ΑΕΚ

Μπακασέτας: "Αν συνεχίσουμε έτσι, είμαστε το φαβορί για τον τίτλο"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Μπακασέτας εξέφρασε τη χαρά του για την ευρεία νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού, ενώ υποστήριξε πως αν οι "κιτρινόμαυροι" συνεχίσουν με την ίδια καλή εικόνα, τότε είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ είχε εύκολο έργο απέναντι στον Παναιτωλικό, τον οποίο νίκησε με το ευρύ 4-1 για την 16η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση, ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, κέρδισε το πέναλτι για το 2-0, ενώ έδωσε την ασίστ στο τρίτο γκολ της ομάδας του.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μίλησε στην κάμερα της NOVA και εξέφρασε τη χαρά του για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και την εμφάνισή του, ενώ υποστήριξε πως αν οι "κιτρινόμαυροι" συνεχίσουν να έχουν την ίδια καλή εικόνα, τότε είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του: "Δεν έχω κάτι σοβαρό, θα κάνω μαγνητική τη Δευτέρα ή την Τρίτη αλλά απέφυγα τα χειρότερα".

Για τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο: "Δεν είχα το ρόλο του Λόπες, το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση τις τελευταίες ημέρες και ο προπονητής αποφάσισε να με ξεκινήσει σε αυτή τη θέση. Όλα πήγαν καταπληκτικά, παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, προηγηθήκαμε με 3-0 στο ημίχρονο και φυσικά έγιναν όλα πιο απλά για εμάς. Δεν μιλήσαμε πολύ για τον Απόλλωνα Σμύρνης γιατί και εκεί όπως σήμερα είχαμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες".

Για την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό: "Όταν φαινόμαστε ομάδα μέσα στο γήπεδο δεν μας ανησυχεί τίποτα και με τον Απόλλωνα ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα, είχαμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν ήρθε το γκολ. Το θέμα είναι η συμπεριφορά μας στον αγωνιστικό χώρο και το πως μπαίνουμε στα παιχνίδια, απλά ορισμένες φορές δεν έρχεται το γκολ".

Για το γκολ που σημείωσε, το κερδισμένο πέναλτι και την ασίστ στο τρίτο γκολ: "Εγώ χτυπάω συνήθως τα φάουλ από αυτή την πλευρά, ο Γκάλο έχει αναλάβει τα κοντινά φάουλ. Στη φάση του πέναλτι, αν σουτάρω θα με κόψει ο αμυντικός, οπότε τσιμπάω την μπάλα για να τον περάσω και να κερδίσω πέναλτι ή να βάλω γκολ. Είναι δύσκολο το κοντρόλ που έκανα πριν την πάσα στον Αραούχο και χρειάζεται και τύχη, άπλωσα το πόδι μου και η μπάλα ήρθε τέλεια, αλλά είχα και τύχη.

Στο πρώτο μισό της σεζόν οι στατικές φάσεις ήταν το μοναδικό μας μειονέκτημα ως ομάδα, με τον καινούργιο χρόνο το συζητήσαμε με τον προπονητή μας και έχουμε δουλέψει πολύ στην προπόνηση σε αυτές τις φάσεις, κάτι που μας βγήκε σήμερα. Είναι σημαντικές οι στατικές φάσεις γιατί μπορούν να σου δώσουν ένα παιχνίδι που να έχει κολλήσει και να σε βοηθήσουν να κατακτήσεις το πρωτάθλημα.

Το δουλέψαμε, απέφερε καρπούς απόψε και πιστεύω στον επόμενο αγώνα να βάλουμε και γκολ με τέτοιον τρόπο. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλύτερα παιχνίδια αλλά δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί, αν η ομάδα εμφανίσει αυτό το πρόσωπο στο δεύτερο διάστημα της σεζόν, είμαστε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον, εξαρτάται μόνο από εμάς, πιάνουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης και είμαστε μέσα στους διεκδικητές της πρώτης θέσης".

Για την ευρεία νίκη εκτός έδρας: "Πέρυσι πολύ δύσκολα κερδίζαμε εκτός έδρας και για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα πρέπει να το κάνεις αυτό, να παίρνεις τα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι σημαντικό που νικήσαμε δεύτερο ματς σερί μακριά από την έδρα μας και με σχετική ευκολία".

Για τις μεταγραφές των Μασούντ και Μοράν: "Ήξερα τον Μασούντ γιατί έκανα παρέα με τον Ανσαριφάρντ, είναι καταπληκτικό παιδί και θα βοηθήσει στα αποδυτήρια μας, για την ποιότητά του δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, την έχει δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μοράν είναι εισήγηση του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή μας, τον βοηθάει πολύ ότι είναι Ισπανός και όλα πάνε καλά στις πρώτες προπονήσεις, για να τον επέλεξαν σημαίνει ότι ξέρουν ότι έχει την ποιότητα να βοηθήσει την ομάδα μας στη συνέχεια".

Για την εμφάνισή του: "Το αποψινό πρώτο ημίχρονο μπορεί να είναι και το καλύτερο της καριέρας μου, σίγουρα ένα από τα καλύτερα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ