ΑΕΚ

Μετράει τις "πληγές" της

Μετράει τις "πληγές" της
Αραβίδης INTIME SPORTS

Διαβάστε τον απολογισμό της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το προβληματικό σύστημα και η κακή ψυχολογία.

Πάντα μια ήττα είναι οδυνηρή. Πολλώ δε μάλλον όταν είναι σε ντέρμπι. Ακόμα περισσότερο δε, όταν είναι και η πρώτη της σεζόν. Και μάλιστα της σεζόν της μεγάλης επιστροφής. Η αλήθεια είναι πως η ήττα στην Τούμπα όχι μόνο «πόνεσε» την ΑΕΚ, αλλά επί της ουσίας την υποχρεώνει να μετράει τις πληγές της.

«Πληγές» που είναι πολλές. Το Sport24.gr επιχειρεί να τις καταγράψει.

Η αποτυχία στοcrashtest

Η ΑΕΚ ήδη κουβαλούσε το στραβοπάτημα της δεύτερης αγωνιστικής στην Ξάνθη. Το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όμως, ήταν επί της ουσίας το πρώτοcrashtestγια τον Τραϊανό Δέλλα και τους ποδοσφαιριστές του. Ήταν ένα παιχνίδι που θα δοκιμαζόταν ακόμα και ο χαρακτήρας της ΑΕΚ. Και το γεγονός πως δεν κατάφερε να πάρει η Ένωση απολύτως τίποτα από ένα ματς στο οποίο μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ, συνιστά αντικείμενο προβληματισμού. Στην πρώτη εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία της σεζόν, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε. Κάτι που προφανώς είναι ένα ζήτημα.

Πλήγμα στην ψυχολογία

Ο Τραϊανός Δέλλας ξέρει καλά πως η επόμενη μέρα της ήττας στην Τούμπα, θα είναι δύσκολη. Ο τεχνικός της ΑΕΚ είδε τους παίκτες του να είναι αμίλητοι και με σκυμμένα τα κεφάλια μέσα στα αποδυτήρια μετά το ματς. Και σιωπηλοί και απογοητευμένοι αποχώρησαν από το γήπεδο. Για όλους ήταν σημαντικό ένα αποτέλεσμα σε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και το γεγονός πως δεν ήρθε, είναι ένα βαρύ πλήγμα στην ψυχολογία της ομάδας, που ακόμα έτσι κι αλλιώς είναι εύθραυστη.

Το προβληματικό… άλλο σύστημα

Αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού στην Τούμπα, ο Δέλλας παραδέχθηκε δημοσίως πως δεν λειτούργησε ο σχηματισμός που επέλεξε. Θεωρητικά η ζημιά είναι μικρή, καθώς το 4-3-3 που έγινε πρακτικά 4-3-2-1, αποτελεί εναλλακτική λύση, καθώς η βάση της ΑΕΚ είναι το 4-2-3-1. Όμως είναι γεγονός πως η ομάδα δεν μπορεί να πάει σ’ όλα τα ματς με το ίδιο σύστημα. Πρέπει να υπάρχει και ένα εναλλακτικό. Αλλά το «εναλλακτικό» που ο Δέλλας δοκιμάζει ήδη από την προετοιμασία, φάνηκε ξεκάθαρα στην Τούμπα, πως παρουσία δυσλειτουργίες. Επομένως ο τεχνικός της ΑΕΚ είτε θα πρέπει να βρει τι φταίει, είτε να βρει άλλο σύστημα ως εναλλακτικό.

Η διαχείριση της πίεσης

Ήδη πριν από το ματς με τον ΠΑΣ, η πίεση για νίκη ήταν τεράστια. Είναι ενδεικτικό πως ο Δέλλας στην ομιλία του προς τους παίκτες την παραμονή του παιχνιδιού, είχε επισημάνει την λέξη «οπωσδήποτε», όταν αναφέρθηκε στην ανάγκη για νίκη. Μετά όμως από την ήττα από τον ΠΑΟΚ, η πίεση έγινε απείρως μεγαλύτερη. Και ο Δέλλας και οι ποδοσφαιριστές του, καλούνται να κάνουν διαχείριση αυτής της πίεσης και μάλιστα με δεδομένο πως υπάρχει ένα δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, μόλις την προσεχή (29/9) Δευτέρα απέναντι στη Βέροια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ