ΑΕΚ

Μικρά μυστικά για (μεγάλη) πρόκριση

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Ο Χιμένεθ έχει έτοιμο το αγωνιστικό πλάνο για το αποψινό (24/8- 21.00) ματς με την Μπριζ, το οποίο έχει κρυμμένα… τρικ. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Πριν συμπληρωθούν καν δυο γεμάτοι μήνες από τότε που ξεκίνησε η ΑΕΚ τις προπονήσεις για τη νέα σεζόν, μοιάζει ίσως πολύ πρόωρο να θεωρείται πως έφτασε η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου. Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα για την Ένωση.

Το αποψινό (24/8-21.00) παιχνίδι ρεβάνς με τη Μπριζ στο ΟΑΚΑ, είναι απ’ αυτά που λέγονται do or die. Κάτι που φαίνεται από τα πολλαπλά κέρδη σε περίπτωση πρόκρισης της ΑΕΚ στους ομίλους. Που επίσης φαίνεται από τον γενικό συναγερμό που έχει σημάνει και έχει οδηγήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη δυο φορές στα Σπάτα και μια φορά στο… Βέλγιο, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Το αγωνιστικό πλάνο για το αποψινό ματς με την Μπριζ, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται ήδη από ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα, μετά το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο. Κατέληξε πρώτα στο σύστημα και μετά στην ενδεκάδα. Όμως σ’ αυτό το αγωνιστικό πλάνο, υπάρχουν ορισμένα μικρά μυστικά, που ο Χιμένεθ θεωρεί πως μπορούν να φέρουν την (μεγάλη) πρόκριση. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Οι κοντινές γραμμές

Η μεγάλη διαφορά στην αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο Βέλγιο, σε σχέση μ’ αυτή απέναντι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν οι μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Αυτό θεωρεί ο Χιμένεθ πως ήταν και ένα από τα βασικά στοιχεία, που έδωσε καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με τη Μπριζ. Και αυτό είναι το πρώτο που έχει ζητήσει από τους παίκτες του και για το αποψινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Το στοπ στις αντεπιθέσεις

Η Μπριζ είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, όταν βρίσκει ανοικτό γήπεδο. Έχει στο παιχνίδι ως κυρίαρχο στοιχείο τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο Βέλγιο η ΑΕΚ δεν άφησε την Μπριζ να παίξει μ’ αυτόν τον τρόπο. Μόνο δυο φορές έβγαλε αντεπίθεση και αυτό έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Ένωση είχε μείνει με παίκτη λιγότερο. Αποτέλεσμα της ειδικής δουλειάς που έκανε ο Χιμένεθ στη θεωρία, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής από το ξενοδοχείο για το γήπεδο. Τώρα και πάλι ο Χιμένεθ έχει δώσει μεγάλο βάρος στο… στόπ στις βέλγικες αντεπιθέσεις. Άλλωστε το ανέλυσε ξανά και στους παίκτες του.

Ταχύτητα και εμπνεύσεις

Η ΑΕΚ δεν θα πάει στο αποψινό ματς με ένα καθαρόαιμο φορ. Με μια πρώτη ανάγνωση, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Σε τελική ανάλυση, μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έχει ταχύτητα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η αργή άμυνα των Βέλγων. Ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έχει την δυνατότητα εμπνεύσεων, που μπορεί να κάνουν άνω κάτω, οποιαδήποτε άμυνα. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και στο πρώτο ματς, όταν μόνος του δημιούργησε τρεις επικίνδυνες φάσεις, στην άμυνα της Μπριζ.

Το… κόλπο των άκρων

Στην χθεσινή (23/8) τελευταία προπόνηση, όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24, o Χιμένεθ έδειξε πως έχει καταλήξει τόσο στο σχήμα, όσο και στην ενδεκάδα. Ωστόσο δεν αποκλείεται και μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Να κάνει δηλαδή ο Ισπανός τεχνικός κάποιο… κόλπο στα… άκρα. Στους παίκτες που θα καλύψουν ολόκληρες τις πτέρυγες. Με κόλπο ανάλογο μ’ εκείνο που έκανε ο Χιμένεθ με την ΤΣΣΚΑ στο ματς του ΟΑΚΑ. Υπάρχει μια τέτοια σκέψη από τον Χιμένεθ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ