ΑΕΚ

"Μεγάλη προσοχή στα συμπληρώματα"

"Μεγάλη προσοχή στα συμπληρώματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ομιλία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο στο Κίελτσε από τον εργοφυσιολόγο της ομάδας.

Μέχρι και την τελευταία λεπτόμερεια προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά στην προετοιμασία, φροντίζουν τόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια, όσο και η ΑΕΚ γενικώς. Από ζητήματα συμπεριφοράς των παικτών στο ξενοδοχείο και εκτός προπονήσεων, μέχρι το κεφαλαιώδες θέμα της διατροφής. Μάλιστα η ΑΕΚ όχι μόνο έφερε εδώ στο Κίελτσε τον εργοφυσιολόγο Μιχάλη Μπογδάνη.

Αλλά φρόντισε ώστε να γίνει και ενημέρωση των παικτών για την διατροφή τους, προκειμένου να δοθούν και σχετικές οδηγίες για όσα πρέπει να προσέχουν και όσα πρέπει να αποφέυγουν.
Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν πριν από το γεύμα και άκουσαν τον εργοφυσιολόγο της ομάδας να αναλύει ζητήματα διατροφής αλλά και συμπληρωμάτων διατροφής.

"Πρέπει πάντα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πάντα η ομάδα να γνωρίζει τα πάντα γύρω απ' αυτό το θέμα" τόνισε ο Μπογδάνης, που εξήγησεεπακριβώς τι είναι όλα τα συμπληρώματα που παίρνουν μετά από τις προπονήσεις και γιατί ακριβώς δίνονται και τι αφορούν. Ανέλυσε την επίδραση που έχουν στην προστασία της υγείας, αλλά και ακόμα και στην αύξηση της απόδοσης τους.

Επίσης ο εργοφυσιολόγος της ΑΕΚ αναφέρθηκε με αναλυτική παρουσίαση μέσω powerpoint, στο καθημερινό τους διαιτολόγιο και στις τροφές που πρέπει να παίρνουν. Ενώ επεσήμανε τι πρέπει να αποφεύγουν (λίπη κλπ), πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνουν και όλα τα σχετικά με τη διατροφή τους.

«Αυτό που σας κάνω δεν είναι διάλεξη, αλλά μία συμβουλευτική ομιλία γιατί θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας για την απαραίτητη υποστήριξη που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο σκοπός μας είναι να σας βοηθήσουμε και σε ό,τι απορίες έχετε θα είμαι συνεχώς δίπλα σας για να σας απαντώ» τόνισε ο εργοφυσιολόγος της ΑΕΚ, ο οποίος θα παραμείνει στο Κίελτσε μέχρι και την Δευτέρα.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ