ΑΕΚ

Με φόρα για τη θέση του φορ ο Γιακουμάκης

ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ στο φιλικό με την Λαμία, το μήνυμα που έστειλε ο Γιακουμάκης και πως ετοιμάζεται να φέρει… νωρίτερα, κάτι που αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι.

Δυο γκολ σ’ ένα φιλικό παιχνίδι, ίσως να μην σημαίνουν και πολλά πράγματα. Όταν όμως τα πετυχαίνει ο άνθρωπος που έχει βάλει το γκολ μισός - τίτλος και ο πρώτος Έλληνας σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, τότε το πράγμα μάλλον αλλάζει. Και αλλάζει ακόμα περισσότερο, όταν πρόκειται για τον φορ, που ο Μανόλο Χιμένεθ έχει χαρακτηρίσει ως το μέλλον της ΑΕΚ.

Τα δυο σεντεφορίσια γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Γιακουμάκης στο φιλικό της Παρασκευής (16/3) με την Λαμία, προφανώς και ήταν σημείο αναφοράς. Ήταν όμως και μια ξεκάθαρη και ηχηρή δήλωση… παρουσίας από τον 24χρονο σέντερ φορ.

Άλλωστε ο Γιακουμάκης, έστω και αν δεν μεταγράφηκε στην ΑΕΚ με υποδοχή αεροδρομίου όπως ο Αραούχο, δεν ήρθε για αναπληρωματικός. Το έδειξε στην καλοκαιρινή προετοιμασία, το έδειξε όταν μπήκε αλλαγή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και αυτά τα δυο γκολ, ενδεχομένως είναι ένα μήνυμα από τον Γιακουμάκη, για κάτι που έρχεται νωρίτερα από το δεδομένο και αναμενόμενο. Το Sport24.gr αναλύει...

ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ο Γιακουμάκης, είναι πως πιστεύει πολύ στα πόδια του, στις δυνατότητες του και στο «φονικό» ένστικτο. Ήδη από την καλοκαιρινή προετοιμασία στο Κίελτσε, όταν για πρώτη φορά φορούσε την φανέλα της ΑΕΚ, έδειχνε τέτοια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, σαν να έπαιζε χρόνια στην ομάδα.

Ανάλογη αυτοπεποίθηση, έδειξε και όταν μπήκε αλλαγή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κυρίως την ώρα που έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, για το πιο κρίσιμο γκολ της ΑΕΚ στην φετινή σεζόν. Κάτι που αποδείχθηκε και στο Κίεβο με την περίπτωση της φάσης του Μασούντ, αλλά και σε τόσες άλλες χαμένες ευκαιρίες για γκολ σ’ άλλα ματς, πως δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μ’ αυτή την αυτοπεποίθηση, ο Γιακουμάκης δίνει την μάχη για να αρχίσει να κερδίσει έδαφος στην κούρσα για την θέση του βασικού φορ.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Ήδη από την καλοκαιρινή προετοιμασία στην Πολωνία, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε εντυπωσιαστεί με τα προσόντα του Γιακουμάκη. Από τότε εξάλλου, είχε πει ο Ισπανός τεχνικός, πως ο νεαρός φορ είναι «το μέλλον της ΑΕΚ». Μια φράση που επανέλαβε πολλές φορές κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν. Βεβαίως ο Χιμένεθ ήταν πάντα ειλικρινής απέναντι στον Γιακουμάκη.

Μπορεί να τον πιστεύει πολύ, αλλά όσο θεωρεί πως ακόμα δεν είναι έτοιμος, δεν ρισκάρει να του δώσει θέση βασικού. Και είναι κάτι που το έχει εξηγήσει και δημοσίως. Όσο όμως ο Χιμένεθ βλέπει τον Γιακουμάκη να ωριμάζει μέσα από την (σκληρή) δουλειά που κάνει στα Σπάτα, τόσο θα ωριμάζει η σκέψη πως το… μέλλον έρχεται πιο κοντά.

ΠΙΣΩ ΚΑΙ… ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η αλήθεια είναι πως για κανέναν επιθετικό δεν θα ήταν εύκολο να διεκδικεί την θέση του φορ, από τον έναν παίκτη όπως ο Σέρχιο Αραούχο. Πολλώ δε μάλλον όταν είναι μόλις 23 χρονών και έχει πάρει μεταγραφή από τον Πλατανιά. Ο Γιακουμάκης ήξερε πως θα ήταν στην… σκιά του Αραούχο. Όμως ήταν έτσι κι αλλιώς αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά και να παλέψει ακόμα σκληρότερα. Άλλωστε έμαθε πράγματα και ωρίμασε μέσα από τον ανταγωνισμό μ’ έναν φορ, της κλάσης του Αργεντινού.

Τώρα, μπορεί ο Αραούχο να εξακολουθεί να έχει το σαφές προβάδισμα για την θέση του βασικού. Ωστόσο, ο Γιακουμάκης ξέρει να φωνάζει παρών. Και το προσεχές καλοκαίρι, ουδείς γνωρίζει το μέλλον του Αργεντινού φορ, ενώ ο Μάρκο Λιβάγια, που όλα δείχνουν πως θα παραμείνει, ούτε έχει τα χαρακτηριστικά του Γιακουμάκη, ούτε είναι καθαρόαιμο φορ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ