ΑΕΚ

Μανόλο Χιμένεθ στο Sport24.gr: "Να στηρίξει η ΑΕΚ τον Δέλλα"

Μανόλο Χιμένεθ στο Sport24.gr: "Να στηρίξει η ΑΕΚ τον Δέλλα"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής που κέρδισε τον τελευταίο τίτλο της ΑΕΚ, το Κύπελλο το 2011, ο Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr και αναφέρθηκε στον νυν προπονητή του δικεφάλου Τραϊανό Δέλλα. Τι είπε για το ποδόσφαιρο στο Κατάρ, για πιθανή επιστροφή στην Ένωση και το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο της. Διαβάστε τις απολαυστικές απαντήσεις του Ισπανού τεχνικού (pics + vid)!

Ήταν αυτός που έδωσε έναν τίτλο στην ΑΕΚ σχεδόν μετά από μια δεκαετία! Με την δουλειά του αλλά και τον χαρακτήρα του, ο αγαπημένος Μανόλο των φιλάθλων της ΑΕΚ έμεινε για πάντα στην καρδιά τους παρότι η διοικητική ανυπαρξία της τότε ομάδας, δεν του έδινε τα εχέγγυα και την ασφάλεια για να δουλέψει περισσότερο από ένα χρόνο.

Στο διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε το δικό του επιτελείο και τους δικούς του βοηθούς. Ένας εξ αυτών, ήταν... εντός αγωνιστικού χώρου και οι τότε δηλώσεις του μας έδωσαν το κίνητρο για την συγκεκριμένη συνέντευξη. Ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής που μίλησε για τον Τραϊανό Δέλλα και τον χαρακτήρισε ως "βοηθό προπονητή" μέσα στο γήπεδο.

Ίσως να ήταν και ο πρώτος που είδε στο πρόσωπο του Δέλλα, προπονητικές ικανότητες. Λίγη σημασία έχει όμως αυτό, σε σχέση με το τι πίστευε πραγματικά για τον προπονητή της ΑΕΚ και για αυτό θελήσαμε να μάθουμε από τον έμπειρο Ισπανό τεχνικό τις δικές του σκέψεις για τον Τράι. Φυσικά, η κουβέντα πήγε και στην δική του ομάδα την Αλ Ραιάν στο Κατάρ, ενώ δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί για την περίπτωση που του έκανε πρόταση επιστροφής η ΑΕΚ. Μάλιστα η απάντηση του περιελάμβανε και τον Δέλλα. Απολαυστικός Μανόλο...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ:

- Κόουτς κατά την θητεία σου στην ΑΕΚ είχες αποθεώσει πολλές φορές τον Τραιανό Δέλλα, τόσο για την αξία του ως παίκτης αλλά και ως βοηθός σου εντός αγωνιστικού χώρου. Ήταν ο Δέλλας ένα εργαλείο για τον προπονητή;

"Ο Τραϊανός ήταν ένας ιδιαίτερος παίκτης, σημαντικός και ξεχωριστός, με μεγάλη εμπειρία από την Εθνική Ελλάδας και το ιταλικό πρωτάθλημα. Υπήρξε από τους κυριότερους συντελεστές της κατάκτησης του EURO και παρά την μεγάλη του πορεία, τον διέκρινε πάντοτε μια ταπεινότητα και μια σεμνότητα που προσωπικά με εντυπωσίαζαν.

Ο Τραϊανός ανήκε σε εκείνη την εκλεκτή κατηγορία ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αν και μεγάλοι, φροντίζουν πάντοτε τους συμπαίκτες τους και δίνουν το παράδειγμα στους νεαρούς με τη συμπεριφορά και τη δουλειά τους μέσα και έξω από το γήπεδο".

- Ποια ακριβώς ήταν η βοήθεια του σε εσένα που βρισκόσουν στον πάγκο;

Μανόλο Χιμένεθ στο Sport24.gr: "Να στηρίξει η ΑΕΚ τον Δέλλα"
INTIME SPORTS

"Η εμπειρία του ήταν για μένα ένα μεγάλο όπλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δέλλας μετέφερε μέσα στο γήπεδο τις οδηγίες μου, κάποιες αλλαγές συστημάτων, κάποιες προσαρμογές στην τακτική ανάλογα με την πορεία του αγώνα. Ήταν πολύ έξυπνος και καταλάβαινε τι ήθελα, αλλά και πώς να το εξηγήσει σωστά και γρήγορα στους συμπαίκτες του".

"Έχει τα φόντα να κάνει επιτυχημένη καριέρα"

- Την παρούσα χρονική στιγμή γνωρίζεις πως ο Δέλλας είναι προπονητής της ΑΕΚ. Πιστεύεις ότι μπορεί να τα καταφέρει ως προπονητής;

"Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία στο επάγγελμά μας εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Δυστυχώς παντού, αλλά στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο, όλοι ξέρουν να κάνουν τον προπονητή εκτός από τους προπονητές! Ελπίζω και εύχομαι ο Τραϊανός να τα καταφέρει, είναι έξυπνος, εργάτης, αγαπάει το ποδόσφαιρο, μπορεί σιγά σιγά να αναπτύξει την δική του φιλοσοφία και να πετύχει.

Είναι ταπεινός άνθρωπος αλλά και έντονη προσωπικότητα, έχει τεράστια εμπειρία και παραστάσεις, αγαπάει και φροντίζει τους νέους σε ηλικία παίκτες, άρα διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να κάνει μια καριέρα επιτυχημένη".

- Ας μιλήσουμε για σένα λίγο κόουτς, πως είναι το ποδόσφαιρο στο Κατάρ και τη νέα σου ομάδα την Αλ Ραιάν;

Μανόλο Χιμένεθ στο Sport24.gr: "Να στηρίξει η ΑΕΚ τον Δέλλα"

"Είναι τελείως διαφορετικά από όσα ξέρουμε στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο εδώ αναπτύσσεται και οι άνθρωποι που το διοικούν έχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Μην ξεχνάμε ότι έχουν μπροστά τους την μεγάλη πρόκληση της διοργάνωσης ενός Μουντιάλ και χρειάζονται κοντά τους άτομα με εμπειρία για να τους βοηθήσουν και να τους κατευθύνουν σωστά. Εμείς στην ομάδα κάναμε καλά βήματα, είχαμε έναν δεύτερο γύρο αρκετά ικανοποιητικό και φιλοδοξούμε στη συνέχεια να επαναφέρουμε τον σύλλογο στο επίπεδο που βρισκόταν πριν 3-4 χρόνια, όταν πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα και κέρδιζε τίτλους. Η Ομοσπονδία είναι ευχαριστημένη από το έργο μας, άλλωστε παρακολουθεί την πορεία μας, αφού από τις ομάδες αυτές θα δημιουργηθεί ο κορμός που θα στελεχώσει την Εθνική ομάδα στα επόμενα χρόνια".

- Έφυγες από την ΑΕΚ, αλλά και πάλι έχεις κοντά σου έναν άνθρωπο που την αγάπησε και πλέον είναι συνεργάτης σου, ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Μανόλο Χιμένεθ στο Sport24.gr: "Να στηρίξει η ΑΕΚ τον Δέλλα"

"Ναι, ο Αλέξανδρος είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, μιλάει πολλές γλώσσες, θέλει συνεχώς να μαθαίνει πράγματα, είναι μεγάλη βοήθεια για μένα και είμαι ενθουσιασμένος που τον έχω μαζί μου".

"Θα επέστρεφα στην ΑΕΚ με κλειστά μάτια, τιμή μου να συνεργαστώ με τον Τράι"

- Θα επέστρεφες ποτέ για λογαριασμό της ΑΕΚ; Και αν θα μπορούσες να δεις τον Δέλλα στο πλευρό σου ως βοηθό;

Μανόλο Χιμένεθ στο Sport24.gr: "Να στηρίξει η ΑΕΚ τον Δέλλα"
INTIME SPORTS

"Γράψτο όπως σου το λέω. Θα επέστρεφα στην ΑΕΚ με κλειστά μάτια. Την αγάπησα την ΑΕΚ, κέρδισα έναν τίτλο μαζί της, ένιωσα την αγωνία του κόσμου, την χαρά του, την πίκρα του, την λατρεία και το πάθος του για την ομάδα. Δυστυχώς το πέρασμά μου από εκεί έγινε σε μια περίοδο δύσκολη, με σχεδόν ανύπαρκτη διοίκηση, χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενούς της, ξεκινώντας από τους προπονητές και τους παίκτες και φτάνοντας μέχρι τους φροντιστές και τους υπαλλήλους.

Θυμάμαι όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα εκεί, με σημάδεψε το πέρασμά μου από την ΑΕΚ και την Ελλάδα. Τους θαύμασα γιατί δούλευαν για την ΑΕΚ χωρίς να πληρώνονται, γιατί αγαπούσαν αυτόν τον σύλλογο και ήθελαν να τον δουν να βρίσκεται συνεχώς ψηλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο πάθος, οι φίλαθλοι ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους. Οπότε ναι, θα γύριζα με κλειστά μάτια. Όσο για τον Δέλλα, τα είπα και πριν, έχει όλα τα εφόδια για να γίνει ένας μεγάλος προπονητής. Αν κάποια μέρα συναντηθούν οι δρόμοι μας, είτε στην ΑΕΚ, είτε στο εξωτερικό, θα είναι τιμή μου να συνεργαστώ μαζί του".

- Έχοντας γνωρίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, κατακτώντας και έναν τίτλο, ποια συμβουλή θα δίνατε στον Δέλλα και ποια ευχή;

"Θα του έλεγα να παραμείνει ακριβώς όπως ήταν όταν τον γνώρισα, να είναι ο εαυτός του. Ο Τραϊανός είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας, άξιος, σοβαρός και δουλευταράς. Αν συνεχίσει έτσι, θα τον ακολουθούν και τα αποτελέσματα. Του εύχομαι να του πάνε όλα καλά και του στέλνω την αγάπη μου. Το ίδιο ισχύει και για όλο τον κόσμο της ΑΕΚ, τους αγαπώ όλους, τους έχω μέσα στην καρδιά μου και τους θυμάμαι πάντα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ