ΑΕΚ

Λιβάγια: Doctor γκολ και mister νεύρα!

Metkovic, 29.05.2013.
Finale Regionalnog kupa izmedju Hrvatske reprezentacija U-20 i Crne Gore.
Na slici: .
Foto: Drago Sopta/ HNS
Metkovic, 29.05.2013. Finale Regionalnog kupa izmedju Hrvatske reprezentacija U-20 i Crne Gore. Na slici: . Foto: Drago Sopta/ HNS METKOVIC, 29.05.2013. FINALE REGIONALNOG KUPA IZMEDJU HRVATSKE REPREZENTACIJA U-20 I CRNE GORE. NA SLICI: . FOTO: DRAGO SOPTA/ HNS

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αποκτήσει έναν από τους πιο ταλαντούχους αλλά και πιο ιδιόρρυθμους φορ που έπαιζαν πέρυσι στην Primera Division. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον αντιφατικό κύριο Λιβάγια

Σ’ ένα ματς που θα έχει πετύχει δυο γκολ, μπορεί να προκαλέσει τόσο πολύ με τους πανηγυρισμούς του, που να φτάσει στα όρια να τσακωθεί με τον προπονητή του. Το έκανε άλλωστε αυτό, πέρυσι στο Μεστάγια. Μπορεί να κάνει το πιο δυνατό μαρκάρισμα του κόσμου και μετά να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να ζητήσει συγγνώμη. Και αυτό το έκανε πέρυσι, απέναντι στην Αλαβές.

Μπορεί επίσης να βάλει το πιο θεαματικό γκολ και να πάρει την πιο ανόητη κάρτα. Στο ίδιο ματς. Και αυτό έγινε πέρυσι, στο Βιθέντε Καλντερόν. Με λίγα λόγια, αν υπήρχε ποδοσφαιρική εκδοχή του Δόκτορα Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ, αυτή θα ήταν ο Μάρκο Λιβάγια. Ο φορ που η ΑΕΚ προσπαθεί να κλείσει μέσα στις επόμενες ώρες, για να τον έχει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στο Κίελτσε. Και το Sport24.gr σάς συστήνει τον αντιφατικό κύριο Λιβάγια

O DOCTOR ΓΚΟΛ

Δεν είχε καν κλείσει τα 20 χρόνια του Κροάτης φορ, όταν με την φανέλα της Ίντερ έγραψε δυο γκολ και δυο ασίστ στο Καμπιονάτο αλλά σκόραρε και τέσσερις φορές. Όμως οι Νερατζούρι τον άφησαν πολύ εύκολα να φύγει. Για την ακρίβεια δεν του έδωσαν ευκαιρία και αυτό του στοίχισε. Κάτι που άρχισε να βάζει την καριέρα του σε κίνδυνο. Στην Αταλάντα δεν ένιωθε καλά. Ούτε πολύ περισσότερο αργότερα στη Ρούμπιν Καζάν και ας είχαν πληρώσει οι Ρώσοι κάτι παραπάνω από έξι εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν. Ο Λιβάγια είχε ανάγκη να βρει τον εαυτό του και να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Πέρυσι το καλοκαίρι τον πίστεψε η Λας Πάλμας και ο Κροάτης φορ ήρθε αντιμέτωπος με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σέρχιο Αραούχο, για μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Ήταν όμως αποφασισμένος να κερδίσει. «Πήρα την φανέλα με τα νούμερο 9, για να δείξω πως είμαι έτοιμος να σηκώσω το βάρος και ις υποχρεώσεις της επίθεσης της ομάδας» δήλωνε ο Λιβάγια και ο Κίκε Σετιέν εκτός από την φανέλα με το «9» του έδωσε και αυτή του βασικού. Πρώτο ματς μέσα στο Μεστάγια με αντίπαλο την Βαλένθια΄, ο Λιβάγια σκόραρε δις. Με το κεφάλι και με το πόδι.

Croatias's Marko Livaja stops the ball during the Under-20 World Cup round of 16 soccer match between Croatia and Chile in Bursa, Turkey, Wednesday, July 3, 2013. (AP Photo/Gero Breloer)
Croatias's Marko Livaja stops the ball during the Under-20 World Cup round of 16 soccer match between Croatia and Chile in Bursa, Turkey, Wednesday, July 3, 2013. (AP Photo/Gero Breloer) AP

Μέχρι και τον Γενάρη, ο Λιβάγια δεν χάνει την θέση του βασικού και μετρά τέσσερα γκολ και τρεις ασιστ. Στην αγορά του χειμώνα, η Λας Πάλμας φέρνει και τον Χεσέ.

«Το πιο σημαντικό από το πιο παίζει ή δεν παίζει στην επίθεση, είναι η ομάδα. Και αυτή θα πρέπει να παίζει καλά» ήταν η τοποθέτηση του Λιβάγια. Και αν στο πρωτάθλημα πετυχαίνει μόνο ένα γκολ, στο κύπελλο στήνει ένα μικρό πάρτι μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν, πετυχαίνοντας δυο γκολ στη νίκη της Λας Πάλμας. Το ένα εξ αυτών μάλιστα, ήταν πραγματικό αριστούργημα.

MISTER NΕΥΡΑ

Όσο ταλέντο έχει ο Λιβάγια να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, άλλη τόση ροπή έχει στις ακραίες συμπεριφορές. Αψύς και νευρικός. Ένας από τους λόγους άλλωστε που δεν στέριωσε στην Αταλάντα, ήταν η ανοικτή κόντρα του, με τους οπαδούς της ομάδας. Ενώ οι δώδεκα κίτρινες με τις οποίες έκλεισε το περσινό πρωτάθλημα στην Ισπανία, δεν είναι και λίγες για σέντερ φορ. Αφήστε που για τα τελευταία πέντε ματς της σεζόν, έμεινε στην εξέδρα τιμωρημένος από την ισπανική ομοσπονδία. «Άδικα» όπως ο Λιβάγια επιμένει. Ήταν το ματς με την Αλαβές όταν έκανε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Μοντέρο. Και ο διαιτητής του έβγαλε αμέσως κόκκινη κάρτα.

Ο Λιβάγια έχασε την ψυχραιμία του και όρμησε στον διαιτητή. Σύμφωνα με την μαρτυρία του διαιτητή, ο Κροάτης τον έσπρωξε. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Λιβάγια, απλώς τον ακούμπησε στον ώμο για να τον ρωτήσει γιατί τον απέλαβε. Πάντως αμέσως μετά την λήξη του ματς, ο Κροάτης έψαχνε τον Μοντέρο για να του ζητήσει συγγνώμη για το μαρκάρισμα. Από την άλλη η ομοσπονδία έψαχνε τον Λιβάγια να τον τιμωρήσει.

Ακραίες αντιδράσεις είχε ο Λιβάγια ακόμα και στους πανηγυρισμούς του. Από την… χαρά του ξεφεύγει. Το έκανε στο Μεστάγια, όταν μετά από τα γκολ που πέτυχε έκανε διάφορα νεύματα προς την εξέδρα, όπως «δεν σας ακούω τώρα». Κατόπιν παραδέχθηκε πως δεν ήταν σωστά. «Την επόμενη μέρα μου μίλησε ο προπονητής μου και μου είπε πως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα. Το παραδέχθηκα».

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ

Ανταγωνιστές για μια θέση στο βασικό σχήμα της Λας Πάλμας ήταν ο Λιβάγια με τον Αραούχο. Όταν όμως ο Αργεντινός φορ πέρασε την δικαστική περιπέτεια τον περασμένο Οκτώβρη, ο Κροάτης φορ ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό του. «Αυτό που συνέβη με τον Σέρχιο, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Είναι ένα νέο παιδί και έχει ακόμα πολλά να μάθει. Όλοι μας μέσα στα αποδυτήρια θα τον στηρίξουμε για να βρει με τον καλύτερο τρόπο, κυρίως ψυχολογικά, απ’ όλη αυτή την κατάσταση. Και να ξαναγίνει ο παίκτης που πάντα ήταν» είχε δηλώσει ο Λιβάγια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ