ΑΕΚ

Κατηγορηματικός ο Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα γίνει!"

Κατηγορηματικός ο Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα γίνει!"
Μελισσανίδης INTIME SPORTS

Ενωτικός αλλά και αυστηρός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνέντευξη Τύπου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ζήτησε από την πολιτεία να πράξει τα νόμιμα, μίλησε για διεστραμμένα μυαλά που εμποδίζουν το έργο, ενώ αναφέρθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ: "Του έκλεψαν πρωταθλήματα, τώρα το γήπεδο".

Η συνέντευξη Τύπου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια έριξε φως σε όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα γύρω από το έργο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκαθάρισε πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει, ενώ συγκινήθηκε την ώρα που μιλούσε για τον φιλικό αγώνα των κίτρινων με την Παρτίζαν το 1999.

Θυμηθείτε το LIVE της συνέντευξης Τύπου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ξεκίνησε την ομιλία του: "Εγώ θα αναφερθώ σε ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να αναφερθώ σε αυτά γιατί για ένα έργο το οποίο αφορά την ΑΕΚ και τον αθλητισμό, όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις από κάθε ένα αναρμόδιο. Ήρθε η ώρα για να μιλήσει η ΑΕΚ. Λέω να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης.

Πρώτα απ' όλα θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Ο πρώτος ήταν η απόφαση και η ακλόνητη να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο δεύτερος η συγκατάθεση όλων των κομμάτων και τρίτων η δημιουργία χώρων πρασίνου.

Όσο αφορά το πρώτο κομμάτι όλα έγιναν νομότυπα. Η ΑΕΚ ζητά να φτιάξει το γήπεδο στο δικό της οικόπεδο το οποίο κακός γκρεμίστηκε και με ευθύνες της πολιτείας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε να διεκδικήσουμε τη δημιουργία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για την υποκρισία ορισμένων. Σέβομαι τις ευαισθησίες όλων για το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα αρκετές φορές και τρόμαξα από την εικόνα που παρουσιάζει. Ένα άλσος από το οποίο κόπηκαν το 1991 περίπου 1.200 δέντρα. Ένα άλσος μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν ορισμένα κτήρια και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Για αυτό το άλσος έκαναν επανάσταση ορισμένοι τύποι για τα 52 δέντρα που θα κοπούν".

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενθυμούμενος την πρωτοβουλία της ΑΕΚ να παίξει φιλική αναμέτρηση με την Παρτίζαν εν καιρώ πολέμου συγκινήθηκε.

"Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία. Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και... κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμένα με ροδοπέλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο ... Γ' παγκόσμιος πόλεμος.Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλλείψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ!".

Για το γεγονός πως κάποιοι εκμεταλλεύονται πολιτικά την κατάσταση, δήλωσε: "Αν δεν είναι υποκρισία αυτό τι είναι;Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδι. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία - χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του Άλσους, για να αναβαθμιστεί και το Άλσος με αυτά που θα αντικαταστούσαμε.

Όπως προανέφερα: αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα. Όσα δεσμευθήκαμε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιοδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι υπερβολικές ενέργειες από κάποιους κύκλους, δόθηκε η αίσθηση ότι ματαιώνεται το γήπεδο. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιο το μετάνιωσαν.

Για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και τα εμπόδια για το γήπεδο, είπε:

"Τεράστιες μορφές που ήταν μαζί μας τότε, όπως ο κ. Γλέζος. Οι ίδιοι οπαδοί μας ζήτησαν συγγνώμη. Δεν μπορεί όμως να είναι μονόπλευρη η καταδίκη. Πριν γινουν όλα αυτά είχαν γραφτεί πολλά. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον σεβαστούν.
Ζητάμε απ' όλα τα κόμματα να συμβάλουν νόμιμα προς όλες τις φάσεις του γηπέδου.

Το γήπεδο δεν μπορεί να το κατασκευάσει το γήπεδο, πόσο περισσότερο το Κράτος, στην κατάσταση που βρίσκεται. Ιδρύσαμε λοιπόν, μία εταιρία λαϊκής βάσης, τη «Δικέφαλος 1924».

Η Δικέφαλος 1924, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου. Είναι απαραίτητο να γίνει και η μόνη λύση, για να εξασφαλίσουμε την ορθή μεταχείριση του γηπέδου. Εμείς και πάλι δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη. Κάποιοι από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να
Είμαστε ΑΕΚτζήδες που βοηθάμε περισσότερο στην κατασκευή γιατί έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Όσοι μπλεκόμαστε στο γήπεδο, ναι θέλουμε να βάλουμε το όνομά μας σε όλο αυτό. Αλλά τα κάνει αυτό και ο απλός κόσμος. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Το γήπεδο θα γίνει απ' όλους.

Κλείνοντας: το πεδίο συνεννόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί, γιατί πιστεύουμε ακράδατα γιατί αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το κέντρο πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική Αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας, ελπίζουμε να μην μείνουν προσκολλημένοι στα επεισόδια, που και οι ίδιοι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν. Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια. Χτίζουμε ένα γήπεδο με επισκεψιμότητα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή.

Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1500 - 2000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με... χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε για να γεννάει νικητές! Δίνω υπόσχεση: το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν! Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και βάζουμε την ΑΕΚ στο πιο ψηλό βάθρο. Εκεί που ανήκει".

Σε ερώτηση για το εάν υπήρξαν επαφές με τη νέα Δημοτική Αρχή, ξεκαθάρισε: "Εμείς περιμέναμε και περιμένουμε να μας καλέσει η Δημοτική Αρχή αλλά κανένας δεν το έκανε. Για την κυρία Δούρου δεν ξέρω. Θα δηλώσω για μία ακόμα φορά ότι το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ".

Για το αν έχει εξετάσει άλλους χώρους για γήπεδο, είπε: "Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο που να μην είναι γήπεδο UEFA. Είναι άδικο για 2,200 μέτρα να έχουμε 22000 θέσεις και να ξενιτευόμαστε. Είναι ιστορικά να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας. Χώροι υπάρχουν πολλοί".

Με ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή, είπε: "Καταρχήν, αντιπροσωπεία της ομάδος μας παραβρέθηκε στη Βουλή και συζήτησε με τα στελέχη πριν την ψήφιση του νόμου. Εγώ έκανα επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ό,τι μου είπαν το έκανα. Αυτό το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς".

Αν ψηφιστεί ο νόμος πώς μπορεί να φέρει κολλήματα ο Δήμος, είπε: "Θέλουμε τη συναίνεση του δήμου. Χρειάζονται και πολλά περιφερειακά έργα." Πρέπει να μάθετε πως όταν έγινε το Καραϊσκάκη ήταν έργα πολλών εκατομμυρίων. Θέλουμε τη συναίνεση του Δήμου για τα περιφερειακά έργα. Διεστραμμένα μυαλά είναι αυτά που δεν θέλουν αυτό το έργο.

Τι να κονομήσω εγώ; Δεν έχω καμία δουλειά. Δόξα τω Θεώ μου τα έφερε έτσι ο Θεός και είμαι καλά. Δεν θέλω λεφτά από την ΑΕΚ. Τα λεφτά μου θα βάλω κι εγώ και άλλοι ΑΕΚτζήδες να γίνει το γήπεδο. Μέχρι χθες έλεγαν πάμε να φτιάξουμε... Mall. Το γήπεδό μας θέλουμε στο χωράφι μας. Εκτός κι αν δεν θέλουν η ΑΕΚ να έχει γήπεδο. Ε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Αν έχει μιλήσει με Έλληνες του εξωτερικού: "Να πάρουμε τις άδειες και μετά να κοιτάξουμε πως μπορούμε να έρθουμε στους Έλληνες του εξωτερικού"

Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι ο κ. Βασιλόπουλος ήταν απλά ενήμερος για τις συζητήσεις. Τελικά ήταν πρωταγωνιστής;

Ανδριόπουλος: "Έγιναν τρεις συναντήσεις, παρών ήταν ο κ. Βασιλόπουλος. Δώσαμε εξηγήσεις. Δεν θα μπορούσε να τους είπαμε τίποτα διαφορετικό απ' όσα είπαμε σήμερα. Είναι επίσημα έγγραφα αυτά. Η ΑΕΚ έχει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για το έργο. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες ή παρεξηγήσεις. Ο κ. Βασιλόπουλος είναι πολύ συμπαθείς άνθρωπος. Ρωτούσε λογικά πράγματα. Τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα σχολιάσουμε".

Μελισσανίδης: "Το οικονομικό θέμα το είπαμε: ένα κονδύλι υπάρχει της Περιφέρειας. Τα υπόλοιπα ένα 85% έχουν εξασφαλιστεί. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις γραφειοκρατίες. Να πάρουμε μαζί μας τον Δήμο και την Περιφέρεια και μετά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα: Τη χρήση θα την έχει η Δικέφαλος ΑΕ. Ιδιοκτησιακά θα την έχει η Ερασιτεχνική".

Δημήτρης Ανδριόπουλος

Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ του γηπέδου, κ. Ανδριόπουλος: "Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και να αναφερθώ σε πραγματικά στοιχεία. Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα λίγο πριν την εξέταση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και είμαστε έτοιμη για τη νομοθετική ρύθμιση και μετά θα καταθέσουμε τα απαραίτητα έγραφα για την οικοδομική άδεια.

Όπως είναι φυσικά γνωστό έχουμε μια καινούρια δημοτική Αρχή και μια νέα Αρχή στην Περιφέρεια. Για το έργο της Νέας Φιλαδέλφειας έγιναν συζητήσεις. Εμείς θέλουμε να παραθέσουμε όλα τα στοιχεία ώστε όσοι θα πάνε να ψηφίσουν να γνωρίζουν ακριβώς όλες τις λεπτομέρειες.

Γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν εάν δεν συμφωνεί ο Δήμος, η Νομαρχία, η Ερασιτεχνική και όλη η οικογένεια της ΑΕΚ. Αυτή είχαν συμφωνήσει τον Φεβρουάριο. Σήμερα υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Δήμο".

Για τις οδηγίες της UEFA και το άλσος, είπε: "Το Σωματείο από το 1934 έχει 26,7 στρέμματα από το άλσος και επί 90 χρόνια υπήρχε μια δραστηριότητα. Δεν μιλάμε για τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι ότι πάμε να κάνουμε καινούριο κάτι που προϋπήρχε. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι ότι πλέον δίνονται στην Ερασιτεχνική 29,1 στρέμματα. Αυτή η αλλαγή γίνεται γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανονισμοί της FIFA. Τόσο είναι το ελάχιστο που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο.

Τα 2,4 στρέμματα τα οποία θα μας παραχωρηθούν θα τα αποκαταστήσουμε και με χρήση άλσους ή πρασίνου θα δοθούν πίσω στο Δήμο. Η υπογειωποίηση που ζητάμε δεν αφορά μόνο το γήπεδο αλλά ολόκληρη τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η υπόθεση των 52 δέντρων αντικαθίστανται με 5.000 νέα δέντρα, φυτά και θάμνους τα οποία υποχρεούμαστε να φυτέψουμε για να κατασκευαστεί το γήπεδο".

Για τους χώρους γύρω από το γήπεδο, δήλωσε: "Όταν δημιουργείς ένα νέο οικοδομικό τετράγωνο είναι υποχρεωτικό να δημιουργήσεις χώρο πεζοδρόμου. Έτσι δημιουργούνται τα έξι στρέμματα στα οποία αναφέρονται. Για το γήπεδο χρειαζόμαστε μόνο 2,4 στρέμματα. Τα υπόλοιπα θα είναι οι πεζόδρομοι που χρειάζονται. Αυτά ζητάει το Σύνταγμα.

Πάμε τώρα στα περί άλσους. Αυτό που λέει το άρθρο 82 όποιος το διαβάσει προσεκτικά . Το άλσος θα πεθάνει αν δεν γίνει το γήπεδο. Το κράτος και ο Δήμος δεν έχουν τρία εκατομμύρια ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες και τη συντήρησή του".

O Πρόεδρος των καταστηματαρχών Φιλαδέλφειας ζήτησε το λόγο και τόνισε : "Υπήρξε χθες μία συνάντηση τον επιχειρηματιών της Νεάς Φιλαδέλφειας με τον κ. δήμαρχο, ήταν παραπληροφορημένος. Το παράπονό του είναι πως η ΑΕΚ δεν τον έχει καλέσει, δεν έχει σχέδια, ότι κανείς δεν τον έχει ενημερώσει. Είδα έναν δήμαρχο διαλλακτικό. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μία ενημέρωση από την ΑΕΚ;"

Ο κ . Ανδριόπουλος πήρε το λόγο και απάντησε: "Θέλω να εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι μία παρεξήγηση που πρέπει να λυθεί μέσα σε πέντε μέρες. Ενημέρωσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του δημάρχου τα πάντα. Παρέδωσα σφραγισμένα σχέδια που έχει σφραγισμένα σχέδια η ΓΓΑ. Τα παρέδωσα εγώ προσωπικά! Ή δεν έχουν διαβάσει σωστά τα σχέδια ή λόγω γεγονότων έχει υπάρξει θυμός ή έλλειψη μνήμης. Η Βουλή δεν είναι... πολεοδομικό γραφεία. Η Βουλή πρέπει να δίνει νόμιμες κατευθύνσεις. Ο νόμος που κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ, λέει τους ανώτατους συντελεστές. Στον κ. δήμαρχο έχουμε παραδώσει τη μελέτη.

Αν έχουν... παραπέσει σε συρτάρια να του τα ξαναπαραδώσουμε επισήμως. Φτιάχνουμε ένα αθλητικό κέντρο με δυο μουσεία. Όλα τα άλλα είναι φαντάσματα που δεν υπάρχουν. Στη Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει... δράκος. Το αποδεικνύει ο χρόνος που μεσολάβησε. Ή υπάρχει λοιπόν έλλειψη πληροφόρησης ή θυμός που δεν βοηθάει. Πρέπει να διαβάσουμε με ψυχραιμία. Ότι ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητήσαμε αμέσως. Τα ύψη τα είχαμε υποβαθμίσει μόνοι μας. Το γήπεδο θα είναι μείον 3 μέτρα. Ο ίδιος ο δήμαρχος μας ζήτησε 250 θέσεις πάρκινγκ. Βεβαίως! Θα το κάνουμε! Δεν μας έχει ζητήσει τίποτα άλλο! Δεν είναι δουλειά μας να σχολιάζουμε τι γίνεται μέσα στα κόμματα"

Αλέξης Αλεξίου

Το λόγο μετά πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου: "Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια περίεργη θέση. Εγώ έχω καλυφθεί απόλυτα από όσα είπε ο κύριος Ανδριόπουλος. Βρισκόμαστε σε μια περίεργη θέση για να εξηγήσουμε τα αυτονόητα. Το αυτονόητο είναι η ΑΕΚ να έχει το γήπεδο της στο οικόπεδό της. Η ΑΕΚ δικαιούται να έχει το γήπεδο της στο οικόπεδό της. Αυτό που είχε πάντα και κάποια στιγμή το έχασε και τώρα με ευνοϊκές συνθήκες θέλει να το αποκτήσει ξανά.

Δεν θα αναφερθώ στις ρυθμίσεις που αφορούν το πράσινο και την προστασία του άλσους γιατί με κάλυψε ο κύριος Ανδριόπουλος. Τέτοιες ενέργειες δεντροφύτευσης προβάλλονται και θα έπρεπε να πριμοδοτούνται. Η ΑΕΚ το κάνει επειδή θέλει να το κάνει και αγαπάει το Δήμο που τη φιλοξενεί.

Αυτό που ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι το γήπεδό της γιατί το δικαιούται. Φοβάμαι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ποιος υποβάλει το αίτημα. Αυτός που ζητά να χτίσει γήπεδο στο οικόπεδό του είναι η ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες το έχουν καταφέρει αυτό και στην ΑΕΚ εμφανίζονται προβλήματα.

Πέρα από την ιστορία της και από αυτά που θα έρθουν το απαιτεί η ιστορία της ΑΕΚ αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος. Αυτό το γήπεδο θα είναι η σωτηρία της ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο.

Οι συνέπειες της έλλειψης του γηπέδου της γνωρίζεται, οικονομική καταστροφή και αγωνιστική εξαθλίωση".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ