ΑΕΚ

Μάνταλος, ο ηγέτης της ΑΕΚ

Μάνταλος, ο ηγέτης της ΑΕΚ
Μάνταλος INTIME SPORTS

Μπορεί στην ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα κανένας ποδοσφαιριστής να μην έχει εξασφαλισμένη τη θέση του, ο Πέτρος Μάνταλος όμως σίγουρα αποτελεί τον παίκτη που κάνει τη διαφορά.

Όταν πριν από περίπου 6,5 μήνες περνούσε την πόρτα του χειρουργείου, ένιωθε ότι χάνει τα πάντα. Τα παιχνίδια της ΑΕΚ, την δυναμική στην καριέρα του, την θέση του στην εθνική, τον κόσμο ολόκληρο.

« Νόμιζα πως δεν θα περάσει ποτέ ο καιρός για να γυρίσω» παραδέχθηκε. Όμως τώρα ο Πέτρος Μάνταλος κοιτάζει πίσω του και απλώς αναρωτιέται… « πως πέρασαν 6,5 ολόκληρη μήνες».

Είναι γεγονός. Πέρασαν. Και τώρα ο Μάνταλος κερδίζει ξανά, ένας προς ένα, ότι του στέρησε η επέμβαση στο γόνατο

Επέστρεψε βασικός και αρχηγός

Στην ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Και «καπαρωμένη» δεν είναι καμία θέση στην ενδεκάδα. Γι αυτό άλλωστε και όταν ο Μάνταλος μάθαινε τα μαύρα μαντάτα περί εξάμηνης απουσίας, δεν ήξερε τι θα έβρισκε όταν επέστρεφε. Η επέμβαση στο γόνατο παρόλα αυτά, δεν άγγιξε ούτε την κλάση, ούτε την ποιότητα του «μαέστρου» της ΑΕΚ. Και τώρα που πλέον το πόδι του δυνάμωσε και πάλι, ο Μάνταλος κέρδισε ξανά την θέση του στο αρχικό σχήμα, αλλά και κάτι περισσότερο.

Ο διεθνής μέσος στο ματς με την Βέροια, στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα της ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του, μπήκε στο γήπεδο με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν μια σκέψη που ο Δέλλας έτσι κι αλλιώς είχε από πέρυσι. Με ορίζοντα και την φετινή σεζόν. Και η απουσία του Πλατέλλα, του Κορδέρο και του Ανάκογλου, βοήθησε τον τεχνικό της ΑΕΚ να υλοποιήσει την σκέψη του. Ο Μάνταλος επέστρεψε και μάλιστα ως αρχηγός.

Ηγέτης της ΑΕΚ

Η περσινή ΑΕΚ είχε κτιστεί πάνω στον Μάνταλο. Γι αυτό και λίγο έλειψε να καταρρεύσει, όταν ο διεθνής μέσος μπήκε στο χειρουργείο. Φέτος το ρόστερ και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Και ο Μάνταλος έχει χάσει ακόμα και κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως αμα τη επιστροφή του, ο διεθνής μέσος έδειξε έτοιμος να πάρει ξανά τον ρόλο του ηγέτη. Η παρουσία του ήταν ήδη καταλυτική από το ματς στην Τούμπα, που μπήκε ως αλλαγή και πήγε να το γυρίσει σχεδόν μόνος του. Όμως και στη Βέροια, έστω και αν χρειάστηκε να παίξει πολύ στα άκρα και λιγότερο στον άξονα, είχε πληθωρική παρουσία. Μάλιστα έστω και αν δεν σκόραρε, κέρδισε το φάουλ, το οποίο ο Μπαρμπόζα έκανε γκολ στο 90’.

Η θέση του στην εθνική

Ο Μάνταλος πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, έπαιρνε την πρόσκληση της εθνικής ομάδας στα χέρια του. Ήταν αυτός που άνοιξε ξανά μετά από τέσσερα χρόνια την πόρτα της εθνικής σε παίκτη της ΑΕΚ. Ο τραυματισμός του και η επέμβαση, τον κράτησαν μακριά και από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τώρα που επέστρεψε δριμύτερος και δυνατός, θα διεκδικήσει και πάλι την θέση του στην εθνική. Ενδεχομένως ακόμα και στις άμεσες κλήσεις για τα παιχνίδια του Οκτώβρη με Βόρειο Ιρλανδία και Ουγγαρία. Άλλωστε ο Μάνταλος δείχνει πως όχι μόνο έχει αφήσει οριστικά πίσω του την περιπέτεια του τραυματισμού, αλλά ξαναβρίσκει και τον καλό του εαυτό. Αυτόν τον καλό εαυτό, που του είχε δώσει την θέση στην εθνική.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ