ΑΕΚ

Μαϊστόροβιτς: "Συζητάμε με Γιόχανσον για ανανέωση"

Μαϊστόροβιτς: "Συζητάμε με Γιόχανσον για ανανέωση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μίλησε σε εφημερίδα της Σουηδίας για το πρότζεκτ της ΑΕΚ, τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου, αλλά και για τις συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Γιάκομπ Γιόχανσον.

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς αυτό το καλοκαίρι, θα αναλάβει για πρώτη φορά να υλοποιήσει από την αρχή, τον σχεδιασμό της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Έργο δύσκολο έτσι κι αλλιώς.

Πάντως ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, έχει ήδη πιάσει δουλειά με ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και όπως αποκάλυψε σε μεγάλη συνέντευξη στην Expressen, έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Γιάκομπ Γιόχανσον, το οποίο λήγει του χρόνου.

Ο Μαϊστόροβιτς μίλησε στη σουηδική εφημερίδα, για το πρότζεκτ της ΑΕΚ, την πιο μεγάλη δυσκολία του, τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, αλλά και τον τελικό του κυπέλλου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

"Ήταν μια πολύ όμορφη περίοδος για μένα. Υπήρχαν πολλά που έπρεπε να κάνω, αλλά ήξερα που ήρθα. Ήξερα τον σύλλογο από τότε που ήμουν παίκτης και ξέρω πως είναι η φιλοσοφία στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο και στρατηγική για τη νέα σεζόν και ο ξεκάθαρος στόχος να κερδίσουμε τον τίτλο και να παίξουμε στην Ευρώπη".

Είσαι οκτώ μήνες στην ΑΕΚ και έχετε αλλάξει τρεις προπονητές. Πως σου φαίνεται αυτό;

"Έτσι γίνεται συνήθως στην Ελλάδα. Η υπομονή είναι λίγη και είναι τα αποτελέσματα που μετράνε. Είχαμε τον Ζοζέ Μοράις που πήρε την θέση του Τιμούρ Κετσπάγια και τα αποτελέσματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Είχαμε ένα δύσκολο φθινόπωρο με πολύ άσχημα αποτελέσματα. Έπρεπε να βρούμε μια λύση. Πήραμε τον Μανόλο Χιμένεθ και χτίσαμε πάνω σ’ αυτό που είχε κάνει πριν και στην δουλειά του και τα αποτελέσματα ήρθαν. Πήγαμε στον τελικό του κυπέλλου και ελπίζουμε να παίξουμε και στα προκριματικά του Champions League. Εκεί αξίζει να βρίσκεται ο σύλλογος, έχουμε καλή ομάδα και θα πρέπει να πάμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν".

Πώς είναι η πρώτη σου φορά ως τεχνικός διευθυντής;

"Είναι καλά τα πράγματα. Έχουμε ξεκάθαρο πλάνο και ξεκάθαρη στρατηγική για το τι θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να αναδομήσουμε την ομάδα. Να βάλουμε ποιότητα στην ομάδα, όσο και χαρακτήρα. Για μένα, είναι σημαντικό να έχουμε στην ομάδα παίκτες με σωστό χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία. Και την ίδια στιγμή να έχουμε μια ομάδα που θα έχει και νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και έμπειρους παίκτες. Θα πρέπει σ’ αυτό να υπάρχει μια ισορροπία, βασισμένη στους στόχους που έχεις και στο τι θέλεις να πετύχεις την επόμενη σεζόν".

Έχετε απολύσει δυο προπονητές. Κατά πόσο ήταν δική σου αυτή η απόφαση;

"Ήταν μια συνολική απόφαση και ως τεχνικός διευθυντής, είναι σημαντικό σε σημαντικά θέματα, να μπορείς να συζητήσεις με ανθρώπους κλειδιά μέσα στην ομάδα. Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να λες σ’ έναν προπονητή πως πρέπει να φύγει. Αλλά είναι σκληρό το πρότζεκτ που ζούμε με μεγάλη πίεση και υψηλές απαιτήσεις. Και κρίνεσαι από τα αποτελέσματα".

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο μέχρι τώρα;

"Ήξερα σε ποιόν σύλλογο ήρθα, αλλά και την νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα. Αλλά το πιο δύσκολο απ’ όλα, είναι πως όλοι θέλουν να δουν αποτελέσματα άμεσα και όχι μελλοντικά. Από την άλλη μεριά, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και μια στρατηγική στον σύλλογο. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στα δυο αυτά, αλλά νομίζω πως το πετυχαίνουμε".

Τι γνώμη έχεις για την απόκτηση του Αϊντάρεβιτς;

"Ο Αστρίτ πηγαίνει καλά από τότε που ήρθε στην ομάδα και έκρινε, μεταξύ άλλων και ένα ντέρμπι. Ο τρόπος παιχνιδιού του και η νοοτροπία του, ταιριάζει πολύ στην ΑΕΚ".

Ο Γιόχανσον έχει μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα. Γίνονται επαφές για επέκταση;

"Ο Γιάκομπ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Θέλουμε να επεκτείνουμε το συμβόλαιο του Γιάκομπ και είμαστε ξεκάθαροι σ’ αυτό, γι αυτό και το συζητάμε μαζί του αυτή την στιγμή. Είναι ένας παίκτης με άριστο χαρακτήρα και ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό που θέλουμε"

Σκοπεύετε να πάρετε και άλλους παίκτες από την Σουηδία;

"Είναι πιθανό και δεν κλείνω καμία πόρτα. Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο ταιριάζουν οι παίκτες στην ομάδα και την στρατηγική μας".

Πόσο βαρύ ήταν που χάσατε το κύπελλο;

"Είχαμε στόχο να πάρουμε το κύπελλο. Είναι μεγάλη απογοήτευση που δεν τα καταφέραμε".

Πως είδατε τα επεισόδια στον τελικό;

"Είναι φρικτό αυτό που έγινε, διότι δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Είδα την βία μέσα στο γήπεδο και το πρώτο που σκέφτηκα είναι πως ήταν τραγικό αυτό που συνέβαινε. Έχουμε εκπληκτική στήριξη από τους οπαδούς μας και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Όμως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι τραγικό, διότι μας παίρνει όλη την χαρά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ