ΑΕΚ

Λίνεν: "Να φύγουμε από την τελευταία θέση"

Λίνεν: "Να φύγουμε από την τελευταία θέση"
Παρουσίαση Λίνεν 2

Ο Έβαλντ Λίνεν παρουσιάστηκε επίσημα ως νέος τεχνικός της ΑΕΚ και μίλησε για τους στόχους της "Ένωσης", το υπάρχον ρόστερ της και το πώς θα αγωνίζεται. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις δηλώσεις του (vds).

Για όλα μίλησε ο Έβαλντ Λίνεν κατά την επίσημη παρουσίασή του ως νέος τεχνικός της ΑΕΚ.

Ο Γερμανός παρόντος του Ανδρέα Δημητρέλου απάντησε σε κάθε ερώτηση, ενώ ξεχώρισε η δήλωσή του για τους στόχους της ομάδας και το πρωτάθλημα που θα μπορούσε να έχει πάρει.

Η αρχική τοποθέτηση του Λίνεν πριν δεχτεί ερωτήσεις ήταν η εξής: "Ξεκουράστηκα για ένα χρόνο. Επομένως τώρα έχω κίνητρο και μεγάλη χαρά που επιστρέφω στα γήπεδα με νέους παίκτες το πλάι μου, που μπορώ να τους διδάξω".

Για το αν γνωρίζει την ομάδα είπε: "Έχω δει 2-3 παιχνίδια κι έχω διακρίνει καλά στοιχεία. Βέβαια δεν σκοράρουμε εύκολα. Δεν έχω δει όμως κάποιον δυνατό αντίπαλο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, δημιουργούσε φάσεις, αλλά δεν σκόραρε. Τα ματς τελείωσαν με ένα γκολ διαφορά, κάτι που έχει σημασία".

Επίσης, είπε: "Είμαι εδώ μόλις δυο μέρες και χρειάζεται χρόνο για να γνωρίσω τους παίκτες μου. Το απόγευμα θα δω τον Κατίδη και τον Μπουγαΐδη με την Εθνική, όπως και κάποια παιδιά που δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω. Υπάρχει χρόνος να τους μάθω".

Λίνεν: "Να φύγουμε από την τελευταία θέση"

Για το πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ δήλωσε: "Οι δημοσιογράφοι δεν έχετε υπομονή για το αποτέλεσμα. Τα επόμενα τέσσερα ματς είναι δύσκολα και ενδεχομένως να μην έρθουν καλά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει νέους παίκτες και δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα αγωνιστούμε κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας το μυαλό μας στην άμυνα, αλλά και να παίξουμε έξυπνα κόντρα στην επίθεση. Σκοπός είναι να μεταφέρω τις ιδέες μου στην ομάδα".

Για την ως τώρα εικόνα της "Ένωσης" σχολίασε: "Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Το ιδανικό είναι να μην υπάρχει, όμως όταν παίζεις μόνο με ταλέντα δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το θέμα είναι οι έμπειροι να βοηθούς τους νέους να καταλάβουν που παίζουν. Χρειάζεται χρόνος αν και ξέρω πως δεν υπάρχει. Πρέπει να δουλέψουμε και να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα.

Αυτό συμβαίνει ακόμα κι όταν δεν υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα. Πάρτε για παράδειγμα την Τσέλσι, που αν και δεν είχε την πιο ποιοτική ομάδα, κατάφερε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ".

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας: " Προφανώς στόχος είναι να φύγουμε από την τελευταία θέση. Θέλουμε στον πρώτο γύρο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας όμως κι όχι τους άλλους. Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με το που θα τερματίσουμε στο τέλος. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα".

Για την επιλογή του να πάει στην ΑΕΚ είπε: "Αν εμφανιζόταν κάποια ομάδα που θα ήταν στην τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς και 22 νέους παίκτες, σίγουρα δεν θα αποδεχόμουν την πρόταση. Η ΑΕΚ όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Μου θυμίζει τον Πανιώνιο όταν ήμουν εκεί και θυμάμαι τι συνέβη γενικά στο ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κατακτήσει έναν τίτλο, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Η διοίκηση μου μίλησε σοβαρά και ειλικρινά και με έπεισε να έρθω. ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει αρκετό κόσμο που γεμίζει το ΟΑΚΑ. Και αυτό παίζει ρόλο στην απόφαση μου".

Για το ρόστερ έκανε το ακόλουθο σχόλιο: "Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα οικονομικά είναι γνωστά και δεν επιτρέπουν να κάνουμε ανοίγματα. Θα κοιτάξουμε τους παίκτες που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε και να στηριχθούμε πάνω τους. Τον Γενάρη θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε την ομάδα μας μόνο".

Λίνεν: "Να φύγουμε από την τελευταία θέση"

Τέλος, για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται η ΑΕΚ είπε: "Τα συστήματα είναι για την τηλεόραση, προκειμένου να βλέπει ο κόσμος που παίζει ο κάθε παίκτης. Όταν ξεκινάει όμως ο αγώνας, οι παίκτες κινούνται και αλλάζουν τις θέσεις τους. Η διάταξη λοιπόν δεν έχει σημασία για τον προπονητή, αφού οι παίκτες κάνουν το σύστημα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ