ΑΕΚ

Με θετικό πρόσημο για την "Αγιά Σοφιά"

Με θετικό πρόσημο για την "Αγιά Σοφιά"

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα από την τετραμερή συνάντηση που έγινε στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Νέα συνάντηση την προσεχή Τρίτη.

Παρόλο που οι άνθρωποι της ΑΕΚ και οι μηχανικοί που έχουν αναλάβει το έργο ήταν προετοιμασμένοι για… ντέρμπι στη σημερινή (30/11) συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, τελικά τα συμπεράσματα από το αποτέλεσμα της, ήταν θετικά. Στο τραπέζι κάθισαν εκπρόσωποι του υπουργείου (όχι ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης), της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπήρξαν ζητήματα που τέθηκαν ως προς την μελέτη του έργου, όπως για παράδειγμα το υψομετρικό του γηπέδου.

Αλλα σ’ ότι χρειάστηκε, δόθηκαν άμεσα απαντήσεις κυρίως από τον Δημήτρη Ανδριόπουλο που είναι ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου. Ενώ ορίστηκε ήδη και νέα συνάντηση για την επόμενη Τρίτη (8/12) στην οποία αφενός θα προσκομιστούν κάποια επιπλέον έγγραφα και αφετέρου θα τεθούν επί τάπητος δυο τελευταία ζητήματα που αφορούν την στάθμευση και το κυκλοφοριακό.

Πάνω σ' αυτά θα δοθούν από την πλευρά της ΑΕΚ οι απαραίτητες εξηγήσεις, ο Δήμος θα κάνει τις αντιπροτάσεις του και ο στόχος είναι να λυθούν τα δυο θέματα πάνω σ' αυτή την συνάντηση. Και μ' αυτόν τον τρόπο να μην χαθεί άλλος χρόνος και ο φάκελος να πάει προς υπογραφή στον υπουργό. Πάντως στην ΑΕΚ, με βάση και το κλίμα που εισέπραξαν στη σημερινή συνάντηση, εκτιμούν πως όλα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει άλλη χρονοτριβή.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη σημερινή συνάντηση:

"Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αντικείμενο συζήτησης το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το σωματείο ΑΕΚ (ιδιοκτήτης του οικοπέδου) και η Δικέφαλος 1924 ΑΕ (ως κατασκευάστρια εταιρία του νέου γηπέδου) εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ.:

-Δημήτρη Ανδριόπουλο (Dimand AE – τεχνική υποστήριξη)

-Πάνο Παναγιωτίδη (πολιτικός μηχανικός και διευθυντής του έργου κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ)

-Mιχάλη Αναστασόπουλο (νομικός), υποστήριξη θεμάτων σωματείου ΑΕΚ

-Δημήτρη Αργυρόπουλο (περιβαλλοντολόγος) μετά του κ. Δημητρίου Οικονόμου, καθηγητή χωροταξίας και περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

-Γιάννη Δεμάγκο, μετά του κ. Κωνσταντίνου Ζέκου (κυκλοφοριολόγοι).

Εκ μέρους του Υπουργείου παρέστησαν οι γενικοί γραμματείς, κυρίες Χριστίνα Μπαριτάκη και Ειρήνη Κλαμπατσέα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Επίσης παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, ενώ ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κα Σπανούδη και κα Μπαρούτα και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συζητήθηκαν τα θέματα, που είχε θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έχει καταθέσει η ΑΕΚ και η συζήτηση διεξήχθη σε κλιμα κατανόησης. Με την ολοκλήρωση της τρίωρης εποικοδομητικής συζητήσης ακολούθησε η διαδικασία για τη μελέτη σε θεσμικό επίπεδο μέσα σε συναινετικό κλίμα.

Την προσεχή Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση προκειμένου να παραδώσει η πλευρά της ΑΕΚ όλα όσα ζητήθηκαν από την πλευρά του Δήμου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ