ΑΕΚ

Μπάρκας Vs Πλατέλλας

Μπάρκας Vs Πλατέλλας

Ξεχωριστή είναι η σημερινή κόντρα Ατρομήτου - ΑΕΚ για δύο παίκτες που αντιμετωπίζουν τις πρώην ομάδες τους, αυτές που τους βοήθησαν να γίνουν γνωστοί και τους οδήγησαν μέχρι την πόρτα της εθνικής Ελλάδας! Διαβάστε για τις πολλές συμπτώσεις.

Ιδιαίτερο ματς το αποψινό στο Περιστέρι για δύο παίκτες που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ασφαλώς βασιζόμενοι στις δυνατότητές τους, αλλά και χάρη στις ευκαιρίες τις οποίες τους έδωσαν οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν. Δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που αξίζουν μνείας και προσοχής.

Για το Βαγγέλη Πλατέλλα, η συγκυρία της πτώσης στη Γ’ Εθνική, αποδείχθηκε δώρο Θεού. Δύσκολα θα μπορούσε να διαβεί την πόρτα της (κανονικής) ΑΕΚ σε αντίθετη περίπτωση ένας ποδοσφαιριστής 25 ετών, ο οποίος προερχόταν από τα αζήτητα της Ξάνθης, έχοντας παίξει σε 19 ματς πρωταθλήματος δίχως ποτέ να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο και αγωνιζόμενος κυρίως ως αλλαγή (ενίοτε και σκοπιμότητας, δηλαδή ολίγων λεπτών).

Η Ενωση του άνοιξε την πόρτα και εκείνος είδε ένα φιλόξενο σπίτι! Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας στην πορεία από τη Γ’ προς τη Β’ Εθνική (19 γκολ σε 26 ματς) και ένας εκ των κορυφαίων στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας (8 γκολ σε 25 παιχνίδια). Κέρδισε επέκταση συμβολαίου και κλήση (το Σεπτέμβριο του 2015) στην εθνική Ελλάδας, τη φανέλα της οποίας όμως δεν κατάφερε να φορέσει σε παιχνίδι. Ωστόσο πέρασε την πόρτα της, όταν δύο χρόνια πριν, ελάχιστοι γνώριζαν ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

Μετά μια μιάμιση σεζόν (23 ματς και 3 γκολ) στη Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ επέλεξε να τον αφήσει ελεύθερο και εκείνος μεταπήδησε στον Ατρόμητο. Σήμερα που οι Κιτρινόμαυροι ψάχνουν για το πρώτο διπλό από τις 17 του περασμένου Οκτώβρη (2-1 την ΑΕΛ), έχουν απέναντί τους τον σκόρερ και των δύο τερμάτων εκείνης της επιτυχίας! Κοντολογίς, από την τελευταία φορά που ο Πλατέλλας έπαιξε σε εκτός έδρας ματς της Ένωσης, η ομάδα δεν έχει νικήσει...

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Όταν (2013) ο Βαγγέλης Πλατέλλας ξεκινούσε μέσα από την ΑΕΚ το ταξίδι για να βρει την Ιθάκη του και να αποκτήσει μια θέση σταθερότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Βασίλης Μπάρκας, στα 19 του τότε, γινόταν επαγγελματίας καθώς ο Ατρόμητος αποφάσιζε την προώθησή του στην ανδρική ομάδα. Εξ αρχής όλοι μιλούσαν για ένα σπουδαίο ταλέντο, έναν τερματοφύλακα που εμφανίστηκε για να κάνει θραύση.

Δούλευε σκληρά περιμένοντας την πρώτη συμμετοχή του, η οποία άργησε πολύ. Του δόθηκε στα τελειώματα της σεζόν 2014/15, όταν αγωνίστηκε για επτά λεπτά σε αγώνα των πλέι οφς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο η επόμενη χρονιά θα ήταν δική του και αυτό πλέον άρχισε να γίνεται ένα κοινό μυστικό στις τάξεις του Ατρομήτου.

Αφού καθιερώθηκε ως ο γκολκίπερ του Κυπέλλου (8 ματς πέρυσι στο θεσμό καθώς ο Ατρόμητος πήγε μακριά, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την ΑΕΚ - άλλη μια σύμπτωση), στις 30/1/2016, ο τότε προπονητής της ομάδας Τραϊανός Δέλλας, συμπτωματικά απέναντι στον ΠΑΟΚ και πάλι (όπως το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα κάμποσους μήνες πριν), τον έχρισε βασικό. Όχι απλώς δεν βγήκε ξανά από την ενδεκάδα, αλλά στο τέλος της σεζόν πήρε μεταγραφή (που λέγεται ότι κόστισε 600.000 ευρώ στο Μελισσανίδη) για την ΑΕΚ στην οποία πλέον θεωρείται βασικός, έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα από τον Ανέστη.

Ασφαλώς ιδιαίτερη στιγμή για τον νεαρό κίπερ αποτέλεσε η κλήση του στην εθνική ομάδα. Και εκείνος, όπως και ο Πλατέλλας, δεν έχει καταφέρει να «γράψει» την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο. Είναι ωστόσο 8 φορές διεθνής με την εθνική Ελπίδων. Την εφετινή σεζόν μετρά 16 συμμετοχές (15 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο), μία λιγότερη από το Γιάννη Ανέστη ο οποίος έχει 9 στη Σούπερ Λίγκα και 5 στο Κύπελλο.

Επειδή πάντως το αποψινό ζευγάρι είναι φουλ από συμπτώσεις, αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Μπάρκας έγινε βασικός για την Ενωση στη Σούπερ Λίγκα μετά τον αγώνα της 5 Νοεμβρίου 2016, όταν σε ματς απέναντι στον Ατρόμητο, ο Ανέστης δέχθηκε εκείνο το γκολ που (θεωρητικά πάντα) «δεν τρώγεται» από τον Ούμπιδες, χάνοντας τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ