ΑΕΚ

Λίνεν: "Οι οπαδοί θα έσφαζαν τον Κατίδη"

Λίνεν: "Οι οπαδοί θα έσφαζαν τον Κατίδη"

O τεχνικός της Ζανκτ Πάουλι, Έβαλντ Λίνεν, θυμήθηκε το ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια εξηγώντας γιατί προσπάθησε να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικά ΜΜΕ, ο Έβαλντ Λίνεν εξήγησε γιατί προσπάθησε να προστατέψει τον Γιώργο Κατίδη μετά το ναζιστικό χαιρετισμό στον οποίον προέβη, στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια κι αποκάλυψε ότι οπαδοί κυνήγησαν και χτύπησαν ποδοσφαιριστές της ομάδας.

"Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα τόσο πολλή σημασία, ο νεαρός είχε τεράστια προσωπικά προβλήματα. Μεγάλωσε μέσα σε πολύ δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις, έζησε πράγματα τα οποία δε θέλω καν να αναφέρω. Μετά το παιχνίδι έτρεξε στην αγκαλιά μου κλαίγοντας, δεν κατάλαβε καθόλου τι έκανε. Θεωρούσε ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι ένα σύμβολο δύναμης. Δεν είχε καταλάβει όμως ότι αγωνίζεται για έναν σύλλογο, του οποίου οι φίλαθλοι έχουν εντελώς αντιφασιστική ιδεολογία.

Μετά από αυτό, προφανώς δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα, δε τον σήκωνε το κλίμα. Μετά το παιχνίδι έπρεπε αμέσως να το προστατέψουμε γιατί διαφορετικά οι οπαδοί θα τον έσφαζαν. Είχα ζήσει κι εγώ εκεί παρόμοιες καταστάσεις. Πρώτα κατέλαβαν 30,40 άτομα το γραφείο και καθόμουν εκεί μόνος μου. Δεν ερχόταν κανένας συνεργάτης μου, όλοι φοβόντουσαν. Και μία μέρα ήρθαν στο προπονητικό κέντρο και κυνήγησαν έναν ποδοσφαιριστή μου (σ.σ. τον Φουρτάδο), τον χτύπησαν με ραβδιά", υποστήριξε ο Γερμανός τεχνικός της Ζανκτ Πάουλι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ