ΑΕΚ

Με ερωτηματικά η λίστα της ΑΕΚ για Europa League

Με ερωτηματικά η λίστα της ΑΕΚ για Europa League
ΑΕΚ προετοιμασία ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ στέλνει σήμερα (22/7) την λίστα με τους παίκτες για τα προκριματικά του Europa League απέναντι στην Σεντ Ετιέν.

Ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ αμέσως μετά την επιστροφή από το Κίελτσε έκανε δυο μαζεμένες μεταγραφές και προσπάθησε και τρίτη, είχε να κάνει με την πίεση του χρόνου, καθώς πλησιάζει το πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν. Ένας άλλος λόγος, ήταν πως είχε περιθώριο μέχρι σήμερα (22/7) να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τους Γάλλους.

Η ΑΕΚ σήμερα θα αποστείλει στην ΟΥΕΦΑ την λίστα με το ρόστερ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Και έστω και αν τελικά δεν έκλεισε η μεταγραφή ενός ακόμα στόπερ, η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων με σέντερ φορ, εξτρέμ αλλά και χαφ, δεν έχει αφήσει προφανή κενά στο υλικό που έχει στην διάθεση του ο Τιμούρ Κετσπάγια τις ευρωπαϊκές μάχες.

Σ’ όλες τις θέσεις ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει επιλογές και κυρίως δεν λείπει από καμία, ο παίκτης που προορίζεται για βασικός. Προφανώς και υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες ως προς την ενίσχυση. Η ΑΕΚ θα προχωρήσει και με στόπερ, θα προχωρήσει και με χαφ. Αλλά είναι κινήσεις που μπορεί να κάνει ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Ζήτημα ετοιμότητας

Μπορεί πάντως στην λίστα του ρόστερ για τις μάχες των προκριματικών να μην υπάρχουν κτυπητά κενά, όμως υπάρχουν ερωτηματικά. Και έχουν να κάνουν με τον βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τελευταίοι. Δηλαδή του Ούγκο Αλμέιδα, του Πατρίτσιο Ροντρίγκεζ αλλά και του Μανουέλ Ντιας. Ο Πορτογάλος φορ έστω και αν έπαιξε ακόμα και στο φιλικό με τους Κύπριους είναι ακόμα ανέτοιμος. Μέχρι και κιλά πρέπει να χάσει. Και παρότι δείχνει τεράστια διάθεση να βοηθήσει και να μπει άμεσα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, χρειάζεται προσοχή, προκειμένου να μην προκύψει ζήτημα τραυματισμού. Στην ΑΕΚ θέλουν σταδιακά να ανεβάζουν τους ρυθμούς του Αλμέιδα. Θα βρίσκεται στην αποστολή για τα ματς με την Σεντ Ετιέν, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να ξεκινήσει βασικός.

Το ίδιο ισχύει και με τον Ροντρίγκεζ. Μόλις χθες (21/7) ο Αργεντινός εξτρέμ έκανε την πρώτη του προπόνηση και αυτή ατομική. Οριακά θα προλάβει να μπει στην αποστολή για το πρώτο ματς με τους Γάλλους. Και μόνο αν παραστεί ανάγκη θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Όσο για τον Ντίας, μπορεί να έχει λίγες περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του από τον Αλμέιδα και τον Ροντρίγκεζ. Όμως ευθύς εξ αρχής οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν υπολογίσει πως θέλει περίπου δυο εβδομάδες, για να βρει ρυθμο. Θα είναι πάντως και αυτός στην αποστολή για την Γαλλία.

Οι εκκρεμότητες

Στην ΑΕΚ οι μεταγραφές δεν έχουν ακόμα τελειώσει. Όμως ο Κετσπάγια δεν υπολογίζει άλλη προσθήκη για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Από την στιγμή που δεν έκλεισε το θέμα της απόκτησης ενός ακόμα στόπερ αυτή την εβδομάδα, η υπόθεση θα τραβήξει. Το ίδιο και το ζήτημα της μεταγραφής ενός ακόμα χαφ. Άλλωστε αν για τον στόπερ υπάρχουν οι επιλογές του Μπελκαρουί και του Σεντέρος, στην περίπτωση του χαφ η ΑΕΚ είναι ακόμα στο… ψάξιμο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ