ΑΕΚ

Ματσόλα & Μπονινσένια στο Sport24.gr για τα ΑΕΚ - Ίντερ

Ματσόλα & Μπονινσένια στο Sport24.gr για τα ΑΕΚ - Ίντερ

Σάντρο Ματσόλα και Ρομπέρτο Μπονινσένια θυμούνται, μιλώντας στο Sport24.gr μία από τις πιο ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές της Ένωσης, η οποία το 1971 υπέταξε την Ίντερ, με 3-2 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. (VIDEOS)

Μία νύχτα φθινοπωρινή βγαλμένη από τις πιο ένδοξες ευρωπαϊκές στιγμές της Ένωσης. Η ΑΕΚ των Παπαϊωάννου, Πομώνη, Καραφέσκου, Νικολάου με αρχιτέκτονα τον Στάνκοβιτς "ταπεινώνει" με 3-2 την Ίντερ. Οι "νερατζούρι" των Μπορντόν, Φακέτι, Ριγκέτι, Κόρσο, Μπονινσένια και Ματσόλα γνωρίζει την ήττα με 3-2, στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Μετά το 4-1 του Μιλάνου, η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα στην Αθήνα. Μπονινσένια και Ματσόλα δύο από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Ίντερ αλλά και του ιταλικού ποδοσφαίρου, θυμούνται στο Sport24.gr εκείνες τις "μάχες".

"Θυμάμαι ότι ήταν δύο παιχνίδια πολύ δύσκολα. Και στο Μιλάνο, πιο πολύ στην Αθήνα. Παιχνίδια δύσκολα, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό. Στην Αθήνα ειδικά, η παρουσία του κόσμου, μας έκανε τη ζωή δύσκολη. Θυμάμαι το γήπεδο γεμάτο. Τραγούδια και πολλά πολλά χρώματα.

Ματσόλα & Μπονινσένια στο Sport24.gr για τα ΑΕΚ - Ίντερ

Είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια και μετά από τόσα ματς να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο, όπως γκολ και ονόματα. Τότε ήταν τεράστια η διαφορά μεταξύ ιταλικού κι ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έπαιζαν Έλληνες ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο των δύο χωρών είναι πιο κοντά.", εξηγεί στο Sport24.gr ο Σάντρο Ματσόλα σήμερα 72 ετών που άνοιξε το σκορ για την Ίντερ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Σάντρο Ματσόλα, έχει κατακτήσει με την Ίντερ τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και δύο Διηπειρωτικά. Με την εθνική Ιταλίας έχει κατακτήσει το Euro 1968, ενώ ήταν και φιναλίστ στο Μουντιάλ του 1970.

Ο Ρομπέρτο Μπονινσένια ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 2-2 στην Αθήνα και ουσιαστικά "ψαλίδισε" τις όποιες πιθανότητες της Ένωσης για πρόκρισης. Ο Ιταλός πρώην επιθετικός των "νερατζούρι" μιλά στο Sport24.gr και θυμάται εκείνα τα παιχνίδια και τη "ζεστή", όπως αποκαλεί, ατμόσφαιρα των φίλων της Ένωσης.

"Η ΑΕΚ μας δυσκόλεψε πολύ, σ' αυτά τα παιχνίδια. Ήταν δύο ματς, με μεγάλη ένταση. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την ατμόσφαιρα με μία λέξη, ζεστή. Τότε η διαφορά ιταλικών κι ελληνικών ομάδων είναι μεγάλη κι η ΑΕΚ μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Αλλά, στο ματς της Αθήνας οι Έλληνες μπήκαν πολύ δυνατά και παραλίγο να ρισκάρουμε την πρόκριση."

Ο Ρομπέρτο Μπονινσένια κατέκτησε με την Ίντερ ένα πρωτάθλημα κι έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ του 1970, με την εθνική Ιταλίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη Γιουβέντους, με τη φανέλα της οποίας κέρδισε εγχώριους και διεθνείς τίτλους.

Τα δύο ματς με την Ίντερ

Το πρώτο ματς στο Μιλάνο έληξε 4-1 για την Ίντερ, με τον Πομώνη να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ. Ο επαναληπτικός της Φιλαδέλφειας δύσκολος, όμως η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα σαν σήμερα πριν 41 χρόνια. Η Ίντερ έχοντας το υπέρ της 4-1, άνοιξε κιόλας το σκορ με γκολ του Ματσόλα. Στο 29' ο Βεντούρης έφερε το ματς στα ίσα, ενώ η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο 45΄με γκολ του Παπαϊωάννου.

Ματσόλα & Μπονινσένια στο Sport24.gr για τα ΑΕΚ - Ίντερ

Οι "νερατζούρι" απάντησαν ξανά με το Μπονισένια στο 76΄. Η πρόκριση μετά το 2-2 είχε χαθεί, όμως η ΑΕΚ συνέχισε να παλεύει και ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα ο Νικολαϊδης έκανε το τελικό 3-2. Αν και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να προκριθεί η νίκη της προκάλεσε αίσθηση, καθώς η Ίντερ εκείνη τη σεζόν έφτασε ως το τελικό της διοργάνωσης όπου έχασε το τρόπαιο από τον Αγιαξ.

15/09/71 Ίντερ - ΑΕΚ 4-1

(19' Ματσόλα, 35' Φακέτι, 43' Ζαΐρ, 61' Μπονινσένια / 14' Πομώνης)

ΙΝΤΕΡ: Μπορντόν, Τζουμπερντόνι, Φακέτι, Μπούρνιτς, Μπελούτζι, Μπεντίν, Κόρσο, Μπερτίνι, Ματσόλα, Ζαΐρ (88' Πελιτσάρο), Μπονινσένια Προπονητής: Ινβερνίτσι

ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης,Τόσκας, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου, Καραφέσκος, Λαβαρίδης, Βεντούρης (76' Νικολάου), Νικολαΐδης (59' Καχρής), Παπαϊωάννου, Πομώνης.

Προπονητής: Στάνκοβιτς.

29/09/71: ΑΕΚ-Ίντερ 3-2

(29' Βεντούρης, 45' Παπαϊωάννου, 89' Νικολαΐδης - 17' Ματσόλα, 76' Μπονισένια)

AEK: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου (26' Νικολαΐδης), Καραφέσκος (56' Νικολάου), Λαβαρίδης, Βεντούρης, Ψυμόγιαννος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

Προπονητής: Στάνκοβιτς.

IΝΤΕΡ: Μπορντόν, Τζουμπερντόνι, Φακέτι, Μπούρνιτς, Μπεντίν, Οριάλι, Κόρσο, Μπερτίνι, Ματσόλα, Ζαΐρ, Μπονινσένια Προπονητής: Ινβερνίτσι

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ