ΑΕΚ

Μπακασέτας: "Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο μέσος της ΑΕΚ, Τάσος Μπακασέτας, επιστρέφει ως αντίπαλος στη Νέα Σμύρνη για την αναμέτρηση της Ένωσης με τον Πανιώνιο (6/3, 19:30) και εξήγησε γιατί έχει τη συνείδησή του ήσυχη σχετικά με τη μεταγραφή του.

Μια σειρά από ιδιαιτερότητες έχει έτσι κι αλλιώς για την ΑΕΚ το ματς της Δευτέρας (6/3, 19:30) με τον Πανιώνιο. Μια εξ' αυτών, έχει να κάνει και με την επιστροφή του Τάσου Μπακασέτα στη Νέα Σμύρνη, για πρώτη φορά ως αντίπαλος.

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μίλησε στην κάμερα της Nova και για τα δικά του συναισθήματα, αλλά και για την σημασία του ματς με τον Πανιώνιο για την ομάδα του.

"Σιγά - σιγά βρίσκουμε μια σταθερή πορεία. Είχαμε μεν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά στα τελευταία παιχνίδια πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Αυτό άλλωστε φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να συγκεντρωθούμε για να πάρουμε τη νίκη".

- Ποια συναισθήματα ξυπνούν σε έναν παίκτη όταν μπαίνει στο γήπεδο της πρώην ομάδα του;

"Είμαι ευγνώμων στον Πανιώνιο γιατί με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Το περιβάλλον βέβαια για μένα δεν θα είναι όπως θα περίμενα υπό άλλες συνθήκες. Εγώ όμως τα έχω πολύ καλά με τη συνείδησή μου για όλα όσα έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Πανιώνιος κέρδισε λεφτά κι εγώ ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα.

Από εκεί και πέρα είναι ένα γήπεδο στο οποίο έχω πολύ καλές μνήμες, αφού κάναμε μια καταπληκτική πορεία στον 1,5 χρόνο που ήμουν στην ομάδα. Αυτά όμως θέλω να τα αφήσω στην άκρη. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο κόντρα σε μια από τις πιο σταθερές ομάδες της Super League. Ένα πολύ κομβικό παιχνίδι τόσο για μας όσο και για τον Πανιώνιο".

- Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ για να φύγει με τους βαθμούς από τη Νέα Σμύρνη;

"Το πιο σημαντικό σ' αυτά τα παιχνίδια είναι η αντίδραση που θα υπάρξει στα πρώτα λεπτά. Αν μπούμε συγκεντρωμένοι και δε δεχθούμε κάποιο γκολ στο πρώτο 20λεπτο θα είναι πολύ πιο εύκολη η κατάσταση για μας. Μπορεί να ανοιχθεί και ο αντίπαλός μας επειδή πρόκειται για μια πολύ συμπαγής ομάδα κι αν γίνει αυτό το ματς θα γίνει πιο εύκολο για μας".

- Η ΑΕΚ είναι αήττητη με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Αυτό παίζει ρόλο για τους ποδοσφαιριστές;

"Ναι, το σκεφτόμαστε και γι' αυτό παίζει ρόλο γενικά η αμυντική λειτουργία. Όχι μόνο οι αμυντικοί ή ο τερματοφύλακας που μπορεί να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αυτό το έχουμε όλοι οι παίκτες στο μυαλό μας και θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση. Σ' αυτό το ματς θα χρειαστεί πολύ πάθος, ενέργεια και θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό και στις προσωπικές μονομαχίες".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ