ΑΕΚ

Μπάρκας: "Πίστεψα πως ήμουν κάποιος"

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Μπάρκας έκανε σκληρή αυτοκριτική για την παρουσία του και τα λάθη του στην ΑΕΚ, τη σεζόν που πέρασε

Όταν πέρυσι τέτοια εποχή, πάλι εδώ στο Κίελτσε, ο Βασίλης Μπάρκας φορούσε για πρώτη φορά τα κιτρινόμαυρα γάντια, φανταζόταν πως η πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ θα κυλούσε πολύ διαφορετικά.

Ίσως ακόμα και στην ΑΕΚ κάπως έτσι το είχαν σκεφτεί. Όμως τα πράγματα δεν κύλησαν ούτε όπως τα περίμενε η ΑΕΚ, ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Άλλωστε το παραδέχεται ανοικτά και χωρίς να διστάσει, ο ίδιος ο Μπάρκας. Κάνει σκληρή αυτοκριτική στη πρώτη του συνέντευξη μετά το φινάλε της σεζόν.

Κάνει λόγο για λάθη που απαγορεύεται να γίνουν. Ενώ παραδέχεται ακόμα και πως κάποια στιγμή πήραν τα μυαλά του… αέρα. Και υπόσχεται να μάθει από τα λάθη, για να μην τα επαναλάβει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΚΑ:

- Πρώτη σου σεζόν στην ΑΕΚ ήταν όπως την περίμενες, διαφορετική απ' ότι την περίμενες, υπάρχουν πράγματα που θες να διορθώσεις;

«Σίγουρα την περίμενα διαφορετικά. Ξεκίνησα καλά αλλά στη συνέχεια έπεσα πάρα πολύ, δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, το ψάχνω και μέσα μου. Εκανα αρκετά λάθη, η κριτική είναι μεγάλη αλλά είναι κάτι λογικό μια και η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Τώρα τη δεύτερη σεζόν, σίγουρα είμαι πιο έμπειρος και περιμένω από τον εαυτό μου περισσότερα πράγματα και σίγουρα η ομάδα περιμένει περισσότερα από εμένα».

- Αναγνωρίζεις τα λάθη, αυτό σε κάνει πιο αισιόδοξο; Και αν έχεις εντοπίσει που έκανες τα περισσότερα λάθη ώστε να βελτιωθείς;

«Εννοείται ότι μαθαίνεις από τα λάθη. Ο τερματοφύλακας κάνει λάθη και αυτά φαίνονται, όλοι οι παίκτες κάνουν λάθη αλλά σε αυτή τη θέση φαίνονται πολύ περισσότερο. Σίγουρα θέλω να βελτιωθώ μια και τα περισσότερα λάθη έγιναν λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά με τη δουλειά θα φύγουν».

- Το επίπεδο της δουλειάς στην ΑΕΚ πως το κρίνεις όσον αφορά τους τερματοφύλακες;

«Πιστεύω ότι είναι αρκετά καλό. Αν δει κανείς τα λάθη που έχουμε κάνει εμείς οι τερματοφύλακες στην ΑΕΚ δεν είναι θέμα δουλειάς, είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης, είναι θέμα στιγμής. Κολλάει το μυαλό που λέμε. Στην ΑΕΚ βέβαια δεν πρέπει να γίνονται αυτά, αλλά συνεχίζουμε, δουλεύουμε και ελπίζω να ελαχιστοποιηθούν αυτά».

- Καλύτερη και χειρότερη στιγμή στη σεζόν που έφυγε;

«Καλύτερη στιγμή είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο πιστεύω ήταν και το τελευταίο καλό παιχνίδι που έκανα. Χειρότερη... έχω πολλές. Στον Ηρακλή, στον Παναιτωλικό, στον Πανιώνιο στα πλέι οφ. Δεν κρύβομαι, τα λάθη μου τα ξέρω. Έχω πολλά».

- Θεωρείς το ότι δεν είχες συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να ήσουν τόσο στην... τσίτα σε επηρέασε;

«Έπαιξαν πολλά ρόλο. Η ΑΕΚ έχει κόσμο, πήραν λίγο τα μυαλά μου αέρα, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πίστεψα ότι ήμουν κάποιος, έκανα πολλά απανωτά λάθη. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω αλλά τώρα προσπαθώ να μάθω από τα λάθη που έκανα και να μην ξαναγίνουν».

- Είναι διαφορετικό που ήσουν σε μια ομάδα που δεχόταν αρκετές φάσεις ενώ στην ΑΕΚ δέχεσαι λιγότερες φάσεις αλλά θα πρέπει να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή;

«Εντάξει σίγουρα είναι διαφορετικό. Όταν παίζεις 90 λεπτά και δέχεσαι 1-2 φάσεις είναι δύσκολο. Δεν είναι εύκολο. Είναι καλύτερο που λέει ο λόγος να δέχεσαι περισσότερες φάσεις και να είσαι συνεχώς στην τσίτα και στην προηγούμενη ομάδα μου είναι λογικό έκανα κάποια λάθη και ο κόσμος ήταν επιεικής. Στην ΑΕΚ που είναι μεγάλη ομάδα, έχει υψηλούς στόχους και τα λάθη δεν επιτρέπονται».

- Ήσουν στην επιλογή της Εθνικής που πήγε στην Αυστραλία. Το κεφάλαιο Εθνική σε απασχολεί, είναι προτεραιότητα; Μιας και έρχεται Μουντιάλ...

«Το Μουντιάλ είναι μεγάλος στόχος σίγουρα, από αυτούς που έχω στην καριέρα μου. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να καθιερωθώ στην ΑΕΚ, να ελαχιστοποιήσω τα λάθη μου, να κάνω μια καλή πορεία και καλώς εχόντων των πραγμάτων να είμαι στην τριάδα της Εθνικής».

- Έχει σημασία για σένα το γεγονός ότι η ΑΕΚ φαίνεται να επενδύει σε Έλληνες τερματοφύλακες και να μην ψάχνει στο εξωτερικό για τη θέση;

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει τερματοφύλακες. Θέλει δουλειά και υπομονή η θέση γιατί θα γίνουν λάθη και παντού γίνονται λάθη. Αν είσαι σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ πρέπει να γίνεται λίγες φορές γιατί κοστίζει βαθμούς και αυτό δεν πρέπει να γίνεται σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ».

- Από το γεγονός ότι η ΑΕΚ πλέον έχει έναν προπονητή που είχε και το προηγούμενο εξάμηνο και δουλεύετε μαζί του, αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχει η ομάδα να κάνει πραγματικότητα το να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι βάση δομής και ρόστερ είναι από τις σεζόν που έχουμε τις καλύτερες πιθανότητες να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το θέλουμε και εμείς και ο κόσμος, το ζητάμε πολλά χρόνια και φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνουμε αυτό».

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα γραφεία για υπογραφές ο Τρίστασον
"Έβρεξε" γκολάρες στην προπόνηση της ΑΕΚ
Γαλανόπουλος: "Το όνειρο κάθε Έλληνα παίκτη"
2.000 διαρκείας σε πέντε μέρες η ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ