ΑΕΚ

Με δική του απόφαση ο Αλμέιδα έγινε... Παπαϊωάννου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ούγκο Αλμέιδα πήρε την πρωτοβουλία και έκανε ό,τι και ο Μίμης Παπαϊωάννου πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Το Sport24.gr θυμίζει.

Είναι αλήθεια πως ο Γιάννης Ανέστης δεν μπορούσε να πιστέψει, ούτε και κανείς από τον κιτρινόμαυρο πάγκο, πως έγινε και πήρε δυο κίτρινες κάρτες, μέσα σε διάστημα μισού λεπτού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπρεπε να αποχωρήσει και δεν υπήρχε αλλαγή για τον Ισπανό τεχνικό.

Μέσα στον γενικότερο χαμό, ο Χιμένεθ δεν πρόλαβε να δώσει καν οδηγία και ο Ούγκο Αλμέιδα πήρε την απόφαση να πάρει αυτός τα γάντια του τερματοφύλακα. Κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Ισπανό τεχνικό.

Άλλωστε έτσι κι αλλιώς οι επιλογές, ήταν περιορισμένες, την δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ ο Αλμέιδα αφενός ήταν ο πιο ψηλός, αφετέρου ήταν πιο ξεκούραστος και είχε και το πιο δυνατό πόδι, για να μπορεί να απομακρύνει την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο από την περιοχή της ΑΕΚ. Άλλωστε απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα για την λήξη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τα… γάντια που φόρεσε ο Αλμέιδα, έγινε ο δεύτερος επιθετικός της ΑΕΚ, που σε ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, καλείται να παίξει τον ρόλο του τερματοφύλακα. Το είχε κάνει και ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου πριν από 49χρόνια, σε παιχνίδι πρωταθλήματος στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και μάλιστα σε ματς που είχε σκοράρει κιόλας το νικητήριο γκολ.

Πέντε λεπτά πριν την λήξη, αποβλήθηκε ο Σεραφείδης. Η ΑΕΚ είχε την δυνατότητα για αλλαγή, όμως ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, δεν ήθελε να βάλει τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, «επειδή ήταν κρύος» σύμφωνα μ’ όσα είχε πει ο Παπαϊωάννου. «Εγώ είχα παίξει στην προπόνηση κάτω από το τέρμα και έτσι πήγα», περιέγραφε ο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα είχε αποκρούσει και ένα εντυπωσιακό σουτ του Σιδέρη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Ολυμπιακός τη νίκη, η ΑΕΚ την πρόκριση
H κριτική των παικτών της ΑΕΚ
Μελισσανίδης: "Κόντρα σε τέτοιες ομάδες, πρέπει να κερδίζουμε"
ΑΕΚ: "Ο Καπίνο έσπασε τον πάγκο μας"
Ο καυγάς Θεοδωρίδη - Δημητριάδη - Δουρέκα στη μικτή ζώνη
Αραούχο: "Θέλω τον Παναθηναϊκό στον τελικό"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ