ΑΕΚ

Μπαρόχα στο Sport24.gr: "Με εντυπωσίασαν Ανέστης και Μπάρκας"

Μπαρόχα στο Sport24.gr: "Με εντυπωσίασαν Ανέστης και Μπάρκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλάιν Μπαρόχα αποχαιρετά κι ευχαριστεί την ΑΕΚ μέσα από το Sport24.gr, αξιολογεί τους Δέλλα, Πογέτ, Μανωλά, δίνει "ψήφο εμπιστοσύνης" στον Ανέστη κι αποθεώνει τον Μπάρκα.

Μια σεζόν στην Ελλάδα. Η πρώτη του εκτός Βενεζουέλας. Ο Αλάιν Μπαρόχα ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ ως δανεικός από την Καράκας. Ξεκίνησε βασικός με τον Τραϊανό Δέλλα, μετά τον τραυματισμό του κάθισε στον πάγκο, μέχρι ο Γκουστάβο Πογέτ να του δώσει ξανά φανέλα βασικού. Αυτή τη διατήρησε στα πρώτα ματς και του Στέλιου Μανωλά, ο οποίος αντικατέστησε τον Ουρουγουανό τεχνικό, μέχρι να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ - εκ νέου - ο Ανέστης.

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Βασίλη Μπάρκα από τον Ατρομητο, κι έως εκ τούτου, δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του Βενεζουελάνου γκολκίπερ από την Καράκας. Ο Αλάιν Μπαρόχα μιλά Sport24.gr, αξιολογεί τη σεζόν του στην Ένωση, υποστηρίζει ότι είναι δικαιωμένος από την απόφασή του να αποδεχθεί την ελληνική πρόταση το περασμένο καλοκαίρι. Αν και παραδέχεται πως θα επιθυμούσε να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα, ο απολογισμός που δίνει στη σεζόν του έχει για τον ίδιο, θετικό πρόσημο.

"Είμαι χαρούμενος από την εμπειρία μου στην Ελλάδα κι ευγνωμονώ την ΑΕΚ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Ήταν η πρώτη μου ομάδα εκτός Βενεζουέλας και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από αυτή τη συνέντευξη όλους τους προπονητές που είχα, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου. Όλοι με βοήθησαν καθημερινά να βελτιωθώ, τόσο αγωνιστικά όσο και προσωπικά. Αυτή η αίσθηση μου μένει, μια εμπειρία την οποία αξιολογώ με θετικό πρόσημο.

Μπαρόχα στο Sport24.gr: "Με εντυπωσίασαν Ανέστης και Μπάρκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αισθάνομαι δικαιωμένος που αποδέχτηκα την πρόταση της ΑΕΚ, από την πρώτη στιγμή που με ειδοποίησε ο ατζέντης μου, ήμουν ενθουσιασμένος. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τη διοίκηση, με τον προπονητή, το τεχνικό επιτελείο, όλοι με βοήθησαν πολύ. Πάντα θα το αξιολογώ ως κάτι θετικό στην καριέρα μου.

Για μένα ήταν δύσκολο. Πάντα είναι δύσκολες αυτές οι αποφάσεις για τον ποδοσφαιριστή. Αλλά, νομίζω ότι ήταν μια σεζόν πλήρης. Ήρθαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, παίξαμε στα play-offs, κατακτήσαμε το Κύπελλο. Σου ξαναλέω, ότι για εμένα ήταν θετική εμπειρία, οπότε είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Θα ήθελα να εξελιχθεί αλλιώς, να μείνω στην ομάδα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες, διοίκηση, προπονητές, συμπαίκτες".

Συνεργάστηκε με τρεις προπονητές, εάν εξαιρέσει κανείς τον Νίκο Παναγιωταρά, ο οποίος κάθισε στο τέλος για λίγα μόνο ματς. Τραϊανός Δέλλας και Στέλιος Μανωλάς στην αρχή και στο τέλος, Γκουστάβο Πογέτ ενδιάμεσα. Με τους δύο εκ των τριών βασικός, με τον άλλον αναπληρωματικός. Πώς αξιολογεί ο Αλάιν Μπαρόχα τους τρεις τεχνικούς με τους οποίους συνεργάστηκε;

Δέλλας: "Από την πρώτη ημέρα που έφθασα, ο Δέλλας με υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μου έδωσε την ευκαιρία να πιστέψω ότι με δουλειά και θυσία, μπορείς να κερδίσεις θέση βασικού στην ομάδα. Με τον καιρό μεγάλωνε η εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου κι εγώ ήθελα σε κάθε ματς να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη. Ήταν ο πρώτος που με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ελλάδα".

Πογέτ: "Μετά έφθασε ο Πογέτ, με τον οποίον καθιερώθηκα ως βασικός κι έπαιξα τα περισσότερα ματς μου στη SuperLeague. Ο Δέλλας και ο Πογέτ δούλεψαν μαζί μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να βελτιωθώ. Με βοήθησαν τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ήταν δύσκολη η επιστροφή μου, ως βασικός, ο Πογέτ μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω κάτω από τα γκολπόστ σε ντέρμπι, κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν δύσκολο, γιατί ο τραυματισμός μου διήρκεσε περισσότερο του αναμενόμενου. Είναι αποφάσεις του προπονητή. Με είχε προϊδεάσει ο Πογέτ την εβδομάδα που προηγήθηκε του ντέρμπι για το ότι θα έπαιζα βασικός. Είναι αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την τακτική. Εγώ έπαιξα εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό, ωσάν να επρόκειτο οποιοδήποτε άλλο ματς με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο".

Μανωλάς: "Όπως σου είπα, ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο. Ο Μανωλάς είχε άλλον, ο Πογέτ άλλον, ο Δέλλας άλλον. Ο Μανωλάς έκρινε ότι έπρεπε να παίζει ο Γιάννης (σ.σ Ανέστης) βασικός, εγώ έπρεπε να το σεβαστώ. Όπως ο κάθε παίκτης, πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις του προπονητή. Μπορεί να ήθελα να παίζω εγώ βασικός, αλλά το σεβάστηκα".

Πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να διατηρήσουν τη σταθερότητα και την απαιτούμενη συνοχή με τρεις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία; Τι ήταν αυτό που κράτησε την ΑΕΚ ενωμένη μέχρι που να φθάσει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας;

"Πάντα είναι δύσκολο να αλλάζεις προπονητές, πόσο μάλλον τρεις σε μία σεζόν. Προσαρμόζεσαι με έναν προπονητή, μετά έρχεται ένας άλλος προπονητής που ζητά άλλα. Αλλά, αυτά συμβαίνουν παντού. Έτσι, είναι το ποδόσφαιρο. Όταν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας, δεν έχεις άλλο δρόμο.

Μπαρόχα στο Sport24.gr: "Με εντυπωσίασαν Ανέστης και Μπάρκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια ήταν πολύ καλή. Τόσο μέσα όσο κι έξω από τα αποδυτήρια. Ήμασταν φίλοι με όλα τα παιδιά. Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Αλλά κι έξω από αυτό. Πηγαίναμε μαζί για φαγητό, για καφέ. Αυτό είναι, θεωρώ, που μας κράτησε ενωμένους".

Το Sport24.gr ζήτησε τον Βενεζουελάνο γκολκίπερ να υποδείξει τους καλύτερους επιθετικούς που αντιμετώπισε, αλλά και τους καλύτερους τερματοφύλακες. Μπορεί να μη θυμόταν - όπως είναι λογικό τα ονόματα - αλλά όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, ξεχώρισε (μεταξύ άλλων) τους δύο γκολκίπερ της επόμενης σεζόν της Ένωσης, Γιάννη Ανέστη και Βασίλη Μπάρκα. Ποια ήταν η σχέση του με τον πρώτο;

"Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολύ καλούς επιθετικούς, Δεν θυμάμαι τα ονόματα. Καλός ήταν ο Αφρικανός επιθετικός του Ολυμπιακού (σ.σ Ιντέγε), ο επιθετικός του Πανιωνίου με το δύσκολο όνομα (σ.σ Ανσαριφάρντ).

Νομίζω ότι ο Γιάννης (σ.σ Ανέστης) είναι καλός γκολκίπερ, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός έχουν τερματοφύλακες με επίπεδο και ικανότητες. Δεν θυμάμαι τα ονόματά τους, αλλά αυτούς ξεχώρισα από τη σεζόν αυτή που πέρασα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό. Καταλαβαίνω ότι η θέση του γκολκίπερ είναι δύσκολη, γιατί παίζει μόνον ο ένας. Αλλά, με τον Γιάννη είχαμε εξαιρετική σχέση. Εγώ από τη μεριά μου, το λέω με απόλυτη βεβαιότητα αυτό. Όπως και με τον Ηλία, τον άλλο γκολκίπερ της Ένωσης. Πάντα τα πήγαιναμε καλά κι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι προπονητές μας.

Τον θυμάμαι από τα ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, τον Μπάρκα. Είναι πολύ νέος και ταλαντούχος γκολκίπερ. Τον πιστεύω και του εύχομαι το καλύτερο. Εμείς οι γκολκίπερ βλέπουμε τους άλλους. Και το παιδί έχει εξαιρετικά στοιχεία. Μακάρι να πετύχει στην ΑΕΚ".

Μπαρόχα στο Sport24.gr: "Με εντυπωσίασαν Ανέστης και Μπάρκας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αναστολή αγωνιστικής δράσης (Κύπελλο), σίγουρα δεν ήταν κάτι που θα περίμενε ερχόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πώς αξιολογεί αυτή την απόφαση ο Αλάιν Μπαρόχα; Η ΑΕΚ δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του από την Καράκας. Το μέλλον του, από πού περνά; Θα ήθελε να συνεχίσει στην Ελλάδα;

"Όπως σε όλα τα μέρη του κόσμου, υπάρχουν πράγματα καλά σε ένα πρωτάθλημα και πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Οπότε κι εσύ όταν πηγαίνεις και δουλεύεις σε μια ξένη χώρα, πρέπει να τα αποδεχθείς και να προσαρμοστείς σε αυτά. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι στο γήπεδο, αυτά τα θέματα - όπως η αναστολή του Κυπέλλου - είναι αρμοδιότητας της διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου και των διοικήσεων όλων των ομάδων. Εμείς τα αποδεχόμαστε και προσαρμοζόμαστε.

Για το μέλλον μου θα δούμε με τον ατζέντη μου. Τώρα, περιμένουμε και εξετάζουμε τις προτάσεις που έχουμε στα χέρια μου. Εάν μου έφθανε μια πρόταση από την Ελλάδα, σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω εδώ. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά και ήθελα - εάν ήταν δυνατόν - να συνεχίσω εδώ. Ο στόχος μου είναι να πάω σε μια ομάδα που παίζω και να επιστρέψω στην εθνική Βενεζουέλας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ