ΑΕΚ

"Μιλά" η αρθροσκόπηση

"Μιλά" η αρθροσκόπηση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην ΑΕΚ περιμένουν την εικόνα από την επέμβαση στο γόνατο του Λέσκοτ, που θα κρίνει και το μέγεθος της ζημιάς και το διάστημα της απουσίας

Η αλήθεια είναι πως η λέξη «αρθροσκόπηση», διαχρονικά αποτελεί φόβο και τρόμο για όλους τους ποδοσφαιριστές. Διότι συνήθως σημαίνει ζημιά και κυρίως (μεγάλο) διάστημα απουσίας. Το πρώτο που έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές, είναι τις εναλλακτικές που έχουν για να την αποφύγουν.

Όπως άλλωστε περίπου έκανε και ο Τζολέον Λέσκοτ. Στην περίπτωση του Άγγλου στόπερ δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αυτή ήταν η θέση του Λάκη Νικολάου από την πρώτη μέρα που εξέτασε τον Λέσκοτ. Και σ’ αυτή την θέση προσχώρησε σε χρόνο… μηδέν, μόλις μετά από τρεις μέρες θεραπεία στο γόνατο του παίκτη και ο Άγγλος γιατρός Άντι Γουίλιαμς.

Ο Λέσκοτ έπρεπε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση όχι απλώς διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα στο γόνατο, αλλά κυρίως διότι ήταν ο μόνος τρόπος για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς. Από την πρώτη στιγμή, εκείνο που ο Λάκης Νικολάου και το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ, είχε μεταφέρει στους ανθρώπους της ομάδας, ήταν πως μόνο κατά την διάρκεια μιας αρθροσκόπηση, θα μπορούσε να φανεί τι ακριβώς χρειαζόταν το γόνατο του παίκτη. Δεν θα μπορούσε να φανεί από εξετάσεις και ακτινογραφίες. Μόνο η επέμβαση θα έδειχνε την πραγματικά εικόνα της ζημιάς. Και αν θα έπρεπε απλώς να «καθαριστεί» το γόνατο από τα κομματάκια χόνδρου και κόκκαλου που έχουν αποκολληθεί ή αν υπήρχε «βλάβη» στην περιοχή και χρειαζόταν αποκατάσταση. Μάλιστα στο πρώτο σενάριο η απουσία του Λέσκοτ από την αγωνιστική δράση δεν θα ξεπεράσει τις έξι εβδομάδες, αλλά στο δεύτερο σενάριο, μπορεί να ξεπεράσει και τους έξι μήνες.

Πάντως επί της ουσίας, εκείνο που από την αρχή υποστήριζε ο Νικολάου και το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και αυτό που τελικά προωθήθηκε ως λύση, ήταν πως θα έπρεπε να «μιλήσει» η αρθροσκόπηση, για το μέγεθος της ζημιάς και το διάστημα της απουσίας. Και αυτά που «είπε» η επέμβαση, περιμένουν να τα μάθουν σήμερα (15/10) οι άνθρωποι της ΑΕΚ, στην επικοινωνία που θα έχουν τόσο με τον Λέσκοτ, όσο και με τον Άντι Γουίλιαμς.

Αισιοδοξία για το… καλό σενάριο

Σε ζητήματα ιατρικής δεν υπάρχει χώρος ούτε για εικασίες, πολλώ δε μάλλον για μαντεψιές. Γι αυτό και το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ, απέφυγε να κάνει οποιεσδήποτε εκτιμήσεις, πριν «μιλήσει» η αθροσκόπηση. Πάντως οι πρώτες ενδείξεις που υπήρχαν από τις εξετάσεις που ο Λέσκοτ, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, πως τελικά θα επικρατήσει το πρώτο σενάριο. Δηλαδή μόνο με καθαρισμό και απουσία περίπου έξι εβδομάδων, δηλαδή 1,5 μήνα. Αλλά μόνον ενδείξεις για παράθυρο αισιοδοξίας και τίποτα περισσότερο.

Η τραυματική εμπειρία με τον Ιβάν

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ δεν έχουν λείψει οι σοβαροί τραυματισμοί στα γόνατα. Και μάλιστα υπήρξε και η τραυματική εμπειρία με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς. Ο επιθετικός της ΑΕΚ χρειάστηκε να οδηγηθεί τελικά σε μεταμόσχευση χόνδρου, αφού δεν έλυσε οριστικά το πρόβλημα ούτε η πρώτη αρθροσκόπηση (και το πρόβλημα επανήλθε μετά από έναν χρόνο), ούτε η θεραπευτική αγωγή που επιχείρησε να ακολουθήσει. Και χρειάστηκε να περάσει κάτι παραπάνω από χρόνος, για να ξαναπιάσει μπάλα. Ενώ είναι αμφίβολο αν τελικά θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο, καθώς από το καλοκαίρι που έφυγε από την ΑΕΚ, δεν έχει βρει ομάδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ