ΑΕΚ

Ματιές σε Αΐλτον

Ματιές σε Αΐλτον

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της Στουτγάρδης είναι μία από τις περιπτώσεις που αρέσουν στον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Νίκο Λυμπερόπουλου. Ποιο είναι το μεταγραφικό στάτους του 22χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο Λουίς Ρότσα του Παναιτωλικού είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει προκριθεί από την εγχώρια αγορά για τη θέση του αριστερού μπακ, περισσότερο επειδή πρόκειται για οικονομική λύση, χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, μια επιλογή για να υπάρχει ως εναλλακτική επιλογή. Δεν είναι ωστόσο και η μοναδική.

Ο Γάλλος Ενγκανιονί, για τον οποίο ενημέρωσε χθες γαλλικό Μ.Μ.Ε, έχει όντως απασχολήσει την Ένωση μετά από εισήγηση του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Δημήτρη Μπαρμπαλιά, όμως η περίπτωσή του δεν προχώρησε επειδή προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Απρίλιο. Είναι πάντως ένας παίκτης με πολλή ποιότητα, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί.

Αυτός που σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Sport Day αρέσει ιδιαίτερα στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Λυμπερόπουλο, είναι ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της Στουτγάρδης Αϊλτον Φερέιρα Σίλβα. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επιθετικό μπακ-χαφ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Φλουμινένσε και πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 20 ετών, πέρασε τα σύνορα για να φορέσει τη φανέλα της Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν ως δανεικός.

Η ΕΥΡΩΠΗ

Είχε μια πολύ ελπιδοφόρα σεζόν (2015-16) με 32 ματς και 3 γκολ, προκαλώντας το ενδιαφέρον της Εστορίλ που τον πήρε με εκ νέου δανεισμό. από τη Φλουμινένσε. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η πορτογκαλική ομάδα τον αγόρασε, ωστόσο, μόλις τρεις εβδομάδες μετά, αποφάσισε να τον πουλήσει στη γερμανική Στουτγάρδη αντί 1 εκατ. ευρώ!

Στη Μπουντεσλίγκα ο Αΐλτον δυσκολεύεται καθώς έχει αγωνιστεί σε μόλις πέντε ματς ως αλλαγή, έχοντας γράψει συνολικά μόλις 106 λεπτά συμμετοχής. Αν ΑΕΚ αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτησή του, θα πατήσει εκεί, προτείνοντας να τον αποκτήσει ως δανεικό με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, αρκεί βέβαια και η Στουτγάρδη να το αποδεχθεί ως όρο και όχι να θελήσει να τον «παρκάρει» μόνο και μόνο για να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Επί του παρόντος όμως, δεν προκύπτει να έχει προχωρήσει κάτι με επίσημο τρόπο από την πλευρά της Ένωσης, πέραν του δεδομένου ενδιαφέροντος του τεχνικού διευθυντή της για τον ποδοσφαιριστή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ