ΑΕΚ

Μάνταλος, η μεταγραφή

Μάνταλος, η μεταγραφή
INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους και αποτελεί έναν από τους λόγους που στην ΑΕΚ σκέφτονται και συζητούν αν πρέπει να προχωρήσουν σε μεταγραφή επιθετικού. Το Sport24.gr εξηγεί.

Έλειψε πολύ στην ΑΕΚ κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή του τραυματισμού ως και την ολοκλήρωση της περυσινής περιόδου. Εκείνο το διάστημα βέβαια η ομάδα είχε αρχίσει να «σβήνει» με τον άδοξο αποκλεισμό της στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό και ασφαλώς δεν διέθετε ποιοτικές λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της όπως οι υπάρχουσες. Η απουσία του Μάνταλου έκοψε την ομάδα στα δύο...

Ο μαέστρος είναι ξανά εδώ. Δύσκολα ο Δέλλας θα του δώσει χρόνο συμμετοχής στον απαιτητικό αγώνα της Ξάνθης, λογικά η παρουσία του στην αποστολή που θα μεταβεί στην ακριτική πόλη αποφασίστηκε πρωτίστως με γνώμονα της ψυχολογικής τόνωσης του ποδοσφαιριστή και της σταδιακής επανένταξής του στο κλίμα της ομάδας. Η ώρα της κανονικής επιστροφής ωστόσο, δεν είναι καθόλου μακριά.

Στο μυαλό του προπονητή, ο Μάνταλος παραμένει ο υπ. αριθμόν 1 υποψήφιος για τη θέση του επιτελικού μέσου. Ούτε ο Βάργκας, ούτε και ο Μπουονανότε τον έχουν προσπεράσει στη σκέψη του Δέλλα, εφόσον ασφαλώς και ο διεθνής μέσος αποδείξει ότι είναι απόλυτα έτοιμος να ανταποκριθεί στο ρόλο που είχε και πέρυσι.

Σαφώς και θα υπάρχει rotation, σαφώς και χρειαστούν κάποια αγωνιστικά λεπτά ώστε ο Μάνταλος να βρει ρυθμό, σε κάθε περίπτωση όμως, αυτός προορίζεται για βασικός στον άξονα και οι δύο νεοαποκτηθέντες για τα φτερά της επίθεσης ή εξ περιτροπής και όταν ο Έλληνας δεν θα μπορεί, για το ρόλο του επιτελικού.

Όταν φορέσει τη φανέλα

Με εκείνον στην ενδεκάδα, μικραίνει ο χώρος για όλους. Πως να χωρέσουν οι Βάργκας, Μπουονανότε, Πλατέλλας και Μπαρμπόζα; Ή ακόμα και ο Αραβίδης όταν ο προπονητής αποφασίζει να τον χρησιμοποιεί στο φτερό της επίθεσης; Αφήστε που ο Δέλλας έχει σκεφτεί και ένα πλάνο με τον Βάργκας ως «ψευτο-9αρι», κάτι που ως σήμερα δεν έχει δοκιμάσει διότι με ένα ματς την εβδομάδα, αυτή λογίζεται ως μία λύση αιφνιδιασμού ή ανάγκης.

Δεν λέει όχι ο Δέλλας στην απόκτηση ενός επιπλέον φορ. Αρκεί να είναι όπως τον θέλει εκείνος και αυτό δεν το αποσαφηνίζει ή διατυμπανίζει δημόσια (ασφαλώς είναι δικαίωμά του). Από τον τρόπο που θέλει η ΑΕΚ να παίζει, εύλογα μπορεί να φτάσει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο φορ θα πρέπει να είναι ελαφρύς, κινητικός, γρήγορος και με ικανότητα να συμμετέχει παραγωγικά στο παιχνίδι της ομάδας. Και από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στον Κρισάντους, τότε η λογική λέει ότι μία επιπλέον προσθήκη θα γίνει.

Μην το δένεται όμως σχοινί κορδόνι. Ειδικά αν η ΑΕΚ αποδώσει καλά και περάσει νικηφόρα από την Ξάνθη, αν και ποτέ ένα και μόνο παιχνίδι, θα πρέπει να αποτελεί ισχυρό κριτήριο για την πραγματοποίηση ή όχι μίας μεταγραφής...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ