ΑΕΚ

Λίνεν: "Ήταν μάχη για την επιβίωση"

Λίνεν: "Ήταν μάχη για την επιβίωση"
Λίνεν INTIME SPORTS

Ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Έβαντ Λίνεν στην συνέντευξη Τύπου, μετά από την δύσκολη νίκη που όπως ο ίδιος τόνισε: "τα νεύρα μου κόντεψαν να σπάσουν". Διαβάστε τι είπε για το ματς αλλά και για τον Γιώργο Κατίδη τον οποίο και προσπάθησε να προστατέψει

Σχεδόν σε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου, ο Έβαλντ Λίνεν, στάθηκε στην κίνηση του Κατίδη και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και να δικαιολογήσει τον παίκτη του. Στον σύντομο πρόλογο για το ματς, τόνισε πως ήταν μια μάχη για την επιβίωση την οποία και κέρδισε η ομάδα του.

Έκανε αναφορά στις χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ και στην... απουσία της έξυπνης τελικής, τονίζοντας όμως πως αυτό οφείλεται στην ηλικία των ποδοσφαιριστών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλοι το είδαν. Αλλά είναι μία μάχη για την επιβίωση. Η Βέροια είναι μία καλή ομάδα. Έχει κάποιες νίκες στο πρωτάθλημα και σήμερα είδαμε γιατί τις πέτυχε. Είναι μία από τις τέσσερις πρώτες ομάδες σε παραγωγή ευκαιριών. Είναι μία ομάδα επικίνδυνη και δύσκολη. Ήταν δύσκολο για μας να ελέγξουμε τον ρυθμό.

Σκοράραμε νωρίς, αλλά πολλές φορές δεν είναι θετικό να σκοράρεις νωρίς, γιατί κάνει τον αντίπαλο να γίνεται πιο προσεκτικός. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολα, διότι μας πίεζαν και εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους δίναμε. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος επίσης στην αρχή κάναμε κάποιες αντεπιθέσεις και είχαμε μία ευκαιρία στο 62' που έπρεπε να γίνει γκολ.

Μετά δεχθήκαμε γκολ από έναν καλό παίκτη όπως είναι ο Ολαϊτάν, που είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις και να τον σταματήσεις. Μας ισοφάρισαν και βρεθήκαμε ξανά σε κατάσταση που... κυνηγάγαμε, γιατί μέχρι τότε παίζαμε αμυντικά να κρατήσουμε το σκορ. Ξαναγίναμε δυνατοί όπως στα πρώτα λεπτά.

Ήμασταν ενδεχομένως τυχεροί, αλλά νομίζω πως αξίζαμε να σκοράρουμε, διότι πιέζαμε. Είχαμε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία μετά το γκολ μας, σε αντεπίθεση με τον Ανάκογλου και τον Κατίδη. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι με πολλές μάχες. Έχουμε νεαρούς παίκτες που έπαιξαν απέναντι σε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ήξεραν πώς να διαχειριστούν την όλη κατάσταση. Τα νεύρα μου κόντεψαν να σπάσουν, αλλά έτσι είναι οι μάχες».

Μετά τις δηλώσεις για τον αγώνα και φυσικά την απάντηση που έδωσε ο ίδιος για τον Γιώργο Κατίδη, δέχθηκε δύο ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

- Δηλαδή ο Κατίδης αν και έχει δικαίωμα ψήφου σε αυτή τη χώρα, αν δεν έχει συναίσθηση σημαίνει ότι το ΙQ του δεν κάνει για την ΑΕΚ... Η εγγονή μου είναι 4 ετών και αν τις δείξω κάτι ξέρει να διακρίνει τον φασισμό από τη Δημοκρατία. Όταν ο παίκτης έχει IQ κάτω από το... μηδέν πώς τον υπολογίζεις; Είναι δυνατόν να μην έχει συναίσθηση; Για να παίξεις στην ΑΕΚ δεν πρέπει να ξέρεις μόνο μπάλα, αλλά πρέπει να έχεις και ένα επίπεδο

«Έχετε δίκιο! Ελάτε μαζί μου στη Γερμανία να σας δείξω 5 εκατομμύρια ανθρώπους από τους οποίους θα πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα να ψηφίζουν. Έχουν άγνοια τι σημαίνει δημοκρατία. Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο και έβγαινα και μιλούσα για τέτοια θέματα μου έλεγαν να σταματήσω και να παίξω μπάλα. Κάποιοι στη Γκλάντμπαχ ήταν δυσαρεστημένοι μαζί μου και ζητούσαν πίσω τα εισιτήριά τους. Θα μπορούσα να πάω στο άλλο κομμάτι της Γερμανίας. Η Δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, αλλά πρέπει να το αντιλαμβάνεσαι σωστά. Πιστέψτε με αρκετοί δεν εκμεταλλεύονται το συγκεκριμένο δικαίωμα, να λες την άποψη σου".

- Η άγνοια είναι αρκετή δικαιολογία για να μην τιμωρηθεί;

«Δεν μπορείς να τον τιμωρήσεις με πρόστιμο, γιατί δεν... υπάρχουν λεφτά. Να τεθεί εκτός ομάδας; Πιστεύω πως 100% δεν το ήθελε. Είναι πολύ νέος. Αυτή η άγνοια υπάρχει σε πολλούς νέους ανθρώπους συνολικά στην κοινωνία».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ