ΑΕΚ

Μάχη για το Νο1 της ΑΕΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι δύο τερματοφύλακες της Ένωσης εκκινούν από την ίδια αφετηρία για τη θέση του βασικού. Το Sport24.gr σκιαγραφεί τις δύο περιπτώσεις αλλά αδυνατεί να δώσει προβάδισμα σε κάποιον.

Ο Γιάννης Ανέστης και ο Βασίλης Μπάρκας είναι και φέτος οι δύο τερματοφύλακες της ΑΕΚ που θα παλέψουν για τη θέση του βασικού στην Ένωση. Το Sport24.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και για τους δύο Έλληνες τερματοφύλακες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Άκουσε πολλά μη κολακευτικά σχόλια, διάβασε ακόμα περισσότερα, του μετέφεραν ένα σωρό αρνητικά πράγματα. Η απάντηση του Γιάννη Ανέστη στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ, είναι μόνο η δουλειά. Με δύο - τρία σοβαρά ομολογουμένως λάθη που τον στιγμάτισαν, αλλά κι ένα σωρό αγώνες στους οποίους πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις.

Η συζήτηση για την επάρκειά τους στις εξόδους, βαστάει ακόμα στα Social Media, ακόμα και μετά από ματς όπως σε αυτό της προπερασμένης Κυριακής κόντρα στην Κορόνα Κίελτσε, όταν «καθάρισε» στον αέρα 6-7 φάσεις. Οπως άλλωστε είχε κάνει και στους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Κάποιοι τη συντηρούν δίχως δικαιοσύνη. Αν βάλει κάποιος κάτω τα πράγματα, με ειλικρίνεια και καθαρή ματιά, εξετάζοντας το ποιος ήταν ο Ανέστης πριν από τέσσερα καλοκαίρια και που έχει φτάσει σήμερα, είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώσει συνολική βελτίωση.

Θα διαπιστώσει πρόοδο για έναν γκολκίπερ που είναι ακόμα στα 26. Οχι μόνο κάτω από τα δοκάρια αλλά και στο χαρακτήρα. Διότι όλα αυτά που του χρέωσαν, κάποια δικαίως και άλλα εμπαθώς, τον ατσάλωσαν. Και αντί να τον φέρουν πίσω, δούλεψαν υπέρ του, εμπλούτισαν με έξτρα κίνητρο την προσπάθειά του να γίνει καλύτερος. Ασφαλώς στα δύσκολα χρειάζεσαι κι έναν καθοδηγητή.

Ηταν εκεί ο Κωνσταντίνος Καμπόλης σε όλη αυτή τη διαδρομή για να θυμίζει στον Ανέστη ότι ακόμα και οι υπερβολικές εναντίον του συμπεριφορές ήταν κάτι που έπρεπε να συνηθίσει και να τις μετατρέψει σε πλεονέκτημα. Ενα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, ο Ανέστης εισέρχεται σε σεζόν καθοριστική για το μέλλον του στην ΑΕΚ. Ωστόσο σύμφωνα με όσα γνωρίζει το Sport24.gr, η διάθεση είναι να γίνει επέκταση της συνεργασίας μαζί του για επιπλέον μία τετραετία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Οι δηλώσεις σκληρής αυτοκριτικής από το Βασίλη Μπάρκα προκάλεσαν τεράστια θετική εντύπωση στις τάξεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και σχολιάστηκαν ιδιαίτερα. Τις τελευταίες ημέρες ήταν το μοναδικό πράγμα εκτός από τις μεταγραφές, που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στα υψηλά κλιμάκια καθώς το θέμα έφτασε μέχρι το Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα ειπώθηκαν από τον 22χρονο και υπερταλαντούχο γκολκίπερ, όταν παραδέχθηκε πως είχε αποκτήσει έπαρση που τον οδήγησε σε μεγάλα λάθη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «νόμιζα ότι έγινα κάποιος».

Στην ΑΕΚ μιλούσαν για συγκλονιστική αυτοκριτική παίκτη με προσωπικότητα, η οποία ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς κατήχησης από τον προπονητή των τερματοφυλάκων Κωνσταντίνο Καμπόλη, καθώς σε όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν προσπαθούσε να αλλάξει τον τρόπο και σκέψης και συμπεριφοράς του Μπάρκα, ο οποίος εξέπεμπε μια δόση αλαζονείας. Μέσα από αυτή την επαφή και την καθημερινή συζήτηση και δουλειά, πάνω όλα όμως επειδή και ο ίδιος ήθελε να το καταλάβει και να το διορθώσει, ο εξελίξιμος γκολκίπερ δείχνει πλέον ότι αποκόψει από τον χαρακτήρα του το αρνητικό κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας του και εμφανίζει στο προσκήνιο τα θετικά της έντονης προσωπικότητάς του

Ηταν ομολογουμένως ένα ισχυρό αυτομαστίγωμα ενός αθλητή που αποδέχθηκε ότι χρειαζόταν περισσότερη δουλειά στο σκεπτικό του ακολουθώντας τον ταπεινό, υπάκουο και δουλευταρά Γιάννη Ανέστη, ο οποίος βέβαια από χαρακτήρα είναι άνθρωπος πολύ πιο χαμηλών τόνων. Το συγκεκριμένο κομμάτι δουλειάς που έπρεπε να γίνει με τον Καμπόλη στο ρόλο του μέντορα - καθοδηγητή, είχε επισημανθεί και από τον προπονητή της ομάδας Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος βλέποντας το συγκεκριμένο ελάττωμα του Μπάρκα να κυριαρχεί στον χαρακτήρα του, έδωσε τη θέση του βασικού στον Ανέστη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ