ΑΕΚ

Μπαρόχα στο Sport24.gr: "Δεν υπάρχει καλύτερη επιστροφή από αυτή"

Μπαρόχα στο Sport24.gr: "Δεν υπάρχει καλύτερη επιστροφή από αυτή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλάιν Μπαρόχα μιλά στην κάμερα του Sport24.gr για την επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι επαινεί την άμυνα της Ένωσης που δεν άφησε τους "ερυθρόλευκους" κινδύνους να πλησιάσουν την εστία του.

Τελευταίο του ματς στη Super League, πριν το Σαββατιάτικο με τον Ολυμπιακό, ήταν με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στις 12 Δεκέμβρη. Μετά από δύο μήνες αποχής λόγω τραυματισμού, ο Αλάιν Μπαρόχα επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα της Ένωσης σε ματς πρωταθλήματος και το συνδύασε με νίκη σε ντέρμπι. Ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ, μιλά στο Sport24.gr

- Επιστροφή στη βασική ενδεκάδα σε ματς πρωταθλήματος, εν προκειμένω σε ντέρμπι, και μάλιστα με νίκη. Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό;

"Δεν υπάρχει καλύτερη επιστροφή, από αυτή. Σε ντέρμπι, το οποίο νικήσαμε. Όπως και να 'χει, ήταν μια δυνατή σύγκρουση και πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς. Πολύ χαρούμενος, που η επιστροφή μου έγινε με αυτό τον τρόπο."

- Εσύ και οι συμπαίκτες σου, βάλατε τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού, εντός των συνόρων. Έχει κι αυτό τη δική του σημειολογία;

"Πράγματι, ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν του, όπως είπες δεν είχε χάσει μέχρι τώρα έχοντας ένα αήττητο σερί. Αλλά, τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Εάν δεν παίζεις, δεν τα κερδίζεις. Πήραμε τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό σήμερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ένταση, την οποία έβγαλε η ομάδα μου."

- Έκανες μερικές σημαντικές αποκρούσεις, κατά τη διάρκεια του ματς. Είχες καιρό να παίξεις βασικός. Πόσο σημαντικές ήταν αυτές για να ανέβει η ψυχολογία του κατά τη διάρκεια του ματς;

"Κοίτα, ήμουν πολύ προσεκτικός στο ματς, πολύ συγκεντρωμένος. Γιατί μπορούσαν να προκύψουν, ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό. Αλλά, θεωρώ, ότι όσες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, τις σταμάτησε η άμυνά μας. Ξέρω, ότι πολλές φορές το ενδιαφέρον σας είναι στην επίθεση, αλλά και η άμυνα μας σήμερα τα πήγε πάρα πολύ καλά"

- Ποιο ήταν το "κλειδί" της νίκης της ΑΕΚ;

"Ένα τέτοιο ματς, πάντα κρίνεται από μια φάση. Στην απόκρουση μετά την εκτέλεση του πέναλτι, ο Ρονίτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αλλά, ήταν ένα αρκετά κοντρολαρισμένο ματς"

- Τι σημαίνει αυτό το ματς, η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, για τη συνέχεια της σεζόν;

"Είναι σίγουρα, ένα έξτρα κίνητρο. Η σεζόν δεν τελειώνει εδώ, έχει ακόμη αρκετή... σεζόν και πολλά ματς. Εμείς δεν αλλάζουμε κάτι από το να βλέπουμε τα ματς από Κυριακή σε Κυριακή, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα δούμε τι θα γίνει"

- Τι σου είπε ο Γκουστάβο Πογέτ, όταν σου ανακοίνωσε ότι θα είσαι βασικός στο ντέρμπι;

"Ξέρει την φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να προπονούμαι, σιγά-σιγά με την ομάδα, δόξα τω Θεό αισθανόμουν πολύ καλά, στην προπόνηση και μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω. Θα συνεχίσω να δουλεύω, για να έχω συνέχεια με την ομάδα και να βοηθήσω να συνεχίσει η ΑΕΚ τις καλές εμφανίσεις."

- Η κατάκτηση του Κυπέλλου παραμένει ο πρωταρχικός στόχος;

"Βεβαίως, έχουμε αυτή την καλή ευκαιρία να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και το θέλουμε πολύ"

- Τι σημαίνει αυτή η εμφάνιση και για την παρουσία του στην εθνική Βενεζουέλας;

"Πολύ σημαντική. Είναι αυτονόητο ότι για να παίξεις στην εθνική ομάδα της χώρας σου, πρέπει να έχεις συνέχεια στο σύλλογο, με τον οποίον αγωνίζεσαι. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι στην εθνική Βενεζουέλας"

Διαβάστε ακόμη:

"Τρέλα" ο Πογέτ, "κουβάρι" οι παίκτες

"Καμπάνα" για Μελισσανίδη, κίνδυνος για ΑΕΚ

Πογέτ: "Η ΑΕΚ, η Άρσεναλ και η Μπάγερν"

Ο Γκάλο δεν είδε την εκτέλεση του πέναλτι!

Το φιλμ του ντέρμπι και τα στατιστικά

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ