ΑΕΚ

Λιβάγια: "Συγκέντρωση και να κάνουμε τις ευκαιρίες γκολ"

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια και Μιχάλης Μπακάκης έδωσαν το σύνθημα για συγκέντρωση και ξεκαθάρισαν ότι οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους δίδονται.

Το μήνυμα του Μανόλο Χιμένεθ είναι "ξεχάστε τη Μίλαν, υπάρχει μόνο ο Ατρόμητος". Και το μήνυμα ελήφθη από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Τόσο ο Μάρκο Λιβάγια, όσο και ο Μιχάλης Μπακάκης, μιλώντας στην κάμερα τηςNova, αναφέρθηκαν στη σημασία του ματς της Δευτέρας (23/10) με τον Ατρόμητο.

Μάλιστα, ο Κροάτης φορ έκανε ειδική αναφορά στις ευκαιρίες που θα πρέπει να γίνουν γκολ, ενώ μίλησε και για τη μάχη της Ελλάδας με την Κροατία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Είχαμε έξτρα κίνητρο στο ματς με τη Μίλαν και καταφέραμε να πάρουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Όμως τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι και αυτό που θέλουμε να κερδίσουμε. Και να συγκεντρωθούμε σ’ αυτό. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως είναι ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο και να καταφέρουμε να ανέβουμε και πάλι στην κορυφή".

- Τι θα κρίνει το πρωτάθλημα;

"Στα μεγάλα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, η ομάδα αποδίδει πολύ καλά. Και ίσως αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να βελτιωθούμε στα ματς με πιο μικρούς αντιπάλους. Με την Ξάνθη κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε".

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / ΛΙΒΑΓΙΑ(Α) ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / ΛΙΒΑΓΙΑ(Α) ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Και μεγαλύτερη βελτίωση κυρίως στα εκτός έδρας;

"Δεν ξέρω αν είναι η κούραση, δεν είναι λογικό να τα κερδίσεις όλα. Όμως όταν πάμε να παίξουμε εκτός έδρας, οι ομάδες αμύνονται και δεν προσπαθούν να δημιουργήσουν. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε και να κάνουμε τις ευκαιρίες γκολ".

- Για το γεγονός πως ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά του, ακόμα και όταν δεν σκοράρει…

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη. Πάντα θα προσπαθώ να τα δίνω όλα"

- Έχει αρχίσει η… κόντρα με τους Έλληνες συμπαίκτες σου για το Ελλάδα - Κροατία;

"Είναι νωρίς ακόμα για να ξεκινήσει η κόντρα. Όταν πλησιάζει το ματς. Η εθνική Κροατίας έχει καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που παίζουν στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αλλά είναι δύσκολο να κερδίσει μια ομάδα, που αμύνεται πολύ καλά".

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: "ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ"

Ο Μιχάλης Μπακάκης, αφού μίλησε για τα δικά του φετινά πολύ γερά πατήματα, ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ δεν πρέπει να πετάξει καθόλου βαθμούς εντός έδρας, προκειμένου να φτάσει στον πρώτο της στόχο, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

- Αισθάνεσαι πως πατάς πλέον γερά;

"Αισθάνομαι καλά και αυτό με βοηθά να αποδίδω σ’ όλες τις θέσεις. Μου δίνει σιγουριά, έχω αυτοπεποίθηση και μπορώ να κάνω αυτά που μου ζητά ο προπονητής".

- Από το στραβοπάτημα στην Ξάνθη, στην ισοπαλία στο Μιλάνο. Πως δικαιολογείς αυτή την διαφορά;

"Είδατε πως στη Μίλαν πήγαμε πιο αμυντικά, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι γιατί με τέτοιους αντιπάλους, μπορεί να δεχθείς εύκολα γκολ, αν χάσεις την συγκέντρωση σου. Θέλαμε αυτό το αποτέλεσμα. Και όπως είδατε τα καταφέραμε και πήραμε έναν σημαντικό βαθμό. Και πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι και αύριο, για να κερδίσουμε τον Ατρόμητο".

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Αλλάζει εύκολα τα… τσίπ;

"Αυτό κάθε παίκτης, θα πρέπει να το δουλέψει μόνος του μέσα στο μυαλό του. Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος μας στόχος. Πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι και δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε έναν βαθμό στην έδρα μας".

- Για την εθνική ομάδα, υπάρχει πικρία που δεν κλήθηκες;

"Πικρία δεν μπορώ να το πω. Όταν ένας παίκτης βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, στεναχωριέται όταν δεν πάει στην εθνική. Διότι για όλους τους παίκτες ο μεγάλος στόχος είναι η εθνική. Και το μόνο που έχω να κάνω από εδώ και πέρα, είναι να συνεχίσω να δουλεύω και να περιμένω".

- Ζαλίζει η κορυφή και σας αγχώνει;

"Όχι δεν είναι αυτό. Στην Τρίπολη δεν παίξαμε καλά. Αλλά στην Ξάνθη χωρίς φάση, δεχθήκαμε γκολ. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ, παίξαμε καλά, αλλά δεν κερδίσαμε. Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε αύριο τον Ατρόμητο και να είμαστε και στην κορυφή. Πρώτα πρέπει να κοιτάζουμε την δική μας ομάδα, να μην πετάμε βαθμούς τσάμπα. Όταν παίρνουμε εμείς νίκες, δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ