ΑΕΚ

Λιβάγια: Όσο δεν σκοράρει, τόσο τον λατρεύουν

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει καταφέρει αυτό που σχεδόν κανείς επιθετικός στον κόσμο, δεν έχει καταφέρει.Λατρεύεται από όλους αν και δεν έχει σκοράρει σε 16 παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Έχει ήδη προλάβει να παίξει σε μια… ενδεκάδα επίσημων παιχνιδιών της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Αν προστεθούν τα φιλικά, ματς φτάνουν τα 16. Δεν έχει σκοράρει σε κανένα και είναι επιθετικός. Τέτοια συγκομιδή, δεν είχε ούτε ο Κρισάντους ούτε ο Φουρτάδο. Κι όμως, ο Μάρκο Λιβάγια ήδη λατρεύεται από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Όσο περνούν τα ματς, τόσο πιο πολύ. Δικαίως. Διότι ο Κροάτης επιθετικός όχι μόνο δείχνει μέσα στο γήπεδο πως είναι ένας παίκτης τεράστιας κλάσης. Αλλά κυρίως διότι είναι αυτός που αφενός ρυθμίζει την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, αφετέρου δίνει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Όπως συνέβη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο). Ο Λιβάγια δεν δίνει απλώς ασίστ. Δίνει πάσες πάνω στη… γραμμή της αντίπαλης εστίας. Το έκανε με τον Κλωναρίδη απέναντι στην Λάρισα. Το έκανε με τον Μάνταλο στο ντέρμπι.

"ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ"

Μπορεί ο Λάζαρος να έβαλε δυο γκολ, όμως ο καταλύτης για την ανατροπή, ήταν η παρουσία του Λιβάγια. Άλλωστε ο Κροάτης φορ, το είπε και το έκανε. "Μπαίνω και το γυρίζουμε", είπε ο Λιβάγια στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, όταν ο Χιμένεθ τον ενημέρωσε πως μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κροάτης φορ έκανε εξαιρετικό ματς. Και το νικητήριο γκολ, του ανήκει τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Ίσως και παραπάνω.

Βλέπετε, ο Λιβάγια όχι μόνο έκανε καταπληκτική προσωπική ενέργεια, αλλά σήκωσε το κεφάλι και είδε την κίνηση του Μάνταλου. "Άλλοι στην θέση του Μάρκο, θα έψαχναν δίχτυα με σουτ εκεί που βρέθηκε", έλεγαν οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. Όμως ο Λιβάγια, όπως κάνει πάντα, σήκωσε το κεφάλι και έψαξε για συμπαίκτη του.

Η... ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ Ο "ΜΗΤΣΗ"

Ο Λιβάγια δεν είναι μια… συμβατική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Είναι ένας παίκτης παθιασμένος, με τρέλα για την ομάδα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ταιριάξει με τον εμβληματικό φροντιστή της ΑΕΚ, Νίκο Κορομηλά. Τον γνωστό "Μήτσι". Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που "έφτιαξε" ψυχολογικά τον Λιβάγια, πριν μπει αλλαγή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Γι' αυτό και όταν ο Μάνταλος σκόραρε το 3-2, ο Κροάτης φορ έφυγε σφαίρα προς τον πάγκο, ενώ ο "Μήτσι" έφυγε "σφαίρα" προς τον Κροάτη, ενώ εκείνος που ακολούθησε, ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, για να γίνουν και τρεις ένα "κουβάρι".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ