ΑΕΚ

Μελισσανίδης: "Όποιους ήθελαν ανέβαζαν, όποιους ήθελαν έριχναν"

Μελισσανίδης: "Όποιους ήθελαν ανέβαζαν, όποιους ήθελαν έριχναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για "φιλιππινέζες", πρότεινε ο πρωταθλητής, στο τέλος της σεζόν, να δίνει το 40% των εσόδων του από το Champions League στις μικρές ομάδες και πρότεινε τεχνοκράτη πρόεδρο για τη Super League.

Με μια έτοιμη πρόταση για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσήλθε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων της Σουπερλίγκα. Μάλιστα πρόκειται για μια πρόταση που κινείται επί της ουσίας σε τέσσερις άξονες.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την κατανομή των εσόδων του πρωταθλητή από το Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να μπει φρένο στην καχυποψία πως όλα γίνονται γι αυτά τα κέρδη. Ο δεύτερος αφορά την συγκρότηση μιας επιτροπής που θα αποτελείται και από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) αλλά και εκπροσώπους των δυο μικρότερων, που θα συναντηθεί με την Πολιτεία και θα συζητήσει τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για να υπάρξει κάθαρση. Και τρίτος άξονας της πρότασης Μελισσανίδη, αφορά την αλλαγή προέδρου στην ΕΠΟ αλλά και στην Λίγκα, με την επιλογή ενός τεχνοκράτη για την θέση.

"Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε βδομάδα, και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι μικροί μην λέτε ότι δεν ξέρετε. Μην κρυβόσαστε και μην φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει, ας βοηθήσει. Ο Σαββίδης έχει δίκιο, εμείς πρέπει να δούμε πώς θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Είναι δική μας δουλειά και δική μας ευθύνη να το κάνουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Προτείνω να φτιάξουμε μια επιτροπή με εκπροσώπους από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες και δυο εκπροσώπους των μικρών, η οποία θα πάει στην ΕΠΟ και στον Κοντονή και θα ζητήσει να αλλάξουν τα πράγματα στη διαιτησία και να αλλάξει το καθεστώς αδιαφάνειας που υπάρχει σε αυτή. Πρέπει επίσης να αλλάξει εδώ και τώρα η διοίκηση της ΕΠΟ και να ολοκληρωθείκαι ο θεσμός του Κυπέλλου. Και μια ακόμα πρόταση. Ο πρωταθλητής, στο τέλος της σεζόν, να δίνει το 40% των εσόδων του από το Τσάμπιονς Λιγκ στις μικρές ομάδες ώστε να δυναμώσουν κι εκείνες και να υπάρξει ανταγωνισμός. Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να λύσουμε είναι ότι παίζουν όλοι στοιχήματα".

Περί … "Φιλιππινέζων"

Στην συνάντηση πολλές φορές υπήρξε ένταση, ενώ δυο φορές ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε αναφορά για "Φιλιππινέζες". Και μάλιστα ο χαρακτηρισμός αυτός, είχε δυο διαφορετικούς αποδέκτες. Την πρώτη φορά ο Μελισσανίδης έκανε παρέμβαση στον φραστικό διαπληκτισμό του Ιβάν Σαββίδη με τον εκ αντιπροέδρων του Ολυμπιακού Θόδωρο Γιαννίκο και σε έντονο ύφος είπε "να φύγουν οι Φιλιππινέζες από το ποδόσφαιρο". Ενώ την δεύτερη φορά, απευθύνθηκε στους εκπροσώπους των μικρότερων ομάδων και τους κατηγόρησε πως δεν αντιδρούσαν σε τίποτα. "Μην κάνετε ότι δεν ξέρετε τίποτα και ότι δεν φταίτε για τίποτα. Όλα τα γνωρίζετε, εδώ έκαναν ό,τι ήθελαν. Όλα ήταν προκατασκευασμένα. Όποιους ήθελαν ανέβαζαν, όποιους ήθελαν έριχναν. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει κάποια αρχή για να βρεθεί η ισορροπία. Μέχρι τώρα υπήρχαν τέσσερις ομάδες όλες κι όλες και 12 Φιλιππινέζες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ