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα και στο σημερινό ματς με τον Παναιτωλικό. Το ερώτημα είναι, αν χωρά σ’ αυτή την ενδεκάδα.

Θα μπορούσε ο Πογέτ να διατηρήσει το 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και να δώσει και πάλι ρόλο επιτελικού στον Αργεντινό. Αφενός όμως το σημερινό ματς στο Αγρίνιο έχει διαφορετικές απαιτήσεις απ’ αυτό της προηγούμενης Δευτέρας με τον Πανθρακικό.

Αφετέρου σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον πρώτο σκόρερ Βάργκας. Αφήστε που ο Πογέτ έτσι κι αλλιώς δεν ενθουσιάστηκε με την απόδοση του Μπουονανότε ως δεκάρι.

Μια λύση θα είναι να «επιστρέψει» ο Πογέτ στο καθιερωμένο 4-3-3 και να δώσει στον Αργεντινό μια θέση στα άκρα. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει κενό, λόγω της απουσίας του Μπαρμπόζα. Όμως ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει διαπιστώσει πολλές φορές, πως το πείραμα με τον Μπουονανότε ως εξτρέμ, δύσκολα μπορεί να πετύχει.

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να αφήσει στον πάγκο ο Πογέτ τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Επιλογή που προφανώς συγκεντρώνει πιθανότητες. Ωστόσο ο Ουρουγουανός τεχνικός θα ήθελε στη δεδομένη χρονική στιγμή και ειδικά μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πανθρακικό, να δώσει στον Μπουονανότε μια (ακόμα) ευκαιρία για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην βασική ενδεκάδα.

Με λίγα λόγια, η περίπτωση του Ντιέγκο και πάλι προβληματίζει τον Πογέτ. Όπως συνέβη πολλές φορές από την ώρα που ανέλαβε. Και η αλήθεια είναι πως και πάλι στο δίλημμα που έχει μπροστά του ο Ουρουγουανός τεχνικός, η απάντηση δεν είναι εύκολη.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ