ΑΕΚ

Με Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ, 1-0 την Μπάνικ Οστράβα

Με Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ, 1-0  την Μπάνικ Οστράβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 την Μπάνικ Οστράβα στο πρώτο φιλικό ματς προετοιμασίας της στο Κιέλτσε της Πολωνίας.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο πρώτο φιλικό στην Πολωνία (Κιέλτσε), όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, με 1-0 επί της Μπάνικ Οστράβα από την Τσεχία. Σκόρερ της Ένωσης, με τον οποία αγωνίστηκαν και τα τρία μέχρι τώρα μεταγραφικά της αποκτήματα (Τσιγκρίνσκι, Μπάρκας και Μπακασέτας), ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάσου Μπακασέτα.

Το φιλμ της αναμέτρησης

Επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ροντρίγκο Γκάλο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γιάκομπ Γιόχανσον έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Σμίελ. Στο 13ο λεπτό, ο Βάργκας με εξαιρετική κάθετη πάσα, τροφοδότησε τον Αραβίδη, ο οποίος δεν μπορεί να νικήσει τον Σμίελ.

Στο 17ο λεπτό, η Μπάνικ Οστράβα έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σμίελ, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χλίνκα. Στο 24' Μάνταλος σκόραρε, αλλά ο Αραβίδης ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής υποστήριξε ότι με την κίνησή του επηρέασε τη φάση και δεν μέτρησε το γκολ της ΑΕΚ.

Με Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ, 1-0  την Μπάνικ Οστράβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δέκα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Βάργκας άνοιξε την μπάλα για να τροφοδοτήσει τον Αραβίδη, αυτός ήταν σε θέση οφσάιντ, άφησε την μπάλα, την ξαναπήρε ο Βενεζουελάνος, ο οποίος καθυστέρησε χαρακτηριστικά στην προσπάθειά του να περάσει τον Τσέχο γκολκίπερ, με αποτέλεσμα αυτός να τον σταματήσει, ενώ και στο ριμπάουντ το σουτ με το αριστερό πέρασε άουτ.

Στο 50ό λεπτό, ο Πέκχαρτ πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρο, ωστόσο αντί να δώσει σε συμπαίκτες του προτίμησε ένα σουτ, η κατάληξη του οποίου ήταν απογοητευτική. Τρία λεπτά αργότερα (53'), ωστόσο, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ.

Ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της τσεχικής άμυνας κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σμίελ, με την μπάλα να προέρχεται από εκτέλεση φάουλ του Τάσου Μπακασέτα. Στο 66ο λεπτό, ο Μπακασέτας συνεργάστηκε με τον Πλατέλλα, ο δεύτερος δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ, 1-0  την Μπάνικ Οστράβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς έπαιξε η ΑΕΚ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στο πρώτο του ματς με την προπονητική φόρμα της ΑΕΚ, παρέταξε την Ένωση σε διάταξη 4-2-3-1. Με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιγκρίνσκι και Κολοβέτσιο, στο αριστερό άκρο τον Ντίντακ, στο δεξιό τον Γκάλο, Γιόχασον και Τζανετόπουλο στα χαφ (έλειπε ο Σιμόες) και κεντρική τριάδα τους Μάνταλο, Μπαρμπόζα και Βάργκας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Χρήστο Αραβίδη.

Ουσιαστικό το μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Ο Ουκρανός στόπερ είχε καλές τοποθετήσεις, εξαιρετική συνεργασία με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο και η πείρα του ήταν εμφανείς σε φάσεις, κατά τις οποίες παρέσυρε και τον "παρτενέρ" του στο κέντρο της άμυνας, ώστε οι Τσέχοι να υποδεικνύονται σε θέση οφσάιντ.

Ο Γεωργιανός προπονητής ξεκίνησε τον Βάργκας στην αριστερή πτέρυγα, τον Μπαρμπόζα στη δεξιά, με σκεπτικό να συγκλίνουν αμφότεροι προς το κέντρο για να εκμεταλλευτούν το αντίθετο πόδι. Η ΑΕΚ "ανέβηκε" στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με τον Γκάλο.

Με Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ, 1-0  την Μπάνικ Οστράβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βραζιλιάνος στην αρχή ήταν διστακτικός, εν συνεχεία προωθείτο και βοηθούσε την ομάδα με τα ανέβασματά του. Και στις δύο μεγάλες φάσεις των "κιτρινόμαυρων" στο πρώτο ημίχρονο, παρών ήταν ο Ρόναλντ Βάργκας, γεγονός που δείχνει τις προθέσεις του Βενεζουελάνου να έχει κομβικό ρόλο και τη φετινή σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ (όπως και η Μπάνικ Οστράβα) έκανε πολλές αλλαγές και στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα έμειναν μόνον ο Κολοβέτσιος και ο Γιόχανσον. Μάλιστα, ο πρώτος μετακινήθηκε σε θέση αριστερού μπακ, αν και γι' αυτή προορίζεται ο Χουάν Μανουέλ Ντίας, ο οποίος φθάνει την Παρασκευή στην Αθήνα.

Και σε αυτό το ρόλο, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Ο Τάσος Μπακασέτας στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης, έδειξε μερικά από τα στοιχεία του κι πήρε επ' ώμου όλες τις στημένες φάσεις της Ένωσης. Από μια τέτοια, από τα πόδια του δηλαδή, προήλθε και το γκολ των "κιτρινόμαυρων". Από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ, 1-0  την Μπάνικ Οστράβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τους υπόλοιπους ξεχώρισαν ο σκόρερ, Λαμπρόπουλος, ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Πλατέλλας κι ο Μπακάκης, ενώ έξω από τα "νερά" του έμοιαζε ο Πέκχαρτ. Σε κάθε περίπτωση, ο Τιμούρ Κετσπάγια πρέπει να έμεινε περισσότερο ευχαριστημένος από την ΑΕΚ του δευτέρου, παρά από την ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου.

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης (46' Μπάρκας), Γκάλο (46' Μπακάκης), Κολοβέτσιος (73' Ανδρεόπουλος), Τσιγκρίνσκι (46' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ (46' Σβάρνας), Γιόχανσον (60' Γαλανόπουλος), Τζανετόπουλος (46' Ανάκογλου), Βάργκας (46' Πλατέλλας), Μάνταλος (46' Μπακασέτας), Μπαρμπόζα (46' Ζόριτς), Αραβίδης (46' Πέκχαρτ)

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ: Σμίελ, Γιάκοβλεφ, Τσέλμπα, Μίκολα, Μεστσανίνοφ,Χλίνκα, Ματέι, Μόντεκ, Χόλτσερ, Ρόλινκ, Μπαρανόφσκι

Γήπεδο: Kielce

Γκολ: 53' Λαμπρόπουλος

Διαιτητής: Μάρτσιν Σρεκ

Επόπτες: Μάξιμ Στελμάστσικ, Ντομινίκ Βρόνα

Κάρτες: 16' Τζανετόπουλος / 58' Ζβόζντα, 90' Χένεσιτς

Photo credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ