ΑΕΚ

Μπαρόχα: "Τίτλους και Champions League"

Μπαρόχα: "Τίτλους και Champions League"
INTIME SPORTS

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης της ΑΕΚ παραχώρησε ο Αλάιν Μπαρόχα. Ο γκολκίπερ από τη Βενεζουέλα μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου για τις εντυπώσεις που έχει έως τώρα από τους "κίτρινους" και τη δουλειά που γίνεται.

Ο Αλάιν Μπαρόχα έφτασε στην Αθήνα παραμονή της αναχώρησης της αποστολής της ΑΕΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κάτι που σημαίνει πως έχασε τις δυο πρώτες εβδομάδες προπονήσεων και έπιασε δουλειά τελευταίος κατευθείαν εδώ στην Οπαλένιτσα. Όμως ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας ήδη έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα. Στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ διαπιστώνει πως η δουλειά που γίνεται είναι υψηλού επιπέδου, παραδέχεται πως ο ανταγωνισμός για τα γάντια του βασικού θα είναι σκληρός, αποθεώνει τους επιθετικούς της ομάδας και ονειρεύεται τίτλους και συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπαρόχα: "Τίτλους και Champions League"
INTIME SPORTS

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ, από αυτή τη νέα σελίδα της καριέρας σου;
"Είναι μεγάλο κλαμπ η ΑΕΚ που δουλεύει με σωστό τρόπο. Όλοι μου φέρονται άψογα. Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτές τις πρώτες ημέρες στην ΑΕΚ".

- Από ποιον πήρες πληροφορίες για την ΑΕΚ;
"Άρχισα να μαθαίνω κάποια πράγματα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Ρώτησα τον Βάργκας και μου είπε πολλά και πολύ καλά πράγματα για τον σύλλογο. Ο Ρόναλντ ήταν ήδη μέλος της ΑΕΚ. Ακόμα και αυτό από μόνο του αποτέλεσε κίνητρο για να έρθω στην ομάδα".

-Είχες και άλλες προτάσεις πριν επιλέξεις την ΑΕΚ;
"Είχα ακόμα μία από Ισπανία αλλά η πρόταση της ΑΕΚ ήταν η καλύτερη και με διαφορά. Ο σύλλογος μου έδειξε από την αρχή ότι με ήθελε πολύ".

- Ότι ήταν ο Βάργκας η ΑΕΚ ήταν ακόμα ένα θέμα για να επιλέξει την ομάδα για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
"Ήταν ένας από τους λόγους σίγουρα. Ήθελα να έρθω στην Ευρώπη, ήταν κάτι νέο για την καριέρα μου. Σίγουρα ήταν πιο εύκολο όταν ήξερα ότι παίζει στην ΑΕΚ και ο Ρόναλντ".

- Ένα σχόλιο για τον ανταγωνισμό με τον Ανέστη και τον Βούρα...
"Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός αλλά αυτό δίνει και κίνητρο. Έχω πολύ καλό feeling που δουλεύω μαζί τους αλλά και με τον προπονητή τερματοφυλάκων και μαθαίνω από αυτόν".

- Πως κρίνεις το επίπεδο της δουλειάς στην ΑΕΚ;
"Κάθε προπονητής τερματοφυλάκων έχει διαφορετικό στυλ προπόνησης. Στην ομάδα είναι πολύ καλό γιατί μαθαίνω και νέα πράγματα που πρέπει να κάνω μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση".

- Έχεις στο μυαλό σου να παίξεις Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσεις τίτλους με την ΑΕΚ;
"Σίγουρα θέλω να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ και θέλω να κερδίσω τίτλους με την ΑΕΚ. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Ήρθα με αυτήν την προοπτική και εύχομαι να τα καταφέρουμε".

- Ποιο είναι το πλεονέκτημα και ποιο το μειονέκτημα σου ως τερματοφύλακας;
"Το πλεονέκτημα μου νομίζω ότι είναι τα αντανακλαστικά μου και το μειονέκτημα είναι ίσως σε κάποιο σημείο στις εξόδους γιατί βιάζομαι να παίξω γρήγορα. Αλλά δουλεύω σε αυτά γιατί δε θέλω να έχω τέτοια μειονεκτήματα".

- Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να φύγεις από τη Βενεζουέλα, να πας στην Αθήνα και στ συνέχεια σχεδόν αμέσως στην Πολωνία με την αποστολή;
"Το πιο δύσκολο ήταν το τζετ λανγκ και η διαφορά στην ώρα. Αλλά τώρα είμαστε στην Πολωνία και νιώθω πολύ καλύτερα και ότι σιγά σιγά προσαρμόζομαι".

- Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της ΑΕΚ;
"Εντάξει με τον Ρόναλντ είναι εύκολο (σ.σ. χαριτολογώντας). Σοβαρά τώρα, το επίπεδο είναι υψηλό και προσπαθούν να πετύχουν όλοι γκολ. Αλλά πολύ καλοί είναι και οι μεσοεπιθετικοί μας, που πραγματικά μπορούν να σε δυσκολέψουν".

-Πρόσφατα κέρδισες το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα της χρονιάς στη Βενεζουέλα. Πως ένιωσες για αυτό;
"Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Πρέπει να δουλέψω σκληρά για αυτό να παραμείνω ο καλύτερος πορτιέρο της χώρας μου αλλά και να βελτιώνομαι συνεχώς".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ