ΑΕΚ

Λιβάγια: "Όλοι πιστεύουμε στον τίτλο, μπορούμε να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ /  --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ--/ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ--/ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκο Λιβάγια έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην Κροατία για την ΑΕΚ, τους φετινούς στόχους αλλά και τα δικά του γκολ.

Τα τελευταία… κατορθώματα του Μάρκο Λιβάγια με τα γκολ στα δυο συνεχόμενα ντέρμπι της ΑΕΚ, φυσικά και έχουν φτάσει μέχρι και την Κροατία. Ειδικά από την στιγμή που απόψε (23/11, 22:05), θα τεθεί αντιμέτωπος μιας κροατικής ομάδας, της Ριέκα. Ο Λιβάγια έδωσε μεγάλη συνέντευξη Sportske Novotski και τοποθετήθηκε για όλα.

Ρωτήθηκε αν η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αν αντέχει να το συνδυάσει με την Ευρώπη και αν ισχύει πως πλέον τα ματς δεν τελειώνουν αν δεν… μιλήσει ο Κροάτης φορ, με τον ίδιο να τοποθετείται για όλα και χωρίς να "μασάει" τα λόγια του. Μίλησε για τα αποδυτήρια, για τις αδυναμίες της ΑΕΚ που βελτιώθηκαν και για την πίστη για το πρωτάθλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Πλέον ισχύει πως τίποτα δεν τελειώνει, αν δεν "μιλήσει" ο Λιβάγια;

"Τι μπορώ να πω. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα γκολ σε δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς και τους οπαδούς μας και που βοήθησα σε δυο ντέρμπι. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος μ’ αυτό που κάνει η ομάδα αυτή την στιγμή και που είναι πρώτη. Η ομάδα αντέδρασε καλά με τον Παναθηναϊκό, πήρε έναν βαθμό, αλλά νομίζω πως αξίζαμε κάτι περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή είναι όγδοος, αλλά κέρδισε τον Ολυμπιακό. Όταν παίζεις ένα ντέρμπι, δεν μπορείς να πεις τίποτα για τη φόρμα της ομάδας ή την βαθμολογία. Δεν έχει σημασία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός που πήραμε. Σε τρία ντέρμπι κάναμε νίκες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό παίξαμε εκτός έδρας. Φυσικά ακόμα είμαστε στα μισά του δρόμου. Όμως έχουμε κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε να κάνουμε".

Το γεγονός πως με δικά σου γκολ καθορίστηκαν τα αποτελέσματα στα ντέρμπι, σε καθιστά έναν ηγέτη στα δύσκολα;

"Δεν βάζω ποτέ τον εαυτό μου μπροστά από την ομάδα. Δουλεύουμε από το καλοκαίρι και προσπαθούμε όλοι να κάνουμε αυτό που θέλουν από εμάς να κάνουμε. Νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αλλά υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και ακόμα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξεπεράσουμε. Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο, όταν έχεις θετικά αποτελέσματα και καλή ατμόσφαιρα και πιστεύω πως μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Είμαι πρώτοι στο πρωτάθλημα, μέσα στο κύπελλο και με ανοικτό το ενδεχόμενο να προκριθούμε στην Ευρώπη".

Μήπως θα έχετε στο ματς με τη Ριέκα ακόμα το μυαλό σας στο ντέρμπι;

"Υπήρχε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός πως πήραμε τον βαθμό στο τελευταίο λεπτό. Όμως από τη Δευτέρα σκεφτόμαστε μόνο τη Ριέκα. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για ολόκληρο τον σύλλογο και τους οπαδούς, να βρεθούμε την άνοιξη στην Ευρώπη, μετά από τόσα χρόνια και μετά απ’ όσα προβλήματα πέρασε αυτή η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση, ήδη από το ματς με τη Ριέκα. Ξέρουμε πως σ’ αυτό το ματς πρέπει να δώσουμε έμφαση, διότι είναι σημαντικό για εμάς. Είναι πρόβλημα το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να παίζει σε ρυθμό Πέμπτης και Κυριακής.

Αλλά πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, διότι μέχρι τώρα έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτό που κάνουμε τώρα, είναι πολύ καλύτερο, σε σχέση μ’ αυτό που κάναμε στο γήπεδο, δυο μήνες πριν. Έχει σημασία το γεγονός πως παίζουμε άμυνα σε υψηλό επίπεδο. Ο προπονητής έκανε κάποιες αλλαγές, δεχόμαστε πολύ λίγα γκολ και έχουμε κάνει πολλά για να βελτιωθούμε. Είμαστε βελτιωμένοι στις στημένες φάσεις και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε καταστάσεις που το προηγούμενο διάστημα δεν αντιμετωπίζαμε σωστά. Για μένα, σε σχέση με το πρώτο ματς στην Κροατία απέναντι στην Ριέκα, έχουμε ανέβει κατά 20%, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ".

Πόσο σημαντική είναι η απώλεια του Μάνταλου και του Γιόχανσον, που είναι δυο παίκτες κλειδιά;

"Χάσαμε δυο παίκτες για όλα τα παιχνίδια, που ήταν οι αρχηγοί της ομάδας και μας σόκαρε που πρώτα κτύπησε ο ένας και μετά ο άλλος. Δεν είναι και ιδανική η κατάσταση, μιας και η ΑΕΚ δεν έχει τόσο μεγάλη δυνατότητα, να αντικαθιστά δυο τόσο ποιοτικούς παίκτες. Αλλά το πλεονέκτημα μας είναι πως είμαστε ώριμοι ως ομάδα, ενώ έχουμε και ορισμένους νεαρούς παίκτες, που μπορούν να δείξουν πως είναι και καλοί παίκτες. Και έτσι δεν θα φανεί το κενό. Φυσικά θα ήμασταν πολύ πιο δυνατοί, μ’ αυτούς τους δυο στην ομάδα, αλλά νομίζω πως ότι μπορούμε να αντιδράσουμε καλά".

Ξεκινήσατε τη σεζόν με χαμηλούς τόνους. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ομάδας. Το πρωτάθλημα ή η Ευρώπη;

"Εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Όταν ήρθα ήξερα πως ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με την δυνατή αρχή που κάναμε, έχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία για τον τίτλο, τον οποίο οι οπαδοί μας περιμένουν 23 χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι μας μέσα στα αποδυτήρια, πιστεύουμε πως μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και πως είμαστε καλοί αρκετά, ώστε να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως έχουμε καλές πιθανότητες, αλλά τίποτα περισσότερο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ