ΑΕΚ

Ματιές σε Κούρτσι

Ματιές σε Κούρτσι
2012 GETTY IMAGES

Ο 29χρονος γκολκίπερ, Τζανλούκα Κούρτσι, που μένει ελεύθερος από τη Ρόμα έχει προταθεί στην ΑΕΚ και θα μπορούσε να αποτελέσει τον επόμενο Σορεντίνο. Τι ισχύει με την περίπτωσή του.

Η ΑΕΚ αναζητεί τον έμπειρο και δοκιμασμένο τερματοφύλακα ο οποίος θα παρέχει την απαιτούμενη η ασφάλεια στην άμυνα της ομάδας, τον άνθρωπό που θα κατευθύνει άπαντες με τις φωνές του αλλά και εκείνον που θα βοηθήσει τον Γιάννη Ανέστη να εξελίξει το αναμφισβήτητο ταλέντο του.

Δίχως αμφιβολία τέτοιος θα μπορούσε να είναι ο ύψους 1,93 Τζανλούκα Κούρτσι, ο οποίος δεν πήρε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αρκετό χρόνο συμμετοχής μιας και είχε μπροστά του τον σπουδαίο Ντε Σάνκτις, ενώ ως δεύτερη επιλογή ο Γκαρσία είχε τον Σκορούπσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr (και όπως μεταφέρθηκε από τη ραδιοφωνική εκπομπή «οι Τρεις Μπαλαδέρος») ο Κούρτσι προτάθηκε στην ΑΕΚ και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά από τους ιθύνοντες του Δικεφάλου, με το ετήσιο κασέ του να αποτελεί ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι» για τα οικονομικά της ομάδας αφού αγγίζει τις 500-600 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, ο 29χρονος τερματοφύλακας που ανήκει στη Ρόμα από το 2011 έχει καλό όνομα στην Ιταλία και αρκετές ομάδες από την πρώτη κατηγορία, αλλά και τη Serie B έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Το who is who του Κούρτσι

Ο Τζανλούκα Κούρτσι πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 19 ετών με τους «Τζιαλορόσι» το 2004 και παρέμεινε μέχρι το 2008 στο «Ολίμπικο» έχοντας συνολικά 29 συμμετοχές.

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Σιένα (2008-10) όπου είχε δύο «γεμάτες» σεζόν με 68 αγώνες. Οι καλές εμφανίσεις του έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαμπντόρια την επόμενη χρονιά (2010-11) με τη φανέλα της οποίας έγραψε 26 συμμετοχές.

Από το 2011 έως και σήμερα ανήκει στη Ρόμα, ωστόσο παλαιότερα βρισκόταν στη σκιά του σπουδαίου Στεκέλενμπουργκ με αποτέλεσμα τη διετία 2012-14 να δοθεί δανεικός στην Μπολόνια όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος με 51 συμμετοχές. Υπήρξε διεθνείς με τρεις μικρές εθνικές ομάδες της Ιταλίας.

Ο Ιταλός πορτιέρε εν δράσει:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ