ΑΕΚ

Μπακάκης: "Έχουμε μέταλλο"

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Μπακάκης μίλησε στη Nova για την αγωνιστική φιλοσοφία που δείχνει η ΑΕΚ, αλλά και το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (1/10, 20:30) για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ έδειξε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο ευρωπαϊκό ματς με την Αούστρια, πως έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Αυτό που ο Μιχάλης Μπακάκης, μιλώντας στην κάμερα της Nova, χαρακτήρισε "μέταλλο". Ενώ ο ακραίος μπακ της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στην διαχείριση της κούρασης, ενόψει του αυριανού (1/10) ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

"Εννοείται πως υπάρχει κούραση, αφού είναι πολλά τα παιχνίδια, αλλά είμαστε επαγγελματίες και προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι. Όταν όμως έχεις συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο. Γι' αυτό υπάρχει το μεγάλο ρόστερ, έτσι ώστε όποιος είναι πιο έτοιμος μπαίνει να παίξει για να πάρει η ομάδα το αποτέλεσμα που θέλει".

- Μια μεγάλη ομάδα αποδεικνύει ότι έχει υψηλούς στόχους όταν ανταποκρίνεται στα συνεχόμενα ματς;

"Εννοείται. Όταν θες να κατακτήσεις το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και να πραγματοποιήσεις μια καλή πορεία στην Ευρώπη πρέπει κάθε παίκτης του ρόστερ να αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις".

- Συμφωνείς με την άποψη ότι το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί;

"Συμφωνώ, διότι είναι πιο εύκολο να κυνηγάς παρά να σε κυνηγάνε. Αν θες να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να είσαι πάντα συγκεντρωμένος και να παίρνεις τους τρεις βαθμούς είτε είναι ντέρμπι είτε πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι. Γι' αυτό την Κυριακή πρέπει να μπούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, αφήνοντας πίσω τα προηγούμενα παιχνίδια".

- Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ δεν είναι συνηθισμένη να βρίσκεται στην κορυφή. Σε ανησυχεί το αν θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε σ' αυτό τον ρόλο;

"Δεν μπορώ να πω ότι μας ανησυχεί. Είτε είμαστε στην κορυφή είτε όχι, πάντα πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο συγκεντρωμένος. Βλέπετε ότι έχουμε ένα μέταλλο ως ομάδα και δε θέλουμε να χάνουμε με τίποτα. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε και την Κυριακή. Να νικήσουμε και να παραμείνουμε στην κορυφή".

- Φέτος κάνεις την καλύτερη σεζόν της καριέρας. Όταν έμαθες ότι για μια ακόμα φορά δε συμπεριλήφθηκες στην αποστολή της Εθνικής ομάδας τι αισθάνθηκες;

"Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Έχω καλή απόδοση στα παιχνίδια της ομάδας μου, αλλά από τη στιγμή που ο κ. Σκίμπε έκρινε ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμος για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα, δεν έχω να κάνω κάτι άλλο από το να προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Όταν πάρω την ευκαιρία θέλω να μπω και να βοηθήσω την Εθνική μας ομάδα".

- Το γεγονός ότι έμεινες εκτός είναι κάτι που σε απογοητεύει ή σε πεισμώνει ακόμα περισσότερο;

"Εννοείται ότι δε με απογοητεύει γιατί πρώτος μου στόχος είναι η ΑΕΚ. Να δίνω το 100% για να βοηθάω την ΑΕΚ. Το κομμάτι της Εθνικής είναι κάτι διαφορετικό. Όλοι οι παίκτες θέλουμε να τα καταφέρουμε και να γίνουμε μέλη της Εθνικής ομάδας κι αυτό προσπαθώ κι εγώ. Σε κάθε αγώνα θέλω να δείχνω ότι πάω καλά και όταν ο προπονητής της Εθνικής κρίνει ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω θα το κάνω".

- Γενικά φέτος αισθάνεσαι ότι, αγωνιστικά, πατάς καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά στα πόδια σου;

"Από την αρχή έχω ξεκινήσει καλά κι έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Ο προπονητής μου με πιστεύει και μου δίνει τη δυνατότητα να παίζω στα περισσότερα ματς. Εγώ απ' την πλευρά μου προσπαθώ να τον δικαιώνω. Δουλεύω πολύ και δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, έτσι ώστε να βοηθήσω πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό μου για να ανεβαίνω επίπεδο".

- Σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή σας πορεία, πως θα χαρακτήριζες την ισοπαλία με την Αούστρια; Ως χαμένη ευκαιρία ή ως έναν βαθμό που σας διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης;

"Ήταν σημαντικός βαθμός, αλλά με την Αούστρια έπρεπε να νικήσουμε, αφού είχαμε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες. Δεχθήκαμε δύο "εύκολα" γκολ, αλλά αντιδράσαμε. Στο β' ημίχρονο ήμασταν καταιγιστικοί και είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά από τη στιγμή που δε νικάς, οφείλεις να μη χάσεις. Πήραμε έναν σημαντικό βαθμό και είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Είναι στα πόδια μας η πρόκριση".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ