ΑΕΚ

Με συνταγή Αντάλιασπορ και Λάρισας o Μοράις

Με συνταγή Αντάλιασπορ και Λάρισας o Μοράις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σχεδόν έτοιμο το πλάνο του Ζοζέ Μοράις, για το πρώτο του ματς, το Σάββατο (22/10) απέναντι στον Πανιώνιο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μέχρι και το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Ζοσέ Μοράις έχει… σκάρτες τρεις προπονήσεις για να δουλέψει με τη νέα του ομάδα. Επίσης έχει στα χέρια του ένα απουσιολόγιο πιο μεγάλο και από την λίστα του Σίντλερ.

Τρεις τιμωρημένους (Χριστοδουλόπουλο, Ροντρίγκες, Γκάλο) και δυο τραυματίες (Βάργκας, Λέσκοτ). Σ’ αυτούς προσθέστε και τον Σιμόες, που μπορεί να μετρά δυο προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά ακόμα τα… πονάκια του στον Αχίλλειο, τα έχει. Επομένως τα περιθώρια του Μοράις για πολλούς ελιγμούς ως προς τον καταρτισμό του πλάνου, είναι ασφυκτικά. Άλλωστε και ο ίδιος ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, στην παρουσίαση του ξεκαθάρισε, πως τουλάχιστον στα πρώτα ματς, δεν θα υπάρχουν θεαματικές αλλαγές. Κάτι που φάνηκε ήδη από τις σκέψεις του για το αγωνιστικό πλάνο στο ματς με τον Πανιώνιο.

Ο Μοράις δείχνει να μην έχει σκοπό να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Λάρισα. Καμία αλλαγή ως προς το σχήμα και δυο αλλαγές ως προς τα πρόσωπα, με την μια να είναι υποχρεωτική. Ο Μοράις προσανατολίζεται σ’ ένα 4-3-3, που μοιάζει με 4-1-4-1. Με τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο σε ρόλους εσωτερικών χαφ, μπροστά από τον μοναδικό «κόφτη». Όπως και στην Λάρισα. Με την διαφορά πως στην χθεσινή (20/10) προπόνηση δοκίμασε σ’ αυτή την θέση τον νεαρό Γαλανόπουλο, περιμένοντας τον Γιόχανσον να ξεπεράσει την ίωση και να επιστρέψει σήμερα στις προπονήσεις. Όσο για την επίθεση, ο Μοράις προορίζει τον Αλμέιδα για βασικό στην κορυφή και μετακινεί τον Αραβίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στην θέση του τιμωρημένου Λάζαρου και φυσικά αφήνει στο δεξί άκρο τον φορμαρισμένο Πλατέλλα.

Μ’ αυτό το σχήμα η ΑΕΚ πήγε και κέρδισε στην Λάρισα την προηγούμενη Δευτέρα. Επίσης είναι ένα σχήμα το οποίο πολλές φορές ο Μοράις είχε επιστρατεύσει και πέρυσι στην Αντάλιασπορ, αλλά ακόμα και φέτος. Μόνο που η περσινή σεζόν ήταν που περισσότερο ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμαζε αυτό το σχήμα με δυο επιθετικογενή χαφ, μπροστά από τον κόφτη. Βεβαίως υπάρχει και η σημερινή τελευταία προπόνηση. Και μένει επίσης να φανεί, αν ο Γιόχανσον θα ξεπεράσει εγκαίρως την ίωση. Πάντως ο Μοράις δείχνει πως ως πρώτη σκέψη, έχει το 4-3-3.

Photo credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ