ΑΕΚ

Με τρεις σκόρερ και έναν... μπακ κόντρα στον Απόλλωνα

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φουλ επίθεση μ' ένα… τρικ, το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ για το σημερινό (16/12, 17:15) ματς με τον Απόλλωνα, που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, μετά από 20 χρόνια

Προφανώς και είναι απολύτως ορθό αυτό που έλεγε ήδη από χθες (15/12) ο Μανόλο Χιμένεθ, για τους τίτλους που κρίνονται και μετρούν μόνο στο τέλος της σεζόν. Όμως από την άλλη μεριά, δεν είναι διόλου μικρή υπόθεση για την ΑΕΚ, να τερματίσει πρώτη στο φινάλε του πρώτου γύρου, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή, που μόλις μια φορά απ’ όσες είχε καταφέρει κάτι ανάλογο, δεν είχε πανηγυρίσει την άνοιξη το πρωτάθλημα. Επομένως το διακύβευμα για την ΑΕΚ στο σημερινό (16/12, 17:15) παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ, είναι υψίστης σημασία. Και ο Χιμένεθ εκτός προτροπή στους παίκτες του για υπομονή και συγκέντρωση και στα 90 λεπτά, ετοιμάζεται να "ρίξει" από την αρχή στο πεδίο της… μάχης, όλα τα βαρέα όπλα.

Ο Ισπανός τεχνικός σκοπεύει να διατηρήσει ως σχηματισμό το 4-4-1-1 και αυτή την φορά θα είναι ο Μάρκο Λιβάγια δίπλα στον Σέρχιο Αραούχο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο δεξί άκρο της επίθεσης. Όπερ σημαίνει πως και πάλι θα βρίσκονται στη βασική ενδεκάδα, οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ φέτος. Όσο για το αριστερό άκρο της επίθεσης, εκεί φαίνεται πως ο Χιμένεθ σκοπεύει να δοκιμάσει τον Έλντερ Λόπες.

Έναν μπακ, που όμως πολλάκις φέτος έχει παίξει ως εξτρέμ. Κρατώντας με τον Μπακάκη ολόκληρη την αριστερή πλευρά. Τις περισσότερες φορές σε σχήμα 3-5-2. Αλλά σήμερα ο Χιμένεθ σκέφτεται να δοκιμάσει αυτό το… τρικ και με καθαρές τετράδες στην άμυνα και στα χαφ. Ενώ αν υπάρχει ένα δίλημμα στο μυαλό του Ισπανού, αυτό αφορά την παρουσία του Γαλανόπουλου ή του Κονέ ως παρτενέρ του Σιμόες στη μεσαία γραμμή. Με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα στην σκέψη του Χιμένεθ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ