ΑΕΚ

Με "δεμένο" ρόστερ η ΑΕΚ

Με "δεμένο" ρόστερ η ΑΕΚ
Μπρέτσεβιτς Μπαρόχα Τζεμπούρ Ζουκουλίνι

Δεν θα "πονοκεφαλιάσουν" οι άνθρωποι της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν, αφού αυτά είναι ελάχιστα. Δείτε τις περιπτώσεις.

Πριν προχωρήσει καν σε κάποια μεταγραφή, η πρώτη κίνηση της ΑΕΚ που αφορούσε προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν, ήταν το συμβόλαιο του Αντρέ Σιμόες. Δεδομένα το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κινήσεις, με άλλους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ.

Ωστόσο αυτές οι κινήσεις γίνονται για να «δέσει» η ΑΕΚ κάποιους παίκτες και όχι για να τους κρατήσει. Επεκτείνει και δεν ανανεώνει συμβόλαια. Άλλωστε για το φετινό καλοκαίρι, «πονοκέφαλοι» ανανεώσεων, επί της ουσίας, δεν υπάρχουν.

Του Σιμόες το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε στο τέλος της επόμενης σεζόν (καλοκαίρι του 2017). Όπως επίσης και πολλών άλλων ποδοσφαιριστών, που η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει. Ενώ υπάρχουν και συμβόλαια, όπως του Γιόχανσον, που λήγουν το 2018. Όμως στο τέλος της φετινής σεζόν, λήγουν ουσιαστικά μόνο τρια συν ένα συμβόλαια παικτών της ΑΕΚ. Και αποτελούν σχετικά εύκολες περιπτώσεις. Το Sport24.gr έχει τις περιπτώσεις και το ρεπορταζ.

Αλάιν Μπαρόχα

Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας αγωνίζεται ουσιαστικά δανεικός από την Καράκας. Αν η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει, θα πρέπει να συμφωνήσει με την ομάδα από την Βενεζουέλα για ενεργοποίηση ελεύθερης μεταγραφής για μια διετία. Ο ίδιος ο Μπαρόχα θέλει να παραμείνει. Στην ΑΕΚ, παρόλο που έχουν θετική γνώμη για τον τερματοφύλακα από την Βενεζουέλα, ακόμα δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση. Πάντως αν τελικά η Ένωση αποφασίσει να τον κρατήσει, δύσκολα θα προκύψει πρόβλημα. Παρόλο που πάντα υπάρχει μια επιφύλαξη, όταν πρόκειται να γίνει κουβέντα (και) με την ομάδα.

Ράφικ Τζεμπούρ

Το περασμένο Ιούνιο ο Ράφικ Τζεμπούρ είχε περάσει περισσότερες από επτά ώρες διαπραγματεύσεων στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μέχρι να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός χρόνου, με μια οψιόν ανανέωσης. Στο τέλος της σεζόν το συμβόλαιο αυτό λήγει και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, μοιάζει απίθανο να ενεργοποιηθεί η οψιόν. Ο Τζεμπούρ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και η πιο πιθανή εξέλιξη είναι πως δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ θα είναι σύντομη.

Μπρούνο Ζουκουλίνι

Δεν πρόλαβε καν να συμπληρώσει έναν ολόκληρο μήνα στην ΑΕΚ ο Αργεντινός μέσος και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο δανεισμός του από την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώνεται και τυπικά στο τέλος της σεζόν, χωρίς να υπάρχει καμία οψιόν ανανέωσης. Είχε μπει πάντως στο τραπέζι μια συζήτηση, προκειμένου η ΑΕΚ να έχει τον πρώτο λόγο, σε περίπτωση που οι Άγγλοι αποφασίσουν να παραχωρήσουν ξανά τον Ζουκουλίνι ως δανεικό. Ενδεχομένως η κουβέντα αυτή να… ενεργοποιηθεί, αν ο Αργεντινός επιστρέψει δυνατός και αν μείνει ο Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ και αν κριθεί πως ο παίκτης μπορεί να βοηθήσει την επόμενη σεζόν. Με δεδομένη ωστόσο την εξέλιξη με τον σοβαρό τραυματισμό του Ζουκουλίνι, αν η ΑΕΚ το αποφασίσει θα είναι πιο εύκολο να επιδιώξει και να πετύχει να κρατήσει τον παίκτη. Έστω και με δανεισμό για έναν χρόνο. Ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της σεζόν.

Ιβάν Μπρέσεβιτς

Τυπικά το συμβόλαιο του Κροάτη επιθετικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Φυσικά η περίπτωση του Μπρέσεβιτς είναι ιδιάζουσα. Παρόλο που αποδεικνύει πως είναι μαχητής και που κάθε μέρα είναι απολύτως συνεπής στο ατομικό πρόγραμμα (με λίγη) μπάλα που κάνει στα Σπάτα, ακόμα είναι περίπου στα μισά του (δύσκολου) δρόμου της επιστροφής του. Έστω και αν έχει περάσει ένας χρόνος από την επέμβαση που έκανε στο γόνατο. Ο Μπρέσεβιτς είναι ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής στα Σπάτα και ενδεχομένως η ΑΕΚ να προχωρήσει σ’ ένα είδος ανανέωσης του συμβολαίου.

Photo Credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ