ΑΕΚ

Μασούντ or not Μασούντ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης "Μασούντ" για την ΑΕΚ. Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της.

Η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ, είναι δεδομένη. Άλλωστε την έχουν προαναγγείλει επίσημα «κιτρινόμαυρα» χείλη. Ακόμα και ο σχεδιασμός είναι πλέον έτοιμος και ως εκ τούτου, όσο πλησιάζει ο Γενάρης, τόσο θα ανεβαίνουν οι στροφές του μηχανισμού υλοποίησής του.

Ωστόσο η πρώτη υπόθεση που θα ξεκαθαρίσει άμεσα, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, θα είναι αυτή του Σοτζέι Μασούντ. Άλλωστε πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, η οποία προέκυψε περίπου… εκτάκτως. Και επί της ουσίας δεν αποτελεί καν κομμάτι του σχεδιασμού.

Όμως είναι μια περίπτωση που βρίσκεται πλέον πάνω στο κιτρινόμαυρο μεταγραφικό τραπέζι, κουβεντιάζεται και αναμένεται να ξεκαθαρίσει πιο γρήγορη από κάθε άλλη. Εξ ου και η φημολογία πως ο ατζέντης του Ιρανού φτάνει στην Αθήνα για συζητήσεις με την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της υπόθεσης. Κυρίως διότι για την ΑΕΚ, ο Μασούντ (όπως και η υπόθεση της μεταγραφής του) είναι ένα… νόμισμα που έχει δυο όψεις. Και το Sport24.gr τις… καταγράφει.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΑΣΟΥΝΤ

- Ο Μασούντ είναι ένας ποδοσφαιριστής που ο Μανόλο Χιμένεθ τον ξέρει καλά. Τον τελευταίο χρόνο ο Ισπανός τεχνικός τον έχει «διαβάσει» πολύ τον Ιρανό μέσο, καθώς έχει χρειαστεί να τον αντιμετωπίσει τρεις φορές. Δυο για το πρωτάθλημα και μια για τα play off.

- Ο Μασούντ ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής. Ενώ έχει και φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Και ως εκ τούτου θα είναι άμεσα διαθέσιμος για τον Χιμένεθ.

- Ο Μασούντ παίζει σε μια θέση, στην οποία η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Μπορεί να ξεκινά τις προσπάθειες του από το αριστερό άκρο, χωρίς να είναι ακριβώς εξτρέμ. Τον ρόλο δηλαδή που είχε και ο Μάνταλος στο 4-4-1-1. Ενώ έχει την δυνατότητα να παίξει και ως επιτελικός μέσος ή δεύτερος επιθετικός.

- Ο Μασούντ είναι ένας παίκτης που θα είναι ελεύθερος και ως εκ τούτου η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί άμεσα. Και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

- Για τον Μασούντ εξακολουθεί να υπάρχει η προοπτική παρουσίας στο Μουντιάλ με την εθνική ομάδα του Ιράν, αν λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις των δυο πλευρών. Επομένως έχει υψηλό κίνητρο.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΑΣΟΥΝΤ

- Ο Μασούντ έχει ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και πολλές φορές εκρηκτικές αντιδράσεις μέσα στο γήπεδο και κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτό είναι κάτι προκαλεί και προβληματισμό και επιφυλάξεις. Ακόμα και για την προσαρμογή και ενσωμάτωση στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια.

- Ο Μασούντ "περπατάει" από τα 33 στα 34 χρόνια του. Ηλικία η οποία υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν απαγορευτική για το πρότζεκτ και την φιλοσοφία που έχει πλέον η ΑΕΚ στις μεταγραφικές κινήσεις της. Αλλά και τώρα ακόμα, συνιστά ανασταλτικό παράγοντα.

- Ο Μασούντ (φέρεται να) επιθυμεί ένα συμβόλαιο που δεν θα είναι μόνο μέχρι και το τέλος της σεζόν, αλλά για 1,5 χρόνο. Κάτι για το οποίο η ΑΕΚ δεν θέλει να ρισκάρει. Άλλωστε πλέον και επ’ αυτού, η πολιτική που ακολουθεί, είναι εντελώς διαφορετική.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ