ΑΕΚ

Με Μπακασέτα ή χωρίς Μπακασέτα

Με Μπακασέτα ή χωρίς Μπακασέτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ιδιαίτερο παιχνίδι για την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη (6/3, 19:30), ακόμα πιο ιδιαίτερο για τον Τάσο Μπακασέτα και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει (ένα ακόμα) μεγάλο δίλημμα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Τις σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ για σχήματα και ενδεκάδες (σημαντικών) παιχνιδιών, είναι πλέον δύσκολο να τις διαβάσεις. Αφενός διότι ο Ισπανός τεχνικός είναι σταθερά πιστός και στο ροτέισον και στις κινήσεις έκπληξη και αφετέρου διότι σχεδόν έχει καταργήσει τις δοκιμές σε οικογενειακά «διπλά» στις προπονήσεις.

Εξαίρεση δεν αποτελεί το πλάνο του Χιμένεθ για το αυριανό (6/3) ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Εκτός αν ο Ισπανός τεχνικός φανερώσει κάτι από τα σχέδια του, στη σημερινή (5/3) τελευταία προπόνηση. Πάντως το μόνο σίγουρο, είναι πως και πάλι ο Χιμένεθ έχει μια σειρά από διλήμματα.

Με την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα, να δίνει στον Ισπανό τεχνικό ένα από μεγαλύτερα διλήμματα. Ίσως το πιο μεγάλο. Και για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους, δεν είναι εύκολο να αποφασίσει ο Χιμένεθ ούτε να αφήσει στον πάγκο τον «Μπάκα», αλλά ούτε και να του δώσει θέση στη βασική ενδεκάδα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ

Με δεδομένο πως ο Πατίτο Ροντρίγκες δεν είναι ξανά ετοιμοπόλεμος, οι λύσεις που έχει ο Χιμένεθ για τα δυο άκρα της επίθεσης, είναι ξανά περιορισμένες. Ο Τάσος Μπακασέτας είναι μια από τις επιλογές που έχει ο Ισπανός τεχνικός. Και μάλιστα σε σχέση με τον Μάνταλο και τον Λάζαρο που έπαιξαν στα άκρα και την Τετάρτη στο Κύπελλο, είναι και πιο ξεκούραστος.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει και ο Ρόναλντ Βάργκας που ήταν εκτός αποστολής στο ματς με τον Πλατανιά, παρότι την τελευταία φορά που είχε παίξει, είχε βοηθήσει πολύ ως εξτρέμ. Ωστόσο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Χιμένεθ είχε επιλέξει τον Μπακασέτα για το δεξί άκρο της επίθεσης, προκειμένου να δίνει βοήθειες και στον Βράνιες, μια και έλειπαν τα δυο καθαρόαιμα δεξιά μπακ.

Στο ματς της Νέας Σμύρνης και πάλι θα απουσιάζουν ο Γκάλο με τον Μπακάκη. Επομένως ο Χιμένεθ θα χρειαστεί και πάλι να επιστρατεύσει για το δεξί άκρο, είτε τον Βράνιες, είτε τον Κολοβέτσιο. Αμφότεροι θα χρειαστούν βοήθειες από έναν εξτρέμ που δεν θα παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Όπως δηλαδή είναι ο Μπακασέτας. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, θα πρέπει να «θυσιαστεί» ή ο Λάζαρος ή ο Βάργκας ή ακόμα και οι δυο, στο ενδεχόμενο που Χιμένεθ κρατήσει ως επιτελικό τον Αϊντάρεβιτς και τον Μάνταλο στα άκρα. Επομένως το δίλλημα είναι… περίπλοκο.

ΤΑ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ

Για τον Μπακασέτα το αυριανό (6/3) ματς είναι ιδιαίτερο. Θα κληθεί να επιστρέψει για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη, ως αντίπαλος του Πανιώνιου. Δεν είναι ότι ευκολότερο. Βεβαίως ο ίδιος ο Μπακασέτας έλεγε και χθες (4/3) πως έχει την συνείδηση του ήσυχη, για τον τρόπο που έφυγε. Ωστόσο είναι άγνωστο πως θα τον υποδεχθούν οι οπαδοί του Πανιώνιου. Όπως και είναι άγνωστο πόσο ο ίδιος θα επηρεαστεί. Αυτό είναι κάτι που το μετρά ο Χιμένεθ στην απόφαση του.

Από την άλλη μεριά, αν υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον το γήπεδο της Νέας Σμύρνης (έστω και αν υπάρχουν και άλλοι πρώην… Πανιώνιοι όπως ο Λαμπρόπουλος και ο Ανέστης), αυτός είναι ο Μπακασέτας που έπαιζε εκεί μέχρι και πριν μερικούς μήνες. Και επίσης θα το μετρήσει και αυτό ο Χιμένεθ στην απόφαση του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ