ΑΕΚ

Με συνταγή και άσο στο μανίκι

Με συνταγή και άσο στο μανίκι

Ο Στέλιος Μανωλάς δουλεύει το σχέδιο μάχης για τον τελικό Κυπέλλου πάνω σε δουλεμένο σύστημα αλλά και στην… έκπληξη. ΤοSport24 έχει το ρεπορτάζ.

Έτσι κι αλλιώς όλα τα ωραία, τελειώνουν γρήγορα. Πολλώ δε μάλλον όταν κρατούν μόλις μια ημέρα, όπως το χθεσινό (1/5) ρεπό των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Από το απόγευμα σήμερα (2/5) οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν στα Σπάτα για να συνεχίσουν την δουλειά για την προετοιμασία του τελικού του κυπέλλου.

Βεβαίως το πιθανότερο είναι πως ο Στέλιος Μανωλάς , ακόμα και ανήμερα του Πάσχα, θα επεξεργαζόταν το αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε ο τεχνικός της ΑΕΚ ήδη από την πρώτη στιγμή που τελείωσε ο δεύτερος ημιτελικός με τον Ατρόμητο, έβαλε στο τραπέζι τα σχέδια για τον τελικό.

Εκείνο που δεδομένα δεν... διαθέτει ο Μανωλάς, είναι την άνεση του χρόνου για να δουλέψει στις προπονήσεις. Μόλις εννέα μέρες μεσολαβούν από τον δεύτερο ημιτελικό, μέχρι και τον τελικό. Ενώ θα έχουν περάσει μόλις 17, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Γι αυτό και ο Μανωλάς δεν έχει σκοπό να φέρει τα πάνω-κάτω στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Και αυτό αφορά και το πλάνο του τελικού.

Για να καταστρώσει ο Μανωλάς το αγωνιστικό σχέδιο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα «πατήσει» πάνω στην συνταγή που ήδη έχουν δουλέψει και εμπεδώσει οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Είτε δηλαδή επιλέξει το 4-2-3-1, που είναι και το επικρατέστερο, είτε πάει στο 4-3-3, πρόκειται για δυο συστήματα που οι «κιτρινόμαυροι» και τα ξέρουν και τα έχουν εφαρμόσει μέσα στη σεζόν. Άλλωστε μ’ αυτόν τον γνώμονα έφτιαξε ο Μανωλάς και το πλάνο των δυο ημιτελικών με τον Ατρόμητο.

Ωστόσο ο τελικός του κυπέλλου είναι μια πολύ διαφορετική υπόθεση. Είναι ένα ματς που δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ούτε μ’αυτά που πρόκειται να βρουν μπροστά τους στα πλέι οφ. Γι αυτό και το πλάνο που θα προετοιμάσει ο Μανωλάς θα έχει ιδιαιτερότητες ως προς την εφαρμογή του.

Ακόμα και αν το σύστημα θα είναι βγαλμένο από γνωστή φετινή συνταγή. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή. Είτε με τον ειδικό ρόλο που θα δώσει σε κάποιους παίκτες μέσα στο γήπεδο, είτε ακόμα και με μια ή δυο επιλογές στη βασική ενδεκάδα του τελικού. Μ’ αυτό το δεδομένο, ενδεχομένως οι δοκιμές που θα κάνει ο Μανωλάς στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, θα δίνουν μόνο ενδείξεις για το αγωνιστικό πλάνο που θα είναι στο μυαλό του.

Σίγουρα πάντως ο τεχνικός της ΑΕΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όλο το χρόνο που έχει στη διάθεση του, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω στην τακτική. Και ειδικά το κομμάτι που αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, που η ομάδα εμφανώς έχει έλλειμμα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ