ΑΕΚ

Μπαρμπόζα στο Sport24.gr: "Δεν χρειάζεται να παίξεις καλά, για να νικήσεις"

Μπαρμπόζα στο Sport24.gr: "Δεν χρειάζεται να παίξεις καλά, για να νικήσεις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έλντερ Μπαρμπόζα εντοπίζει μέσα από το Sport24.gr την ενότητα, ως το "μυστικό" των νικών της ΑΕΚ στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αν και παραδέχεται πως την Κυριακή η Ένωση δεν ήταν καλή.

Η ΑΕΚ νίκησε σε ακόμη ένα ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος εξτρέμ της Ένωσης, Έλντερ Μπαρμπόζα, μίλησε μετά τη λήξη του ματς στο Sport24.gr, τονίζοντας ότι στα ντέρμπι δεν είναι απαραίτητο να παίξεις καλά για να νικήσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που ζήτησε από τον Πογέτ να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό.

- Μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ νικά και τον Παναθηναϊκό. Ένα ακόμη ντέρμπι; Πώς εξηγείς από το σερί νικών στα ντέρμπι;

"Είναι πολύ σημαντική η σημερινή νίκη, αλλά εξίσου σημαντική όπως με τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, ο κόσμος μας βοηθά πολύ. Δεν κάναμε καλό ματς, αλλά πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετρά, στην τελική".

- Τι σημαίνει αυτή η νίκη, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός έχεις τους ίδιους στόχους;

"Ναι σημαίνει πολλά, γιατί όπως κι εμείς, έτσι κι ο Παναθηναϊκός θέλει να μπει στα Play-offs όσο καλύτερα γίνεται. Αλλά για μένα αυτή τη στιγμή είναι πάνω από όλα η νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος".

- Ποιο είναι το μυστικό της ΑΕΚ για να κερδίζει τα ντέρμπι;

"Η ενότητα. Στα ντέρμπι δεν είναι απαραίτητο να παίζεις καλά, για να κερδίζεις. Και κερδίσαμε. Συνεχίζουμε με αυτή την ένταση και την ενότητα για να κάνουμε τη διαφορά σε τέτοιου είδους ματς".

- Ο Έλντερ Μπαρμπόζα είναι μεταμορφωμένος από την αρχή της σεζόν. Τι του συνέβη;

"Ο Έλντερ Μπαρμπόζα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχει την ίδια διάθεση να παίξει μπάλα, παίζει με τον ίδιο τρόπο. Είναι πιο συνειδητοποιημένος. Γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις στη δεύτερη και διαφορετικό στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο, θα συνεχίσω να δίνω το μάξιμουμ για να βελτιώνομαι ακόμη".

- Ο Φερνάντο Σάντος ήταν εδώ, στο ΟΑΚΑ, για να δει εσένα, τον Ζέκα, τον Σιμόες. Μιλήσατε μετά; Περιμένεις κάποια κλήση στην εθνική Πορτογαλίας;

"Δεν ήταν το καλύτερο ματς που θα μπορούσα να κάνω. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ομοσπονδιακού τεχνικού, να βλέπει τους ποδοσφαιριστές της χώρας του παντού. Κι εμείς εδώ στην ΑΕΚ, δουλεύουμε για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας".

- Επανήλθες μετά τον τραυματισμό σου, σε ένα κρίσιμο ντέρμπι, αυτό με τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι εσύ επέμενες να παίξεις, παρά το γεγονός ότι δεν ήσουν 100% έτοιμος;

"Ναι, είναι ματς που όλοι θέλουν να παίξουν. Μπορεί να μην είμαι 100% έτοιμος, αλλά ήμουν ψυχολογικά και ποδοσφαιρικά να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου".

- Η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή;

"Ναι, παίζουμε καλύτερα. Έχουμε βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Κι αυτό, το δείχνουν τα αποτελέσματα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ