ΑΕΚ

Λιβάγια: "Ο Μάνταλος είναι πρότυπο"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για την απόφαση του να μετακομίσει στην ΑΕΚ και για τους πρώτους μήνες στην ομάδα μίλησε στην πατρίδα του ο Μάρκο Λιβάγια, που αποθέωσε τον αρχηγό της Ένωσης.

Περίπου τέσσερις μήνες μετρά ήδη στην ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια. Όμως ακόμα είναι στο… τραπέζι η ερώτηση για τους λόγους που ο Κροάτης φορ προτίμησε να φύγει από τη Λας Πάλμας και την Ισπανία, για να μετακομίσει στην Ελλάδα. Και ο Λιβάγια, μιλώντας στο κροατικό tportal.hr, τόνισε πως η ΑΕΚ είναι μια πρόκληση γι' αυτόν. Περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια τους πρώτους μήνες του στην ομάδα, αποθέωσε τον Πέτρο Μάνταλο, ενώ αναφέρθηκε και στα επικείμενα ματς της Ελλάδας με την Κροατία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

" Ήρθα δανεικός στην ΑΕΚ, γιατί αν και ήμουν μέλος της Λας Πάλμας, μιας ισχυρής ομάδας στην ελκυστική Πριμέρα, ήταν μια πρόκληση για μένα. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να με αγοράσουν αν μείνουν ικανοποιημένοι. Παίξαμε με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλειστήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη συνέχεια μέσω της Μπριζ φτάσαμε στο Europa League και τώρα είμαστε στον όμιλο με Μίλαν, Ριέκα και Αούστρια. Είναι αλήθεια πως δεν έχω συνηθίσει να παίζω κάθε τρεις ημέρες. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την δύσκολη αλλαγή που υπάρχει να παίζεις στην Ευρώπη και μετά παιχνίδια με κάπως αδύναμους αντιπάλους".

Για τα τρία τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και αν η ΑΕΚ παίζει με την πλάτη στον τοίχο: " Ναι αυτό θα ίσχυε, αν βρισκόμασταν στο τέλος της σεζόν. Αλλά έχει πολλά παιχνίδια ακόμη. Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι γνωστή, ωστόσο κρατάμε τα καλά και βλέπουμε το μέλλον".

Για το πώς είναι το περιβάλλον στην ΑΕΚ: " Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορεί να μη σκοράρω πολύ, αλλά τώρα δεν παίζω στην κλασική θέση του επιθετικού, αλλά λίγο πιο πίσω".

Για τους διεθνείς Ανέστη, Μάνταλο, Μπακασέτα και Λάζαρο κι αν τον πειράζουν για τα ματς της Ελλάδας με την Κροατία: " Με πειράζουν λίγο και προσπαθούν να με πείσουν ότι η ομάδα τους θα πάει στο Μουντιάλ. Όμως επειδή είμαι μειονότητα στα αποδυτήρια, τους είπα πως θα το δούμε μετά τα παιχνίδια. Ο Ανέστης είναι τερματοφύλακας, ενώ ο Μάνταλος είναι πρότυπο για την ομάδα. Ο Λάζαρος είχε επίσης την ευκαιρία του να παίξει στην Εθνική Ελλάδας, αλλά δεν συμβαίνει συχνά και ο Μπακασέτας επίσης παίρνει συμμετοχές".

Για το αν έχει δει πότε την Εθνική Ελλάδας: " Το έκανα και είδα τι πραγματικά αξίζει ο καθένας και πώς παίζει. Οι Έλληνες είναι καλοί. Αρκετά καλοί αμυντικά, περιμένουν τον αντίπαλο και χτυπούν στην αντεπίθεση. Εχουν ένα γερμανικό μοντέλο και όλοι γνωρίζουμε πώς παίζουν από την εποχή Ρεχάγκελ".

Για το πώς βλέπει την Κροατία: " Η Κροατία έχει παίκτες που μεμονωμένα είναι ισχυρότεροι. Παίζουν σε μεγαλύτερες ομάδες. Επίσης, η μεσαία γραμμή με Μόντριτς και Ράκιτιτς και η επίθεση με Μάντζουκιτς και Κράμαριτς είναι καλύτερη και πιο επικίνδυνη από την ελληνική. Αν η Κροατία παίξει όπως ξέρει, πιστεύω ότι θα προκριθεί".

Για το αν συμφωνεί με το γεγονός ότι δεν θα επιτραπεί να ταξιδέψουν Έλληνες στην Κροατία και το αντίστροφο στη ρεβάνς: " Ειλικρινά, μετά τα όσα έχουν συμβεί, νομίζω ότι είναι μια πολύ σοφή απόφαση. Καλύτερα και για τη μια ομάδα και για την άλλη να μην εκτεθούν σε κινδύνους".

Για το αν θα ταξιδέψει στην Κροατία να δει το ματς με την Ελλάδα: " Θα ήθελα να έρθω, αλλά μερικές φορές η προπόνηση είναι το απόγευμα. Αν έχω ελεύθερο χρόνο, θα έρθω στο παιχνίδι".

Για το αν μαθαίνει ελληνικά: " Ναι! Και έχω έναν εξαιρετικό δάσκαλο. Η κόρη μας, Ελίζαμπεθ, πηγαίνει σε ένα διεθνές σχολείο και μαθαίνει αγγλικά, γερμανικά και ελληνικά και σίγουρα ξέρει ήδη περισσότερες λέξεις στα ελληνικά, απ’ όσες γνωρίζουμε με τη σύζυγό μου Ίρις".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ