ΑΕΚ

Με καλή απόδοση και... δώρο η ΑΕΚ, 1-1 με τη Γάνδη

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο απέναντι στη Γάνδη, με την οποία έμεινε στο 1-1 στο ΟΑΚΑ, αλλά υπήρξαν και στιγμές που υπέπεσε σε εύκολα λάθη, όπως στο γκολ των Βέλγων. (PHOTOS).

Στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει του αγώνα στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η ΑΕΚ, τέθηκε αντιμέτωπη με τη Γάνδη στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 37' με γκολ του Αντριάσεβιτς, αλλά ο Μάνταλος στο 74' έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έπαιξαν κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, έκαναν αρκετές φάσεις, αλλά και εύκολα λάθη, που δεδομένα θα πρέπει να αποφευχθούν απέναντι στους Ρώσους. Πολύ καλός ο Αϊντάρεβιτς που πέρασε σαν αλλαγή και ανέβασε όλη την ομάδα.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Βασίλης Λάμπρου (Ανατ. Αττικής) και Μιχάλης Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες (58' Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνσκι (83' Τζανετόπουλος), Λόπες (56' Βινίσιους), Σιμόες (58' Τσόσιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (74' Αλμέιδα), Μάνταλος (74' Πατίτο), Κλωναρίδης (40' Τρόιστασον), Λιβάγια (46' Γιακουμάκης).

ΓΑΝΔΗ: Κάλινιτς, Βέρστρατε, Μίτροβιτς, Ζιγκό, Ασάρε, Μαρκ, Ντεγιάχερε, Σάιμον (82' Ράσκιν), Μιλίτσεβιτς, Σιλά, Αντριάσεβιτς. Έπαιξαν και οι: Κουλιμπαλί,Βέρστρατε, Καλού, Γιακούμπου.

Γκολ: 74'Μάνταλος /37' Αντριάσεβιτς

Κάρτες: 47' Τσιγκρίνσκι / 52΄Μαρκ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ΜΑΥΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ

Η ΑΕΚ ντεμπουτάρισε με τη μαύρη φανέλα! Με αυτήν παρατάχθηκε στο φιλικό απέναντι στη Γάνδη και με σχήμα 4-2-3-1. Ο Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερό ο Έλντερ Λόπες και οι Τσιγκρίνσκι - Βράνιες στο κέντρο της άμυνας.

Στο δεξί φτερό ο Χριστοδουλόπουλος, στο αριστερό ο Μάνταλος και ο Κλωναρίδης πίσω από τον Λιβάγια. Όταν βέβαια η Ένωση αμυνόταν, το 4-2-3-1 άλλαζε και γινόταν 4-1-4-1. Ο Κλωναρίδης έκλεινε δίπλα στον Γιόχανσον και ο Σιμόες έμενε ακόμη πιο πίσω, ως αμυντικός μέσος.

ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ

Η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά επεδίωκε να "χτυπήσει" από τα άκρα. Ο Χιμένεθ ζητούσε από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά. Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης και Λιβάγια ακολουθούσαν τις εντολές του και η Γάνδη δυσκολευόταν να αναπτυχθεί. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε μόλις στπ 3', όταν ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε από το δεύτερο δοκάρι.

Πέρα από το πρέσινγκ που ακούσαν οι Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος και Λιβάγια, οι Κλωναρίδης και Γιόχανσον ακολουθούσαν τους μέσους της Γάνδης και τους εμπόδιζαν να πάρουν την μπάλα από τα στόπερ. Έτσι, πολλές φορές οι στόπερ των Βέλγων αναγκάζονταν να κάνουν μακρινά γεμίσματα αφού δεν είχαν που να δώσουν την μπάλα.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι Μάνταλος και Κλωναρίδης άλλαζαν θέσεις και ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης ήθελε να κερδίσει κάτι από την ταχύτητα από τους δύο ποδοσφαιριστών του.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ

Ο Μάνταλος ήταν από τους παίκτες που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στο πρώτο μέρος για την Ένωση. Στο 35' οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε πανέξυπνα στον Μπακάκη που ερχόταν από πίσω του. Εκείνος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της Γάνδης. Και ενώ οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα από τη Γάνδη, ήρθε γκολ - δώρο. Ο Τσιγκρίνσκι έκανε λάθος γύρισμα προς τον Ανέστη σε σημείο όπου δεν ήταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Ο Σιλά έκλεψε την μπάλα, τη γύρισε προς επερχόμενο Αντριάσεβιτς ο οποίος δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να κάνει το 1-0.

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
Τσιγκρίνσκι EUROKINISSI

Σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ήρθε και ο τραυματισμός του Κλωναρίδη στο 40'. Δέχτηκε χτύπημα στον αστράγαλο και έγινε αλλαγή (τον αντικατέστησε ο Τρόιστασον). Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ κυρίως από τα πλάγια και με ατομικές ενέργειες από τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο, αλλά η Γάνδη κατάφερε να σκοράρει το μοναδικό τέρμα του πρώτου ημιχρόνου.

ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Χιμένεθ προχώρησε σε αλλαγή επιθετικού. Ο Γιακουμάκης αντικατέστησε τον Λιβάγια. Από την είσοδο του Τρόιστανσον και μετά, ο Μάνταλος μεταφέρθηκε μόνιμα στον άξονα με τον Ισλανδό να παίζει αριστερά πάνω στη γραμμή. Στο 57' ακολούθησαν άλλες τέσσερις αλλαγές για την Ένωση. Αποχώρησαν οι Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες και στις θέσεις μπήκαν οι Γκάλο, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς και Βινίσιους. Στα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι άξιο αναφοράς. Η Γάνδη προσπαθούσε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα από ό,τι στο πρώτο, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο Χιμένεθ εξακολουθούσε να ζητά από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΓΑΝΔΗ ΠΟΥ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ

Τα λεπτά κυλούσαν και η ΑΕΚ δεν εμφάνιζε καθόλου καλή εικόνα. Καμία σχέση δηλαδή με το πρώτο μέρος. Η Γάνδη, ειδικά μετά τις αλλαγές που έγιναν, έβρισκε πολλούς κενούς χώρους, τους οποίοπυς επεδίωκε να εκμεταλλευτεί. Είναι χαρακτηριστική η στιγμή του 71', όταν από ωραία ανάπτυξη των φιλοξενούμενων ο Κούμπο έκανε το σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ανέστης. Αν μια ομάδα φαινόταν σε αυτό το διάστημα ότι είναι πιο κοντά σε ένα τέρμα, αυτή ήταν η Γάνδη. Τελικά η ΑΕΚ, έστω και από τύχη, έφτασε στην ισοφάριση. Στο 74' ο Αϊντάρεβιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πήγε προς τον Μάνταλο. Εκείνος κατέβασε την μπάλα ωραία και σούταρε στην κενή εστία για να κάνει το 1-1.

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Στο 74' ο Χιμένεθ έριξε στο ματς Πατίτο Ροντρίγκες και Ούγκο Αλμέιδα στις θέσεις του Μάνταλου και του Χριστοδουλόπουλου. Οι αλλαγές έφεραν και εσωτερικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Τρόιστανσον πήγε δεξιά στη θέση του Χριστοδουλόπουλου με τον Πατίτο να έρχεται αριστερά και τον Αλμέιδα να πηγαίνει μπροστά με τον Γιακουμάκη. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο η ΑΕΚ διαφοροποίησε ξανά την εικόνα της και θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει και δεύτερο γκολ. Η είσοδος του Αϊντάρεβιτς λειτούργησε ευεργετικά. Ο Σουηδός είχε όρεξη, πήρε μπάλες, δημιούργησε, εκτέλεσε και βοήθησε καταλυτικά στο να γίνει καλύτερη η ομάδα του.

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
Αλμέιδα EUROKINISSI SPORTS

Η μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 χάθηκε στο 85'. Ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Αϊντάρεβιτς, πανέξυπνα ο Αλμέδια έστρωσε με το στήθος στον Γιακουμάκη, εκείνος σούταρε από το ύψος του πέναλτι ολομόναχος αλλά ήταν άστοχος. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιόχανσον έδωσε από κλέψιμο στον Γιακουμάκη, ο νεαρός σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε. Το 'ψαχνε το γκολ η ΑΕΚ, που στο 89' είχε δύο σουτ προς την εστία, δίχως να καρποφορήσουν οι προσπάθειες των παικτών της. Από ενέργεια του Τσόσιτς ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση, ενώ στο ίδιο λεπτό το μακρινό σουτ του Αϊντάρεβιτς μπλόκαρε ο Κάλινιτς.

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ "ΞΥΛΟ"

Κατά κράτος ανώτερη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ, που έκανε αρκετές φάσεις για να πάρει τη νίκη. Εκτός από τις σημαντικές ευκαιρίες, το παιχνίδι είχε και ένταση, αφού Τσόσιτς και Κουλιμπαλί είχαν αψιμαχία, εκατέρωθεν... κεφαλοκλειδώματα και γαλλικά. Με την παρέμβση των ψυχραιμότερων ηρέμησαν τα πνεύματα.

Με καλή απόδοση και... δώρο η ΑΕΚ, 1-1 με τη Γάνδη
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ